Jenni Ukkonen

Koukussa raakasuklaaseen

31.8.2015 Teksti: Jenni Ukkonen

Minulla oli aikoinaan hetkeni raakasuklaan kanssa, mutta parin viimeisimmän, hieman epäonnistuneen kokeilun jälkeen laitoin homman vähäksi aikaa jäihin.

Viime viikolla Jutta laittoi kuitenkin blogiinsa niin uskomattoman herkullisen kuvan tekemästään banaani-rusina raakasuklaasta ohjeen kera, etten kertakaikkiaan voinut olla antamatta sille uutta mahdollisuutta. Ja onneksi (tai huonoksi onneksi, miten sen nyt ottaa…) annoin, sillä Jutan ohjeella suklaasta tuli täydellisen suussasulavaa! Ensimmäisen satsin syötyäni tein lähes heti uuden setin, tosin tällä kertaa banaanilastujen sijaan cashewvoita ja kardemummaa rusinoiden kaveriksi. Banaanilastut oli kyllä ihan mieletön keksintö raakasuklaan sekaan, mutta itse söin ne ehkä liiankin vauhdilla pois, joten päätin, että heti en osta uudelleen… hups! Kardemumma sopi muuten joukkoon todella hyvin myös – suosittelen testaamaan!

Itse jouduin toisella kertaa muokkaamaan ohjetta myös sen verran, että Jutan suositteleman Lucuman sijaan laitoin sekaan Tocojauhetta. Toimi aivan yhtä hyvin!

Raakasuklaa on kyllä siinäkin mielessä loistava herkku, että raaka-aineiden löytyessä kaapista on sen teko uskomattoman nopeaa. Aineet vaan sulaksi ja sekaisin vesihauteessa, sitten tasaiselle alustalle (itse olen alkanut käyttää tuollaista pientä leipävuokaa, jonka vuoraan foliolla – tulee täydellisen kokoinen ”suklaalevy”) ja pakastimeen. Seos jähmettyy 10-15 minuutissa, minkä jälkeen suklaa on valmista herkuteltavaksi. Ja mikä parasta – tätä herkkua ei voi helposti kerralla ahmia, joten kerrankin voi sanoa täysin valehtelematta, ettei kertakaikkisesti voi syödä paria palaa enempää! 😉

Makoisaa maanantaita teille kaikille! Mikäli päivän päätteksi tuntuu, että kaipaa jotain herkullista, suosittelen kurkkaamaan ohjeen yllä olevan linkin takaa.

 

I had my moments with raw chocolate a while back, but after the final trials went kinda wrong, I decided to give it some time.

Last week Jutta posted such a delicious looking recipe to banana and raisin raw chocolate that I absolutely couldn’t resist giving it a whole new go. And luckily (or unluckily, depends how you look at it…) I did, because with her recipe the chocolate became mouthwateringly good! After I ate the first batch, I had to try it again almost immediately, however, second time around I drizzled cashew butter and cardammon to go with raisins instead of the dried banana pieces. The banana pieces were a stroke of genius to throw onto the chocolate but I ate them so quickly that I didn’t want to buy them again so soon… oopsie! Cardammon was a good call too – I recommend to try it out!

I also changed the recipe up by using Toco powder instead of Lucuma, which Jutta used in her recipe. Worked just as well!

What I love about raw chocolate is that it’s actually such a quick thing to make when you have all the ingredients. Just melt what needs melting, throw in the rest of the ingredients, place on the mold (I’ve started using this small bread tin which I cover with foil – it makes the perfect size ”bar of chocolate”) and into the freezer. The mixture freezes in 10-15 minutes after which the choco is ready to be enjoyed. And what’s best is that you actually cannot eat it all at once, so for once there’s no need to lie when you say you cannot take more than a couple of pieces! 😉

Sweet Monday to you all! If after today you feel like something sweet, take a look at the recipe on the link above.

Puhdistamo Raakakaakaovoi / Puhdistamo Kookosöljy / Puhdistamo Toco / CoCoVi Kaakaojauhe

 

Commercial links

Jenni Ukkonen

Instagram

  • Taking over @anna_lehti Instagram for a week to share bits of my everyday life in RAK! Come follow 😘 Eli nyt viikoksi @anna_lehti Instagram haltuun, joko seuraatte? ➡️ #annalehti #annablogit #takeover #myrak

jenniukk