Jenni Ukkonen

Kuinka usein?

Teksti: Jenni Ukkonen

Heräsin viime yönä kuumeisena kesken unien ja tämä päivä menikin sitten lähinnä sängyssä makoillen ja huonoa oloa potien. Ajattelin, että nyt tarvitaan jotain helppoa ja hauskaa blogiin, ja muistin tämän jokunen viikko sitten jossain bongaamani haasteen. Täydellistä! Eli kuinka usein…

Vaihdat lakanat? Kerran viikossa

Vaihdat pyyhkeet? Nämäkin kerran viikossa, käsi ja kasvopyyhkeet tosin useammin.

Peset hiukset? 2-3 kertaa viikossa, nykyään n. joka kolmas päivä.

Soitat isälle/äidille? Aivan liian harvoin!! Kerran parissa viikossa?

Näet vanhempiasi? Valitettavasti taas pakko sanoa että aivan liian harvoin, vaikkakin ymmärrettävistä syistä. Kotona pari kertaa vuodessa käydessäni + jos sattuvat käymään täällä.

Käyt leffassa? Suht usein, mutta arviolta kerran kuussa – jos siellä näytetään jotain mitä haluan oikeasti nähdä. Monet leffat menee mulla kategoriaan, haluan nähdä, mutta voin odottaa että se tulee esim. TV:hen vuokralle.

Föönaat hiukset? Ehkä kerran parissa viikossa – useimmiten annan hiusten kuivua päivän mittaan.

Putsaat lattiakaivot? Mitkä ne on? 😀 Eli en koskaan. Siivojamme hoitakoon tämän.

Käyt metsässä? Ehkä muutaman kerran vuodessa, silloin kun olen Rovaniemellä.

Käyt suihkussa? Joka aamu salin jälkeen ja usein myös iltaisin.

Sanot läheisille, että rakastat heitä? Miehelleni päivittäin, muulle perheelleni liian harvoin <3

Tarkistat kuivakaapin sisällön? Meillä on aika vähän kuivakaapissa, joten näen sisällön päivittäin. Harvoin on jotain, mikä roikkuu siellä kovin pitkään koskemattomana.

Luuttuat lattiat? Siivooja tekee tämän kerran viikossa tai kahdessa.

Peset vessan? Samoin tämä on nykyään siivoojan hommia, mutta vähintään kerran viikossa, yleensä useammin edes jonkun verran.

Puhdistat liesituulettimen? Liian harvoin vaikka se olisi ihan helppo tehdä! Ehkä muutaman kuukauden välein?

Syöt noutoruokaa? Yritämme pitää tämän kerran viikossa, yleensä viikoloppuisin. Joskus tilaan lounaan itselleni, jos kotoa ei tunnu löytyvän mitään.

Riitelet suhteessa? Riitelemme todella harvoin, mutta aina välillä varsinkin itse räjähdän jostain, mikä harvemmin on se “oikea” syy purkaukselle. Mielestäni satunnainen riitely on kuitenkin aika tavallista ja tervettä, eri asia sitten jos jostain yhdestä ja samasta asiasta tarvisi nalkuttaa viikko ja vuositolkulla uudelleen ja uudelleen.

Sheivaat? Nykyään epiloin tai vahaan enemmän, joten sheivaan vain jos on sellainen tilanne ettei epilointi tai vahaus syystä tai toisesta onnistu just sillä hetkellä. En siis enää kovin usein.

Vaihdat hammasharjan? Vaihdan sähköhammasharjasta pään aina tarpeen vaatiessa, mitään tarkkaa viikkoväliä en osaa sanoa.

Käyt kirjastossa? Kävisin vaikka joka viikko jos sellainen läheltä löytyisi! Rakastan kirjastoja.

Peset peitot ja tyynyt? Aivan turhan harvoin. Tätä tehdessä tuleekin hyviä muistutuksia tarttua tuumasta toimeen.

Syöt herkkuja? Nykyään en onneksi enää juurikaan – olen taas pitkästä aikaa onnistunut selättämään makeanhimon ja muutenkin naposteltavien himon. Mutta syön päivittäin pari taatelia, jos nämä lasketaan?

Soitat anopille? Aniharvoin, vaikka hän ihana ihminen onkin. Terkut ja kuulumiset menevät yleensä miehen kautta.

Peset rintsikat? Riippuu vähän vuodenajasta ja liiveistä, mutta ehkä kerran tai kahden käytön jälkeen. Urheilurintsikat heti käytön jälkeen.

Leivot? Nykyään en enää juurikaan, paitsi banaanileipää silloin tällöin – ehkä kerran kuukaudessa?

Siivoat jääkaapin? Kurkkaan viikottain läpi.

Käyt puntarilla? Me ostettiin itseasiassa ihan hiljattain uusi puntari (sitä ennen en edes muista milloin meillä oli viimeksi) ja se on ihan huikea, sillä se mittaa painon lisäksi lähes kaiken muunkin – mm. kehon rasvaprosentin, lihasmassan, kehossa olevan veden määrän, luumassan, proteiinin, aineenvaihdunnan ja keskivartalolihavuuden tason. Eli nykyään hyppään heti aamusta innoissani puntarille tsekkaamaan, ovatko arvot muuttuneet edellisestä kerrasta – siis joka aamu. Ihan loistava laite, mikä jokaisella pitäisi olla!

Syöt irtokarkkeja? En koskaan, onneksi täältä ei saa hyviä irtokarkkeja. Suomessa rakastan käydä ostamassa irtokarkkeja!

Vierailet isovanhempiesi luona? Valitettavasti mulla ei enää ole isovanhempia. Mummoni on edelleen usein mielessäni, mulla on hänestä ihania muistoja.

Peset pyykkiä? Joka päivä tai ainakin joka toinen – en tajua miten kahdelta aikuiselta voikin tulla niin paljon pyykättävää!!

Imuroit kotisi? Siivoja tai minä imuroin kerran viikossa. Useamminkin saisi, mutta olen vähän turhan laiska.

Perheessä kinataan vaatetuksesta? Ei juurikaan, mitä nyt välillä huikkaan miehelle ettei tuo yläosa sovi noiden housujen kanssa tai nuo housut noiden kenkien kanssa. Hän ei onneksi puutu mun pukeutumiseen.

Käyt hammaslääkärissä? Käyn nykyään aika usein – en ole maininnut tätä aiemmin mutta aloitin kesällä Invisalign-hampaiden oikomisen ja sen myötä käyn hammaslääkärissä 6-8 viikon välein. Puhdistuksessa/ tarkastuksessa käyn about kerran vuodessa.

Käyt kaupassa? Pari kertaa viikossa – viikonloppuisin isommin ja viikolla hakemassa mitä ikinä tarviikaan.

Peset ikkunat? Täällä on niin paljon hiekkaa ilmassa, että ikkunat on pestävä vähintään kerran kuussa – arvatenkaan en tätä(kään) itse tee. Makkarin ikkunoita ei kuitenkaan voi ulkoa käsin pestä (olemme 11. kerroksessa eikä niihin pääse ulkoa käsiksi) joten ne ovat aina ihan karsean näköiset.

Vaihdat sukat? Joka käytön jälkeen.

Olet eri mieltä miehen kanssa? Olemme usein eri mieltä asioista, mutta toisaalta näistä saadaan usein myös hyviä keskusteluja aikaan. Varmasti ainakin kerran viikossa ilmenee jotain?

Ostat uusia vaatteita? Jonain kuukausina useammin, joskus en ollenkaan.

Olet tehnyt raskaustestin? En kertaakaan!

Tarkistat toimiiko palovaroitin? En ikinä – olisi ehkä aihetta…

Peset autosi? Kerran viikossa – menee niin nopeaa likaiseksi pölyisillä ja hiekkaisilla teillä ajaessa.

Käyt läpi vaatekaapit ja muut kaapit? Muutaman kuukauden välein, ja joka kerta on ihanaa ja huojentavaa huomata, että siellä on vähemmän ja vähemmän poistettavaa.

Siivoat lääkekaapin? Käyn meidän lääkkeet läpi muutaman kuukauden välein; meillä ei ole virallista lääkekaappia vaan kaikki on sellaisessa pienessä laatikossa, mihin ei mahdu mitään turhaa.

Puhdistat hiukset harjasta? Joka käytön jälkeen!

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

X