Jenni Ukkonen

Kulttuurivisiitti Sharjahiin

Teksti: Jenni Ukkonen

Postaus sisältää kaupallisia linkkejä.

Hävettää myöntää, mutta tähän saakka olen aliarvioinut Sharjahin emiraattia todella paljon. Se tuli selväksi ja päättyi nyt kuluneena viikonloppuna, kun suuntasimme käymään Sharjah Art Foundationin tiloissa eräässä todella ainutlaatuisessa näyttelyssä (Rain Room) ja samalla tuli ajettua ympäri Sharjahin keskustaa ja pysähdyttyä kahville pariikin otteeseen. Itseasiassa päädyimme käymään Sharjahssa kahdesti viikonlopun aikana, sillä ensimmäisellä kertaa emme olleet tajunnut ostaa lippuja näyttelyyn etukäteen, joten ”jouduimme” tekemään reissun seuraavana päivänä uudelleen (ensimmäisellä kertaa päädyimme sen sijaan Sharjahin akvariumiin, mikä oli sekin viihdyttävä kokemus perjantai-illan ratoksi). Sharjahista opin nyt ainakin sen, ettei sitä suotta ole nimitetty islamin kulttuuripääkaupungiksi, sillä sieltä löytyy runsaasti museoita, kulttuuria ja historiaa. Islam näkyy Arabiemiraattien emiraateista Sharjahissa vahvimmin, mm. olemalla täysin kuiva (eli edes hotellit eivät tarjoa alkoholia) ja säädyllistä pukeutumisohjeistusta noudatetaan tarkemmin; polvet, vatsa ja selkä on oltava ehdottomasti peitettynä, sekä miehillä että naisilla (tosin näin jälkeenpäin ajateltuna mun miehellä oli shortsit jalassa molempina päivinä eikä tästä mitään sanottu. Toivottavasti kukaan ei pahastunut!).

Niin, ja ne kahvilat missä kävimme, olivat aivan ihania; todella viihtyisiä ja tarjoilivat kaikkea acai- ja moringa bowleista herkullisiin kakkuihin. Suuntaisin Sharjahiin takaisin vaikka ihan vaan kahvilatarjontaa lisää kartoittaakseni, mutta ihan rehellisesti sanottuna haluan päästä tutustumaan kaupunkiin paremmin myös muuten.

Päälleni valikoitui Rain Roomiin asu, mitä olen käyttänyt varmasti jo lukuisia kertoja, mutta mikä toimii (varsinkin tuon säädyllisemmän pukeutumiskoodin kanssa) vallan mainiosti. Ylisuurten paitojen ja midihameiden yhdistelmä on ehdottomasti itselleni nykyään se ykkönen ja kaappiini mahtuisikin hyvin lisää vaihtoehtoja vastaavanlaisen kokonaisuuden toteuttamiseen. Juuri nyt muita hamesuosikkejani ovat mm. tämä ruosteenpunainen hame, tämä polka dot-kuvionen kietaisuhame, tämä pliseerattu kietaisuhame ja tämä rusehtava ribbineulehame.


Nelly paita (alessa, myös sinisävyisenä)
Gina Tricot hame – samantyylinen täällä ja täällä
Céline aurinkolasit
Chanel laukku ja kengät – samantyyliset täällä ja täällä
 

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

X