Jenni Ukkonen

Kuluneen viikon treenit

Teksti: Jenni Ukkonen

Ajattelin tehdä pitkästä aikaa kuluneen viikon treenipäiväkirjan, sillä viime aikoina, sanotaanko ehkä viimeisen kuukauden ajan, olen treenannut vähän eri tapaan kuin aiemmin. Teen edelleen silloin tällöin Niken NTC-appista harjoituksia, varsinkin lemppari vatsalihastreeniäni, sekä joogaa, mutta viime viikot olen tehnyt – ja halunnut tehdä – enemmän cardiota. Mun alaselkä on ollut jo hyvän aikaa, siis nyt voidaan puhua jo vuosista, vähän temppuileva ja se saattaa mennä ihan yhtäkkiä, ilman että teen mitään erilaista, niin kipeäksi että hyvä jos seisomaan pystyn (kyllä, tiedän että tämä on selvitettävä ja hoidettava kuntoon! En vaan suoraan sanottuna oikein edes tiedä, mistä lähteä ensimmäisenä hakemaan apua ja neuvoja). Yritin sitten miettiä, mitä voisin tehdä jotta rasittaisin alaselkääni mahdollisimman vähän, ja tulin siihen tulokseen, että crosstrainer on sellainen, mitä voin veivata ilman kipuja ja selkääni liikoja varomatta. Yllättäen jäinkin siihen vähän koukkuun, koska siinä samalla on tosi helppo katsoa esim. sarjoja Netflixistä, joten nyt olen tosiaan aloittanut oikeastaan poikkeuksetta joka treenit sillä ja jatkanut sitten mahdollisesti jonkun muun jutun parissa. Tällainen pieni muutos treeneissä on ainakin oman pääni sisällä saanut jo jotain muutosta myös kropassa aikaan; esimerkiksi monet vaatteeni ovat alkaneet istua hyvällä tapaa aivan erilailla. Jännä nähdä, kauanko tämä innostus kestää!

Lauantai

30 min crosstrainerilla (vaihtelevat vaikeustasot)
Perusteellinen venyttely

Yleensä crosstrainerilla ollessani vaihdan vaikeustasoa joka 5 minuutin välein; aloitan raskaimmasta päästä ja siirryn kevyemmälle, kunnes palaan takaisin raskaampaan jne.

Sunnuntai

15 min crosstrainer
15 min ripeää ylämäkeen kävelyä juoksumatolla
10 min soutu

x 2

Venyttely

Maanantai

40 min crosstrainer

15 min vatsat (tein nämä omasta päästäni, mm. paljon lankkupitoja)

Venyttely

Tiistai

30 min crosstrainer

Circuit treeni (pahoittelut, en tiedä kaikille näille suomalaisia nimiä – kysykää jos jokin on ihan super kummallisen kuuloinen heh!):

Bridge lantionnosto
Sumokyykky pidot (5 sek)
Nyrkkeilykädet kevyillä painoilla
“Uinti” selkä
Askelkyykky

Sumo deadlift käsipainoilla
Sivu askelkyykyt käsipainoilla (kädet siirtyvät eteen, eli samalla olkaliike)
2 x hauiskääntö + 1 x tricep kickback

5 x 30 sek (10 sek tauot välissä) jokaista liikettä ennen seuraavaan siirtymistä

10 min venyttely

Keskiviikko

Taukopäivä

Torstai

30 min crosstrainer

15 min oman painon kokovartalotreeni (NTC Basic Burner)

15 min ylämäkeen reipas kävely

Venyttelyä

Perjantai

30 min crosstrainer

10 min vatsat (NTC Quick Core Crush – yhä suosikkini!)

Käsivarret (pari hauisliikettä, pari ojentajaa), olat (pari eri liikettä)

Venyttely

 

Miten te olette viime aikoina treenannut? Itse haluan alkaa pikku hiljaa käymään taas ulkona lenkeillä – kenties kokeilen jossain välissä ensi viikolla miltä se kesän pituisen tauon jälkeen taas maistuu!

 

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

X