Jenni Ukkonen

Kuulumiset ja ensifiilikset uudesta kodista

Teksti: Jenni Ukkonen

Meillä meni kulunut viikonloppu tosiaan aivan muuttopuuhissa. Muuttomiehet tuli lauantaina aamu ysin jälkeen ja vaikka olimme etukäteen tehneet jo älyttömästi töitä, mitkä olisivat ns kuuluneet heille (kaappien tyhjennys ym pakkaaminen, mitkä kuten aiemmin sanoin, tein enemmän kuin mielelläni itse) ja eikä meillä ollut enää monta huonekaluakaan jäljellä, ei asunnon tyhjennys käynyt ihan yhtä vikkelää, kuin hieman naiviisti olin ajatellut. Mielessäni olisimme ysiltä aloittaessa ollut kaikki kympiltä ulkona ja ajamassa kohti Dubaita, mutta sen sijaan taisimme lähteä RAK:ista vasta yhden maissa… en oikeasti ihan ymmärrä miten viidellä muuttomiehellä meni niin kauan, enkä edes halua kuvitella kuinka pitkään oltaisiin vanhassa asunnossa oltu jos olisimme tosiaan jättänyt kaikki tavarat odottamaan heitä pakkaamisen suhteen… Varmaan vielä seuraavana päivänä. Dubain päässä meni onneksi vähän nopeammin, sillä heidän tarvi vaan tuoda laatikot ja huonekalut ylös, mutta pyysimme, että he jättävät jopa sohvan kahteen osaan niin saimme heti samana iltana pestyä kaikki sohvan päälliset ja saimme sen nyt sitten puhtaana kasaan uudessa kodissa. Muuttomiehet kotiin lähetettyämme kävimme samaan syssyyn kaikki laatikot läpi, tyhjensimme sisällöt niille oikeisiin huoneisiin, pesimme tosiaan ne sohvan päälliset kolmessa erässä, minä laitoin keittiön niinsanotusti kasaan ja sillä aikaa mies täytti omat vaatekaappinsa – mulla tuo urakka on vielä edessä, mutta siinä on sitten niin paljon hommaa, että jätän suosiolla vähän edemmäs ja elän sen aikaa t-paidoissa ja leggingseissa, nothing new there heh. Vaikka osa tavaroista hakeekin vielä vähän paikkojaan, niin mulla on ollut heti ekasta illasta lähtien äärimmäisen kotoinen ja onnellinen olo tässä asunnossa – uskon että tulen viihtymään paremmin kuin hyvin. Keittiössä on mielestäni tosi kivoja ratkaisuja ja kylppäri on mulle aivan unelma. Tulette varmasti näkemään kotia lisää jatkossa, jos ei täällä niin ainakin Instan puolella.


Eilen mun piti ajaa vielä takaisin vanhalle asunnolle päästämään siivoojat sisään ja sen ajan istuin itse kahvilassa sähköposteja ynnä muuta läpi käyden. Menee vielä hetki ennen kuin saadaan netti uuteen kotiin, mutta onneksi lähistölläkin on hyvin paikkoja, minne mennä istumaan töiden pariin. Oon niin fiiliksissä en vaan uudesta kodista, vaan sijainnista; rakennuksesta ulos astuessa on heti sellainen olo että on oikeasti (suur)kaupungissa, sen sijaan että astuisi ulos meren äärelle. Molemmissa on ilman muuta puolensa, ja vaikka rakastinkin meren äärellä ja rannalla asumista ja olen niin kiitollinen siitä, että sain kokea sen just silloin kun sain, niin sydämessäni oon ikuisesti kaupunkityttö, joka tarvii ympärilleen pilvenpiirtäjiä, leveitä katuja, hulinaa ja liikennevaloja. Näin 2,5 vuoden jälkeen tuntuu ihanalta olla taas Dubaissa, mistä on itsenikin hieman yllättäen tullut ehdottomasti yksi suosikkikaupungeistani. Tuntuu, kuin olisin taas kotona ja omassa elementissäni. Ras Al Khaimahssa tulen varmasti vielä poikkeamaan silloin tällöin ainaki yhtä läheiseksi tullutta ystävää perheineen näkemässä, mutta varsinkin eilisen reissun jälkeen on sellainen olo, että nyt tarvin siitä kaupungista breikin: nyt haluan keskittyä taas elämään Dubaissa! Tässä siis vielä vikat auringonlaskukuvat RAK:ista, jatkossa tarjolla on enemmän kaupunkimaisemia (ja asuja!!! tuntuu, että vihdoin 80% vaatekaapistani voi jopa päästä käyttöön, kun on taas paikkoja, missä niitä käyttää).

Tällä viikolla on kodin laiton lisäksi tiedossa mm. viimeinen Invisalign-käynti ja tyttöjen viikonloppu, eli kivoja ja kovasti odotettuja juttuja luvassa. Ihanaa viikkoa myös teille!

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter

Lue myös

X