Jenni Ukkonen

Kysymyksiä ja vastauksia expat-elämästä Arabiemiraateissa

Teksti: Jenni Ukkonen


Sain taannoin hyviä jatkokysymyksiä pariin Arabiemiraatteihin liittyvään postaukseeni (Kaksi vuotta Arabiemiraateissa – fiilikset nyt ja Muuttamassa Arabiemiraatteihin? Tämä on hyvä tietää), ja vaikka niihin siellä postauksen kommenteissa jo vastailinkin, niin ajattelin koota kysymykset ja vastaukset myös omaan postaukseensa – näin niistä saavat kenties iloa myös muut, kuin kommenttiboksia läpikäyvät vierailijat! Jakakaa ihmeessä myös omia kokemuksianne, mikäli sellaisia on!

Oletteko tutustuneet paikallisiin, joita kai on hyvin vähän siellä? Ylipäätään olisi kiva kuulla enemmän siltä, miten elämä sujuu maassa, jossa ulkomaalaiset ovat enemmistö!

Olemme kumpikin olleet töidemme kautta tekemisissä paikallisten kanssa, mutta ne ovat myös pysyneet juurikin työ tuttavuuksina. Yksi mieheni läheisistä ystävistä on kyllä paikallinen Dubaista, mutta he tutustuivat jo nuorina Lontoossa. Sen verran mitä olen ollut paikallisten kanssa tekemisissä, he ovat todella ystävällistä ja sydämellistä porukkaa. Vaikka paikallisia on (ainakin Dubaissa) expateihin verrattuna määrällisesti vähemmän, niin heitä näkyy silti paljon ja uskon, että kaikki expatit parhaansa mukaan haluavat kunnioittaa sitä, että olemme ns. vieraina toisten maassa. Eli vaikka maa on jossain määrin länsimäishenkinen, niin paikallinen kulttuuri on silti aina vahvasti mukana!

Olet joskus sanonut miehesi olevan muslimi. Saako sillä jotain ”erityisetua” maassa? Onko vaikka jokin viranomaisasia helpompi hoitaa, kun kuuluu samaan uskontokuntaan kuin maan enemmistö?

En usko, että tästä on mitään varsinaista etua juuri täällä, maa on todella avarakatseinen eri uskontojen suhteen. Jossain määrin eduksi voisi pikemminkin olla se, että on nainen – jos siis puhutaan esimeriksi juuri noista viranomaisasioista, sillä niissä on useimmiten naisille omat jonot, mitkä liikkuvat miesten jonoja nopeammin, heh.

Millaista oli naisena työskennellä Dubaissa? Jouduitko kohtamaan jotain kummallisuuksia sukupuolesi takia?

En kertaakaan, vaikka tietysti tähän saattoi vaikuttaa myös monet muut eri tekijät; esimeriksi yritys, missä työskentelin. Oma esimieheni ja meidän pomomme sattuivat kumpikin olemaan myös naisia, joten työskentelin itseasiassa enimmäkseen naisporukassa!

Mitä tykkäät Abu Dhabista?

Tykkään Abu Dhabista todella paljon; huippu kaunis kaupunki, mikä tuntuu Dubaita kompaktimmalta ja ehkä vähän kiireettömämmältä. Voisi olla ihan kiinnostava paikka myös asumista ajatellen!

Onko RAK juuri sinulle mieluisin emiraatti asua?

Sanotaanko, että meillä on tällä hetkellä kaikki todella hyvin täällä, mutta kyllä silti mielummin asuisin Dubaissa – siellä on kuitenkin paljon enemmän tekemistä ja koluttavia paikkoja, puhumattakaan työmahdollisuuksista (markkinoinnin parissa) ja muista bloggaajista. Ilmapiiri on myöskin paljon kansainvälisempi. Juuri nyt nautimme olostamme täällä, mutta mikäli asumme maassa pidempään, niin jossain välissä haluaisimme siirtyä takaisin Dubaihin.

+ Missä maissa haluaisitte seuraavaksi asua? Euroopassa, Euroopan ulkopuolella? Tällaiset pohdinnat kiinnostaa, sillä vaihdan itsekin suht usein maata ja pohdin paljon missä asuisin mielelläni, mihin suostuisin muuttamaan, ja mistä kieltäytyisin.

Olemme molemmat todella avoimia mahdollisen seuraavan maan kanssa (tosin, juuri nyt näyttää, että asumme täällä Arabiemiraateissa toistaiseksi, eli emme ole suunnittelemassa muuttoa hetkeen!). Toisaalta voisi olla ihanaa palata Lontooseen, mutta toisaalta on niin monta muutakin kiehtovaa maata, missä olisi kiinnostavaa kokeilla asumista ainakin hetken. Yksi unelmamme on Japani, mutta se on juurikin sitä; unelma. Joku Aasian suurkaupunki ylipäätään olisi kiinnostava kokea myös asumisen kannalta. Miestäni kiinnostaisi Australia (taas, täysin haaven tasolla – kumpikaan meistä ei ole koskaan edes käynyt siellä!) ja olemme molemmat myös kiinnostuneita Kanadasta. Mutta ihan yleisesti, mikä tahansa maa, missä on ns. hyvä elää, hyvät palkat, edut ym ovat tervetulleita haasteita; sellaisista selkeästi huonomman elintason kohteista, täysin vaarallisista maista puhumattakaan, saattaisimme sen sijaan pikemminkin kieltäytyä, sillä muutos nykyiseen voisi tuntua turhan suurelta ja myös tarpeettomalta.

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

X