Jenni Ukkonen

Lämmittävä ja kotoisa mustapapukeitto

Teksti: Jenni Ukkonen

Oikein ihanaa ja tunnelmallista joulukuuta teille kaikille! Tämä tänään jakamani lämmittävä resepti ei sinäänsä ole jouluista nähnytkään, mutta oon fiilistellyt tätä viime aikoina tosi paljon… Aloitetaan (kenties?) oudolla tunnustuksella: rakastan mustapapuja. Se on melko varmasti mun lempparivaihtoehto kun mietin, minkä kasviproteiinin valitsen ateriaani, enkä oikeasti usko että voisin koskaan kyllästyä niihin. Onneksi tämä obsessio on aika terveellinen sellainen, sillä runsaan kasviproteiinin lisäksi mustapapujen ravintosisältö auttaa pitämään luut vahvoina, madaltaa verenpainetta, taistelee sydänsairauksia ja syöpää vastaan ja auttaa ruoansulatuksessa ja painon hallinnassa, kiitos runsaan kuitumäärän.

Tämä yksinkertainen ja kotoisa keitto syntyy nopeasti ja vaivatta. Kertokaa jos testaatte!

Mustapapukeitto

  • 1 1/2 rkl oliiviöljyä
  • 1 suuri sipuli, paloiteltuna
  • 2 suurta tai pari kourallista kirsikkatomaatteja, paloiteltuna
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 3 tölkkiä mustapapuja (vain vedessä, kurkkaa ettei tölkki sisällä muuta)
  • n. 5 dl dl kasvilientä
  • Mausteeksi (oman maun mukaan): kuivattua oreganoa, suolaa, timjamia, kuminaa, chilihiutaleita, mustapippuria
  • Päälliseksi esim. kuutioitua avocadoa, korianteria, tuoretta limemehua, kasvikermaa tms

Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipulit ja tomaatit. Kuullota ja lisää mausteet.

Lisää mustapavut ja liemi ja sekoita hyvin. Peitä kannella ja anna muhia/kiehahtaa n. vartin verran.

Sekoita käsisekoittimella tai blenderilla varovaisesti, kunnes seos on mieleisesi näköinen. Keitä sitten vielä kertaalleen kattilassa 5-10 minuuttia.

Lisää mieluisia päällisiä ja nauti!

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter

Lue myös

X