Jenni Ukkonen

Päivitetty marjasorbettini

Teksti: Jenni Ukkonen

marjasorbetti-5

Ihanaa ja leppoisaa juhannusviikonloppua Suomeen! Täällä Saksassa ei juhannusta kuulemani mukaan erityisemmin juhlita, mutta eipä se ole aiemminkaan estänyt tunnelmaan virittäytymistä hyvän seuran ja esimerkiksi hyvän ruoan merkeissä, eli eiköhän me jotain täälläkin keksitä, vaikkakin ehkä pienemmällä mittakaavalla.

Juhannuksen kevyenä herkutteluvinkkinä laitan loppuun päivitetyn reseptin keväälla jakamaani marjasorbettiin, nimittäin nyt tuntuu, että olen saanut reseptin täydellisen toimivaksi – ja itseasiassa siitä on tullut vielä entistä yksinkertaisempi!

UPDATE TO MY BERRY SORBET. Happy Midsummer to you all! I have heard that Midsummer is not really celebrated here in Germany but it has never stopped me before from getting to the Midsummer mood with good company and some good food, so I’m sure we’ll come up with something although on a smaller scale.

In order to kick start the Midsummer celebrations, I want to share an updated recipe to my berry sorbet which I shared with you in the spring. I feel like I have perfected the recipe and in fact, with a fewer ingredients too!

marjasorbetti-4marjasorbetti-3

Yhteen kuvanmukaiseen annokseen tarvit kupillisen (n. 1,5 dl) jäisiä marjoja – olen itse alkanut käyttää marjasekoitusta, missä on mm. vadelmaa, mustikkaa, mustaherukkaa ym – ja halutessasi puolikkaan banaanin (itse en tähän käyttänyt), n. lusikallinen psylliumia, n. lusikallinen chiasiemeniä ja n. lusikallinen tocoa. Laita kaikki blenderiin ja peitä n. 2/3 vedellä tai maidolla (itse suosin vettä ilman banaania ja maitoa banaanin kanssa). Päälle ripottelin kaakaonibseja ja Arctic Power Berriesin tyrnijauhetta (saatu). Tällä reseptillä sorbetista tulee täydellisen jäistä ja lusikoitavan sorbettimaista. Tämä nopea jälkiruoka tai välipala on mitä loistavin jätskinhimoon!

All you need is a cup (approx. 1,5 dl) of frozen berries – I use a mix of raspberries, blueberries, blackberries and so on – and half a banana if you wish, and approx. a spoonful of psyllium, chia seeds and toco. Add all together and pour approx 2/3 of water or milk of your choice on top (I prefer water when I don’t add banana and milk when I do) and blend smooth. On top I added cacao nibs and Arctic Power Berries Seabuckthorn powder (courtesy of). This recipe makes the sorbet perfectly frosty and easy to eat with a spoon. This quick dessert or snack is a great alternative when you crave ice cream!

Lue myös

X