Travel

Matkavinkkini Osakaan

7.11.2018 Teksti: Jenni Ukkonen
Osaka yhtenä häämatkamme kohteista tuntui olevan monelle kenties jopa vähän kummallinen valinta, mutta itseasiassa aloitimme matkan suunnittelun juurikin siitä. Miksi Osakaan, mitä siellä oikein on? Osaka on Japanin toiseksi (tai kolmanneksi, tästä löytyy hieman vaihtelevaa tietoa) suurin kaupunki Tokion jälkeen, ja vaikka matkustaisimme kyllä enemmän kuin mielellämme takaisin Tokioon (se kuuluu meidän kummankin suosikkikaupunkien kärkipäähän), halusimme kartoittaa lisää Japania ja suunnata tällä erää ihan toisaalle. Lisäksi tiesimme, että Japaniin tällä kertaa matkatessamme haluaisimme käydä myös Kiotossa, ja se sattuu sopivasti sijaitsemaan vain puolen tunnin junamatkan päässä Osakasta (puhumattakaan, miten nopea oli lento Soulista Osakaan – n. 1,5 tuntia).

Osaka tunnetaan erityisesti ”Japanin keittiönä” – kohde on siis täydellinen foodieille, jotka haluavat maistella mitä erikoisimpia makuja verhojen takana piilossa olevissa minimaalisissa ravintoloissa, tai kierrellä kuhisevissa ruokahalleissa. Me koimme matkan aikana molemmat ääripäät, ja niistä jäi ihania makumuistoja, joiden vuoksi palata joskus vielä uudelleenkin.

Osakan nähtävyyksiä ja ”must”-juttuja etukäteen kartoittaessani yllätyin, että suurin osa netistä löytyvistä oppaista vinkkasivat vain kourallisesta nähtävyyksiä; suurkaupunkeihin matkatessa alkaa olla jo niin tottunut siihen, että kiinnostavia nähtävyyksiä olisi vaikka vuoden jokaiselle päivälle. Varsinkin, kun Osaka todellakin on suurkaupunki, siitä ei ole epäilystäkään. Siispä päätimme, että Soulissa vietettyjen pitkien päivien sijaan ottaisimme Osakassa rennommin ja ne muutamat nähtävyydet kierrettyämme keskittyisimme ruokien maisteluun ja shoppailuun – niitä Osasta löytyy nimittäin perinteisempien nähtävyyksien sijaan yllin kyllin. Osaka oli meille siis se loman ”rento osuus”, vaikka toki sielläkin palasimme hotellille joka kerta jalat kävelystä poikki.

Osakan nähtävyyksistä suosittelen…

Umeda Sky Building
Varmasti yksi omalaatuisimmista näköalarakennuksista, missä olen käynyt – täällä otetaan kirjaimellisesti rullaportaat taivaaseen, tai siltä ainakin tuntuu (ja näyttää). 360-asteinen näkymä Osakaan auttaa hahmottamaan, miten valtavalle alueelle kaupunki on levinnyt. Valitettavasti meidän vierailumme aikana katolla oleva puutarha oli suljettuna Osakassa vain viikkoja aiemmin vierailleen taifuunin myötä, mutta rakennus oli ehdottomasti vierailun arvoinen myös näin!

Osaka Castle
Osakan linna valmistui jo 1500-luvun loppupuolella ja vaikka se on sisältä laitettu täysin uusiksi ja turistiyställiseksi, on linna kiinnostava kohde vierailla ja tutustua. Sen ulkopuolella saa napattua hyvin kuvia maisemien ihailun oheella.

Hozenjii Temple
Voi että me etsittiin tätä temppelia – eikä ihme, sillä tämä kenties Japanin pienin temppeli sijaitsi aivan ihmeellisen kiemurtelevan mutkan takana, kuitenkin samalla keskellä Namban ruuhkaisaa ostosaluetta. Ihana paikka käydä rauhoittumassa kaiken ympärillä olevan kiireen keskellä.

Ruokien maisteluun suosittelen…

Kuromon Ichiba Market
Näitä ruokamarkkinoita kutsutaan yhdeksi koko Japanin parhaimmista, ja kieltämättä täällä saakin kulutettua tovin jos toisenkin, lukuisia eri käytävien kierrellen. Täältä löytyvät mitä tuoreimmat maisteltavat, ja suosittelenkin tsekkaamaan markkinat lounasaikaan ja maistelemaan rohkeasti eri ruokia.

Perinteinen japanilainen Izakaya
Izakayat ovat pubi-henkisiä ravintoloita, joita löytyy edullisista kalliimpiin. Niistä löytää usein pieniä annoksia, mitkä huuhdotaan alas esimeriksi oluella.

Teppei
Tätä ravintolaa en voisi olla suosittelematta, sillä se oli ehdottomasti top 3 parhaimmistoa koko reissun aikana. Löysimme tänne täysin sattumalta ollessamme kadulla, missä kaikki ravintolat olivat verhoilla ns. piilotettu, eikä missään lukenut mitään englanniksi. Ravintolassa on alle kymmenen istumapaikkaa ja saimme koko vierailumme ajaksi ravintolan omistajan (ja pääkokin) huomion. Suosittelen lämpimästi chef’s specialia, jolloin omistaja tarjoilee erilaisia grillivartaita aina kolme kerrallaan – eikä lopeta, ennen kuin asiakas niin pyytää. Kaikki maistamme vartaat olivat uskomattoman maukkaita, kauniita ja taidolla tehtyjä. Hieman kalliimpi, mutta ehdottomasti vierailun arvoinen!

Dotonbori
Ravintoloita täynnä oleva katu, jolta ei voi Osakassa ollessa välttyä. Kannattaa huomioida, että todella monet ravintolat avaavat ovensa vasta illemmalla, ehkä kuuden pintaan, eli päivällä täällä vieraillessa ei ehkä saa samanlaista fiilistä, kuin myöhemmin.

+ Bonus: Hilton Osaka
Paikko mainita vielä, että majoituimme Hiltonissa, missä oltiin juuri hiljaittain uudelleen konseptoitu useampi ravintola. Paluulentomme Osakasta lähti varhain aamulla, joten viimeisenä iltana päätimme syödä yhdessä hotellin ravintoloista ja olimme todella häkeltyneitä, miten huippuluokkainen ravintola ja ruoat olivat (toisaalta, n. 140 euroa / hlö hintaan saa toki laatua jo odottaakin). Ei siis todellakaan kannatta poissulkea myöskään oman hotellin ravintoloita – puhumattakaan, miten ihanan helppoa on ruokailun päätteeksi nousta hissilla ylös omaan huoneeseen, ilman että joutuu esimerkiksi metsästämään taksia!

& maista ainakin näitä…

Sushia – voiko Japaniin edes matkustaa syömättä ainakin kerran tuoreinta mahdollista sushia?

Takoyaki – todella herkullisia mustekalapalloja; nappaa nämä esimeriksi markkinoilta mukaan

Ramen- ja sobanuudelikeitot – suosittelen herkuttelemaan kulhon nuudelikeittoa paikassa, missä tuskin englantia puhutaankaan. Vaikka et niin tietäisi, mitä tilaat, nautit varmasti!

Red bean buns – adsukipapua sisältävät pullat ovat mochin oheella ehkäpä suosikkiherkkuni koko maailmassa; voisin syödä niitä niin kauan, kunnes muuttuisin itsekin papupullaksi.

Shoppaile täällä:

Umeda
Meidän hotelli oli shoppailua ajatellen paraatipaikalla, nimittäin Osaka / Umeda asemien lähettyviltä löytyi tavarataloa toisensa perään. Aina kun ajattelimme, ettei kauppoja enää löytyisi enempää, niin eiköhän niitä löytynyt!

Namba
Toinen pääostosalue; mitä Umedasta ei löydy, löytyy puolestaan täältä. Tsekkaa Shinsaibashi-suji, katettu ostoskatu, mistä löytyy laajasti niin eurooppalaisia kuin paikallisia merkkejä.

Minamihorie
Shinsaibashi-aseman läheltä löytyvä todella trendikkään oloinen ostosalue, mistä löytyi kauniita konseptiliikkeitä sekä urbaaneja merkkejä. Itselleni tämä alue oli kenties mieluisin, jopa ihan sellaiseen päämäärättömään kuljeskeluun.

HEP FIVE
Tämän ostoskeskuksen näkee kaukaa, sillä siihen on kiinnitetty punainen maailmanpyörä (mitä suosittelen!!). Kaupat Hep Fivessa ja sen vieressä ovat trendikkäitä, kenties itseäni hieman nuoremmille suunnattuja, mutta olisin silti viihtynyt siellä tarjontaa ihmettelemässä varsin hyvin!

Jos jää aikaa…

Minoo Park
Yksi asia, minkä haluaisin ehdottomasti päästä tällä Japanin lomalla kokemaan, oli patikointi luonnossa. Japanissa on niin uskomattoman kaunista ja aivan erilaista luontoa, enkä yhtään ihmettele jos vuorilla patikointi on heille yksi mieluisimmista ajanviettotavoista – olisi minullekin, jos läheltä löytyi tällaisia maastoja! Minoo Park löytyy n. 30 minuutin junamatkan päässä Osakan keskustasta ja patikointireitti huikenee kauniiseen vesiputoukseen. Kiivettävää oli enemmän kuin mitä olimme etukäteen ajatellut (vaikka tämä on kuitenkin yksi vähiten kuluttava reitti Osakan lähistöllä – näimmekin myös paljon vanhuksia täällä kävelemässä…) ja lisäksi metsässä oli t o d e l l a paljon jättimäisiä hämähäkkejä – mulla on siis täysin irrationaalinen hämähäkkien kammo – mutta nautimme tästä puolen päivän pituisesta retkestä Osakan ulkopuolelle todella paljon. Patikoinnin jälkeen söimme Minoon kylässä lounaan, minkä jälkeen palasimme Osakan hulinaan.

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Jenni Ukkonen

Arkisto

Instagram

  • Five random facts about me✨ ✔️I used to hate coffee and only got into it when I was around 22, which I think is pretty late to start drinking coffee? Now I start e v e r y day with coffee and can easily have three cups a day... Also, my favourite hobby is discovering interesting cafes ✔️I was born in Rovaniemi (in the Finnish Lapland) and lived there until I was 20. Since then I've lived in London (5 yrs), Munich (1 yr), Dubai (1+ yr) and now I'm in Ras Al Khaimah for a second year. This year is my 9th year abroad - and the time has flown by! ✔️I grew up with dogs in my family and never had much contact with cats. Since moving to the UAE, I quickly fell in love with cats and at the moment couldn't imagine a more perfect pet for myself. We have a 1,5 year old Arabian Mau named Ghibli, after Studio Ghibli films ✔️I'm a true Taurus and I believe in astrology, especially in terms of personalities and characteristics. I truly think it helps in understanding others ✔️I love horror movies BUT I only enjoy watching them at home and probably wouldn't go watch one in the cinema. I'd watch horror movies over romantic comedies any day!

Anything new you didn't already know about me? 😋 #randomfacts

jenniukk

Kommentit (4)

Haha joo, tuohon törmää paljon, että nimet annetaan englanniksi (mistä näin kieltä puhumatta on kyllä ihan kiitollinen:D) mutta sitten paikalliset eivät välttämättä tiedäkään, miten ne sanotaan, kirjoitetaan tai missä ne ovat 😀 Meillä oli kyllä niin onnistuneet kaupunkivalinnat, ettei olisi paremmin voinut mennä. Rakastettiin jokaista kaupunkia ja halutaan ehdottomasti takaisin jonain päivänä 🙂

Ai että kun näyttää mielenkiintoselta kohteelta! Ja tosi kattava postaus pitää muistaa tämä jos joskus tuonne pääsisi 😀 tuli kova matkakuume ja alko tekeen japanilaista ruokaa. Miten tuolla hei puhuttiin englantia? Itse käynyt Aasian maista vain Kiinassa ja siellä Pekingissä ja siellä ei osattu YHTÄÄN. Näyttelin muun muassa pääkipua apteekissa koska eivät ymmärtäneet englantia ollenkaan. Myös kaikki kyltit jne kiinaksi ja mietinkin olisinko pärkännyt ilman ystävääni joka asui siellä ja oli oppinut kiinaa. Tai ainahan sitä pärjää mutta ei olisi ollut tietoakaan mitä olisi tilannut ravintolassa / mitä ostanut kaupasta / mitä sanonut taksikuskille jnejne!

Kiitos paljon Lotta 🙂 Hmm, no sanotaanko että jossain paikoissa englanti oli todella heikkoa, mutta sitten taas välillä oli ihan hyvää enkkua – riippuu varmaan niin minne menee (esim. onko joku syrjäinen ravintola taikka suuri ostoskeskus – tosin jopa niissä oli välillä kumpaakin ääripäätä). Mutta siis me ei puhuta kumpikaan japania muuta kuin ihan muutaman fraasin verran, eikä kertaakaan tullut sellaista tilannetta vastaan, ettei olisi selvinnyt. Eikä tarvinut näytellä missään välissä hehe 🙂

Heh okei no hyvä! Ja joo niin kuin sanoin kyllähän sitä aina pärjää. Pekingissä oli myös se ”ärsyttävää” että monilla ostoskeskuksilla tai hotelleilla oli englanninkielinen nimi, esim ”Glory mall” mutta jos sanoit sen taksikuskille niillä ei ollut hajuakaan mistä puhut 😀 kaikki kolme teidän häämatkan kaupunkikohdetta vaikutti tosi kiinnostavalta 🙂

Haha joo, tuohon törmää paljon, että nimet annetaan englanniksi (mistä näin kieltä puhumatta on kyllä ihan kiitollinen:D) mutta sitten paikalliset eivät välttämättä tiedäkään, miten ne sanotaan, kirjoitetaan tai missä ne ovat 😀 Meillä oli kyllä niin onnistuneet kaupunkivalinnat, ettei olisi paremmin voinut mennä. Rakastettiin jokaista kaupunkia ja halutaan ehdottomasti takaisin jonain päivänä 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *