Food

Mausteinen banaani-porkkanaleipä (vegaani)

30.8.2019 Teksti: Jenni Ukkonen

Viime viikonloppuna muhun iski pitkästä aikaa innostus leipoa, ja koska meillä oli sopivasti banaaneja ja pari pientä porkkanaa, mitkä olisi olleet hyvin pian turhan huonossa kunnossa, päätin muokata joskus aikoja sitten “paras banana loaf” nimellä läppärilleni tallentamaani (en muista yhtään mistä sen aikoinaan tallensin!) reseptiä sen verran, että lisäsin tähän leipään sitä porkkanaa, ja lisäksi vaihdoin reseptiin kuuluvan munan vegaaniversioksi. Lopputulos oli taas kerran super – tämä resepti t o i m i i kerta toisensa jälkeen, näköjään myös vegaaniystävällisenä! Leipä on todella helppo ja nopea tekoinen vaikkapa viikonlopun aamupalat kruunaamaan.

Mausteinen banaani-porkkanaleipä tai “paras banana loaf

  • 2 kuppia jauhoja (käytän mittaukseen Iittalan Teema 0,3 l kuppeja hieman vajaana)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • Kanelia ja kardemummaa rennolla otteellaa / oman maun mukaan
  • 3 pehmeää banaania
  • 2 pientä porkkanaa (hienoksi raastettuna)
  • Pari tl kookosöljyä
  • Munan korvike: 1 rkl pellavansiemenrouhetta + 3 rkl vettä

Yhdistä yhdessä kulhossa kuivat ainekset keskenään. Kuori banaanit ja muussaa ne erillisessä kulhossa; muusin ei tarvi olla hienon hienoa, vaan siellä saa olla myös “sattumia”. Lisää banaanin sekaan flax egg eli pellavansiemenrouhe ja vesiseos (eri kipossa etukäteen sekoitettu) sekä 1-2 tl kookosöljyä. Yhdistä banaaniseos kuiviin ainesosiin kunnolla, niin ettei kulhoon jää erillistä jauhetta.

Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla ja kaada seos vuokaan. Halutessasi voit koristella leivän esim. yhdellä ylimääräisellä banaanilla, mutta toimii hyvin ilmankin. Laita n. 165 asteiseen uuniin n. 35 minuutiksi; tarkkaile, ettei leipä pala ja ota pois kun leipä on sisältä valmis.

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

Suosittelemme