Jenni Ukkonen

Mausteinen kukkakaali, kurkumakikherneet ja paahdetut bataatit

Teksti: Jenni Ukkonen


Helppojen, kasvipohjaisten arkiruokien perään kysellään usein, joten ajattelin jakaa myös tämän viimeaikaisen kokeilun. Tämä kokonaisuus valmistuu tuossa tuokiossa, eikä ole erityisen sotkuinen valmistaa, mikä on mulle aina tärkeä pointti reseptejä kokeillessa. Kaikki nämä toimisivat toki erilläänkin, mutta tämä combo oli NIIN hyvää yhdessä…

Mausteinen kukkakaali

  • 1 kokonainen kukkakaali
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa, pippuria
  • Kuivattuja chilihiutaleita
  • Kuminaa
  • Jauhettua valkosipulia
  • Jauhettua inkivääriä
  • Zaatar-mausteseosta
  • Rouhittuja saksanpähkinöitä (n. 1-2 kourallista)
  • Kuivattuja karpaloita tai rusinoita (n. kourallinen)
  • Seesamisiemeniä
    + Soija tai mantelisoijajugurttia

Pese kukkakaali ja leikkaa pieniksi paloiksi (itse leikkasin ensin veitsellä irti varresta ja pienensin sitten käsin).

Sekoita kulhossa hyvä loraus oliiviöljyä, suolaa, pippuria, kuivattuja chilihiutaleita, kuminaa, valkosipulijauhetta, inkiväärijauhetta ja zaatar-mausteseosta – omien makumieltymysten mukaan. Kaada kukkakaalinpalat samaan kulhoon ja sekoita niin, että kaikkiin tarttuu kunnolla mausteseosta. Aseta pellille leivinpaperin päälle tasaisesti ja laita n. 200 asteiseen uuniin yhteensä puoleksi tunniksi. Kääntele puolessa välissä ja tarkkaile, etteivät kukkakaalit pala (saavat kyllä tummua ja rapeutua). Voit tarpeen mukaan vähentää asteita puolen välin jälkeen.

Kukkakaalien ollessa uunissa, sekoita rouhitut saksanpähkinät, kuivatut karpalot ja seesamisiemenet keskenään. Kun kukkakaalit ovat valmiita, lisää ne samaan kulhoon ja sekoita kunnolla. Tarjoile halutessasi soijajugurttisilmän (myös mantelisoijajugurtti toimii hyvin!) kanssa.

Kurkumakikherneet

  • 1-2 tölkkiä kikherneitä vedessä (tarkista ettei sis. mitään muuta)
  • Kurkumaa
  • Suolaa, pippuria

Kuumenna pannu, lisää n. ruokalusikallinen kookosöljyä. Kaada huuhdellut kikherneet (käytin kaksi tölkkiä) pannulle ja anna kuumeta tasaisesti, sekoittele. Lisää muutama teelusikallinen kurkumaa ja ripaus suolaa ja pippuria, sekoita hyvin. Kikherneet ovat valmiita, kun kaikki mahdollinen neste pannulta on haihtunut ja herneet pehmenneet.

Paahdetut bataatit

  • 2 bataattia
  • Suolaa

Siivuta kaksi bataattia ohuehkoiksi, n. sentin paksuisiksi siivuiksi. Aseta pellille sellaisenaan, laita n. 200 asteeseen suunnilleen puoleksi tunniksi. Käännä välissä ja pidä silmällä, etteivät siivut pala (saavat tummua hieman). Voit myös vähentää asteita puolen välin jälkeen.

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter

Lue myös

X