Jenni Ukkonen

ME MUUTETAAN!

Teksti: Jenni Ukkonen

Ette arvaa miten onnellinen olen voidessani sanoa, että se on nyt täydellisen virallista: me muutetaan takaisin Dubaihin, ja vielä ennen tämän kuun loppua!

Täällä blogissa olen jo moneen otteeseen sanonut, että vaikka mieheni on nyt töissä Saudi-Arabiassa, olen itse halunnut jäädä Arabiemiraatteihin – ja muuttaa Ras Al Khaimahsta takaisin Dubaihin pikimmiten. Mieheni palattua viime kuussa kolme kuukautta venyneeltä “viikonloppureissulta” Lontoosta, aloimme puhua, ettei meillä tosiaan ole täällä RAK:issa enää mitään oikeaa syytä pysyä; hän ei ole enää täällä töissä, minä taas en halua täältä töitä. Asuntojen hintojen puolesta alkoi olla aika sama jäädäänkö tänne vai muutetaanko Dubaihin, hinnat siellä on tippuneet tämän kevään aikana jos nyt ei sentään aivan samalla tasolle, niin tuntuvasti kuitenkin. Viimeinen sinetti oli, kun nykyinen taloyhtiömme ilmoitti, ettemme voi enää jatkaa kuukausimaksulla asumista (mitä teimme alkuvuodesta saakka, koska emme tosiaan tienneet miten mieheni Saudi-viisumi etenisi jne) ja meidän olisi pitänyt sitoutua tähän samaan asuntoon taas seuraavaksi kuudeksi kuukaudeksi. Alkoi kova asuntojen selaaminen ja asioiden selvittely. Rajasimme nopeaa meille mieluiset alueet ja niistä löytyvät talot (tai oikeastaan ne oli jo tiedossa ennestään) ja kävimme katsomassa niitä yhden päivän aikana. Yksi rakennus oli aivan ylivoimaisesti yli muiden, ja siihen liittyy itseasiassa tarina. Iskin silmäni tähän kyseiseen rakennukseen jo viime vuoden puolella, alkaessani etsiä töitä Dubaissa tosissani. Vitsailin miehelleni, että tuohon taloon vielä muutan, kun Dubai taas kutsuu. Sitten ajatus jäi takaa-alalle, koska koronan myötä avoimet työpaikat alkoivat kadota. Toukokuussa ystäväpariskuntamme alkoi etsiä uutta asuntoa ja vinkkasin heille tuosta mun Dubain unelmarakennuksesta. Kävin katsomassa heidän kanssaan asuntoja mm. sieltä, ja olimme kaikki aivan myytyjä. Ystävämme päätyivät lopulta käytännön syistä toiseen rakennukseen, mutta mulle vahvistui vielä enemmän se, että mun valinta olisi varmasti just tämä kyseinen. Tuossa vaiheessa mieheni oli kuitenkin edelleen sitä mieltä, ettei meillä ole tässä tilanteessa järkeä suunnitella muuttoa. Jatkoin kuitenkin visualisointia mielessäni; Dubaissa työskentelyä ja tuossa rakennuksessa asumista… jonain päivänä se tapahtuisi…

Eipä siinä sitten tämän kauempaa mennyt! Mieheni oli asuntonäyttöjen jälkeen kanssani samaa mieltä, että tämä oli ylivoimaisesti paras näkemistämme taloyhtiöistä ja asunnoista, ja melko nopeaa asunto olikin meidän. Onneksi kilpailu asunnoista ei tällä hetkellä ole erityisen kiivas! Viisumiasiat saimme hoidettua mieheni työpaikan kautta, ja tämän asunnon lisäksi mieheni jatkaa Riadiin palatessaan samassa asunnossa, missä hän on alkuvuodesta saakka asunut (tai ainakin säilönyt tavaroitaan, heh). Kaikin puolin ihan loistava ratkaisu, ei olisi oikeastaan voinut paremmin mennä. Itse aion tosiaan jatkaa edelleen töiden etsintää Dubaista, ja uskon että se alkaa tuntua helpommalta nyt, kun asun samassa kaupungissa hyvin pian.

Virallisesti vuokrasopimuksemme alkaa viikon päästä lauantaina, mutta avaimet saimme käteen tänään. Pyrimme kuitenkin muuttamaan vasta virallisena päivänä, koska miehelläni on kiireinen työviikko edessä – parempi siis jättää viikonloppuun. Oon ollut tästä tulevasta muutoksesta niin innoissani, että oon herännyt joka aamu virkeänä jo viiden maissa, ja oon jo aivan valmis pakkaamaan ja lähtemään. Tai siis, pakkaaminen ja tavaroiden karsinta alkoi jo siinä vaiheessa, kun nimet oli sopimuksessa… Parasta on tietenkin vielä se, että läheisin ystäväpariskuntamme asuu vajaan kymmenen minuutin kävelymatkan päässä, eli mun ei todellakaan tarvi enää olla yksin kissan kanssa, jos ei siltä tunnu.  Me etsiasiassa nähdään heidän talo ikkunastamme, ja toisin päin; niin lähellä heitä sitten olemme. Taloyhtiö on ihana, kaikki siellä työskentelevät ihmiset vartioista huoltomieheen ja respaan ovat olleet äärimmäisen ihania ja avuliaita ja itse asunto on kaikki mitä saatan juuri nyt toivoakaan. Tulee olemaan niin mahtavaa laittaa siellä uusi koti pystyyn! En oikeasti meinaa malttaa odottaa – ja onneksi ei enää kovin kauan tarvikaan! 

 

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter

Lue myös

X