Jenni Ukkonen

Midi in Marrakech

13.11.2014 Teksti: Jenni Ukkonen

Nimetön 25

I’m having a hard time focusing on anything but the new flat and decorating at the moment (well – if you can call unpacking decorating… yes, still got some bags to unpack! Wanna come over and help me?) but as I do that, I’ll try and keep filling the blog with more Marrakech memories. And I still have some stuff to share from Boston as well!! But right now Marrakech is still so fresh on my mind that I’d rather bring some of that North African sunshine over here with stories from Morocco.

I had such problems packing for the trip. I knew that in Islamic countries it’s not really ‘cool’ to show off lots of skin, but at the same time you don’t want to suffer from too hot clothes. I decided to go for some t-shirts to cover the shoulders and midi length skirts to cover most of my legs but to keep me cooler than trousers would. And it suited me just fine, because I actually really love midi skirts. I have a few ones like this, in which the underlay skirt is slightly shorter, but the longer outer makes it more appropriate. Having said that, I soon realised that Marrakech is a lot more ‘modern’ than I thought and I saw people wearing a lot less than I did. So I suppose it’s not that strict there what you wear on your holiday.

Now, while Morocco is pretty warm all year round, we had a couple of rainy days too and on those nights especially the weather felt A LOT chillier. I was actually happy I had my leather jacket with me for the evenings. I guess I’d suggest to take some layers and maybe even a pair of jeans for the nights.

It’s kinda funny to think that a less than a week ago I was able to wear this and feel warm, because as I write this I sit in Starbucks wearing a wool coat and looking at the people passing by with umbrellas on top of them. We’re heading towards the winter, that’s for sure!

Tuntuu tosi vaikealta keskittyä juuri nyt mihinkään muuhun kuin uuteen asuntoon ja sisustamiseen (no – jos kassien purkamista voi kutsua sisustamiseksi… yep, vielä on kasseja jäljellä! Haluaisiko joku tulla kylään ja auttaa urakassa?) mutta siinä samalla yritän jatkaa blogin täyttämistä Marrakechin muistoilla. Ja onhan mulla vielä vähän Boston-aiheitakin hihassa! Nyt Marrakech on kuitenkin vielä niin tuoreena mielessä, että tuon mielelläni Pohjois-Afrikan aurinkoa tänne niiden juttujen kautta.

Mulla oli ongelmia reissuun pakkaamisen kanssa. Islaminuskoisissa maissa ei tietenkään ole kovin coolia pukeutua paljon ihoa näyttäen, mutta eipä sitä halua myöskään peittävien vaatteiden tuomaa tukalaa tunnelmaa. Mulla oli mukana t-paitoja peittämään olkapäitä ja midihameita sääriä peittämään, mutta pitämään olon housuja viileämpänä. Ja sehän sopi, sillä tykkään tosi paljon midimitasta. Mulla on itseasiassa useampikin tällainen hame, missä aluskangas on vähän lyhyempi, ja päälikangas pidempi, jolloin kokonaisuus on vähän hillitympi. Tämän sanottuani pitää kuitenkin todeta vielä, että tajusin Marrakechin olevan modernimpi kuin olin alkuun ajatellut, ja näin ihmisten pukeutuvan myös vähän paljastavammin. Ehkei se siis ole ihan niin jyrkkä lomapukeutumisen suhteen.

Marokko sattaa olla lämmin vuoden ympäri, mutta meidän loman ajalle sattui myös pari sadepäivää, ja erityisesti niiden päivien iltoina sää tuntui HUOMATTAVASTI viileämmältä. Olin tosi iloinen, että mukana oli myös nahkatakki lämmittämässä. Joten suosittelisin ottamaan kerroksia ja ehkä jopa farkut iltoja ajatellen.

Tavallaan hassua ajatella, että alle viikko sitten saatoin tuntea oloni kuumaksi tässä asussa, ja nyt kirjoitan tätä tekstiä Starbuckissa villakangastakki ylläni ja katselen ohivilistäviä ihmisiä sateenvarjojensa kanssa. Talvea kohti ollaan selvästi menossa!

Nimetön 22Nimetön 19Nimetön 20Nimetön 16

WEARING

Leather jacket MUUBAA
T-shirt GAP
Midi skirt ASOS (now on sale!)
Sunglasses MIU MIU
Bag MULBERRY
Sandals SAM EDELMAN

Commercial links

Lue myös

Suosittelemme