Jenni Ukkonen

Mietteitä muuttoviikon keskeltä

Teksti: Jenni Ukkonen

Terkkuja muuton keskeltä! Vaikka aloitin tavaroiden pakkaamisen jo ainakin viikko sitten, olen edelleen saman parissa, enkä oikein meinaa malttaa muuta tehdäkään. Välillä pidän tietty taukoja, mutta sitten taas palaan johonkin huoneeseen ja alan käydä tavaroita läpi. En tiedä Suomesta, mutta täällä on itseasiassa todella yleistä, että muuttofirmat hoitavat kaiken kaappien tyhjennyksestä ja pakkaamisesta muuttolaatikoiden tyhjentämiseen uudessa kohteessa, eli hommaa ei tosiaan tarvisi tehdä ns. hankalan kautta, kuten näin itse pakkaamalla teen, mutta oon tässä viikon mittaan todennut useaan otteeseen, etten vaan pystyisi antaa jonkun muun hoitaa kaikkea pakkausta (enkä todellakaan aio antaa heidän tyhjentää laatikoita uudessa osoitteessa!). Ensinnäkin on ihanaa käydä itse läpi KAIKKI mitä meillä on, ja päättää mikä lähtee mukaan ja mikä ei, ja toisekseen kyllä monet jopa laatikoissa ja kaapeissa olleet tavarat ja tuotteet oikeasti vaatii kunnon pölyistä ja muista sotkuista pyyhkimisen, mitä taas en vaan usko että kovin moni muuttofirma siinä pakkailun lomassa tekee… Olisi tosi kamalaa saada uutuutta kiiltävään kotiin kasa pölyisiä ja likaisia tavaroita, mitä ei välttämättä olisi edes halunnut mukaan uuteen kotiin – jo ajatus tuntuu karmivalta, heh! Eli ihan tyytyväisin mielin oon siis itse pakannut kaappeja ja laatikoita, miettinyt siinä samalla mitkä tavarat joutavat kierrätykseen, myyntiin tai ihan vaan roskiin, ja pitänyt huolen, että kaikki mukaan lähtevä on siistissä kunnossa. Muuttomiehet saavat sitten joko nostella mun pakkaamat pienemmät laatikot ja kassit joko omiin isoihin laatikoihin tai kantaa sellaisenaan autoonsa.

Me saatiin nyt myös vihdoin vahvistettua muuttopäiväksi lauantai; täällä siis sen lisäksi että on avaimet kädessä, tarvii uudelle rakennukselle toimittaa useampi tosite (esim. uusi vesi-ja sähkösopimus) ennen kuin muuttopäivän voi buukata, ja sen lisäksi sille rakennukselle, mistä muuttaa pois, pitää asiasta myös ilmoittaa hyvissä ajoin. Nämä lähinnä muuttohissien vuoksi, mutta kauhea sumpliminen oli siinäkin. Sovimme mieheni kanssa, että minä tulen sitten heti muuttopäivästä seuraavana takaisin Ras Al Khaimahiin päästämään siivojan loppusiivousta varten sisään ja odottelen sen ajan kahvilassa töitä tehden, koska veikkaan, ettei mulla ole tällä viikolla keskittyminen ihan huipussaan… Uskotte varmasti kun sanon, että odotan jo niin suurella innolla sitä, että kaikki nämä muuttoon liittyvät pakolliset asiat on hoidettu ja pääsen ajan kanssa järjestämään uudessa kodissa kaiken paikoilleen ja nauttimaan siellä olosta. Onneksi vielä nyt meillä on tämä ranta, missä olemme aina päivän päätteeksi käynyt kävelemässä mieheni kanssa, nauttimassa ja rauhoittumassa siellä viimeisiä kertoja.

Tänään suuntaan Dubaihin Invisalign-ajan muodossa ja käyn samalla reissulla heittämässä uuteen kotiin muutaman pienemmän kassin tavaroita, mitä emme just nyt täällä enää tarvi. Voisin yrittää kuvata enemmän asuntoa näkyville storyihin nyt kun se on tosiaan vielä ihanan tyhjänä; muuttopäivänä ja sitä seuraavina päivinä siellä voikin olla jo ihan eri meininki… 

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter

Lue myös

X