Jenni Ukkonen

mini me

24.1.2010 Teksti: Jenni Ukkonen

Oon vaikean valinnan edessä. Mun pitäisi päättää aika pikaisesti minkä miniläppärin ostan itselleni ennen Thaimaan reissua, jottei mun tarvi ottaa vanhaa ja raihnaista (no ei kai sentään raihnaista<3) Macbookiani mukaan. Se on nimittäin ollut nyt niin monessa reissussa mukana etten halua “rasittaa” sitä yhtään enempää. Se sattuu myös painamaan ihan sikana ja on muutenkin turhan arvokas heilumaan laukussa maailmaan ääriin, ainakin kun vähempikin riittää. Siispä edullinen ja näppärä miniläppäri tulee tarpeeseen, ei tietenkään pelkästään tämän reissun vuoksi vaan muistakin syistä. Älkää siis ymmärtäkö väärin että täällä ostellaan tietokoneita yhden matkan vuoksi, sillä se on keikkunut ostoslistalla jo hyvän aikaa- nyt vaan tuntuu järkevältä ostaa se.
Oon rajannut vaihtoehdot kolmeen koneeseen. Ne sattuu olemaan kaikki Anttilassa alessa, mikä sopii mulle paremmin kuin hyvin. Arvostan kovasti jos teillä on jotain kokemusta jaettavana seuraavista:

minit1
Eeepc (kuvasta puuttuu yksi e mutta mitä pienistä) vaikuttaa omiin silmiini kivoimmalta, muttei nuo muutkaan pahalta näytä. Musta näissä ei muutenkaan ole paljon eroja, vaan kaikissa on Windows XP -käyttöjärjestelmä,160Gt:n kiintolevy, n. 10″ näyttö, WLAN, muistikortinlukija ja paino n. 1kg. Ja oikeastaan paljon muitakin samoja/samankaltaisia ominaisuuksia… Mulle tärkeimmät on kuitenkin mahdollisuus päästä nettiin ja laitteen keveys. Nyt siis kokemuksia jakamaan, päätös on tehtävä viikon sisällä! 🙂

Jenni Ukkonen

Arkisto

Instagram

  • A few more days of summer and then we're off to the winter land❄️ Where are you spending the holidays this year? #christmascountdown #myrak #pinkbuildings

jenniukk

Kommentit (61)

Heh, sulla on sitten varmaan uudempi mac kuin mulla, sillä oma 13″ tuntuu painavammalta kuin synti! Mutta näin mac -ihmisenä tuo Asusin ja Macin vertailu miellyttää, toivottavasti saan siis sen Asusin minin! Jännää kun ei tiedä ehtiikö tulla ajoissa :>

Osta samsung NC10. Voittaa meidän pöytäkoneenki. Ja toimii ku unelma ja on myös nopea. Tämä on ollut vertailuissa paras miniläppäreistä. Meillä ollut käytössä jo muutamia kk.sia eikä MITÄÄN pahaa sanottavaa.

Mulla on toi asuksen kone ja oon ollu tyytyväinen. Ei enhän silmään se kaunein, mutta myyjien mukaan muissa maksaa jo pelkästään merkki 😉 Näin ainakin väittivät, minulle joka ei ymmärrä juuri mitään tietokoneista ;D

Ja tännä Samsugissa on myös sisäinen mokkula. Eli ei tarvi nettitikkua roikottaa mukana ja akku kestää yhtä pitkään ku tavallisessa läpärissä. Meillä koko päivän! Ja tämä valkoinen on upea väri!

Mun pitää laittaa tuo mieleen kun lähden huomenna katsomaan koneita, mutta mulla ei nyt kuitenkaan ole tarvetta kaikista tehokkaimmalle ja kalleimmalle koneelle kun tää macbookikin löytyy 🙂 Nyt etsin siis vaan edullista ja kevyttä konetta jota uskaltaa kuljetta matkoilla mukana… Mutta kiitos vinkistä ja tosiaan pitää tuotakin katsella enemmän!

Mutsilla on toi compaq pitää kyl sanoo et aika perus, tosin tossa on ainakin jotain vikaa ku jumittaa aina avatessa nii et pitää repii akku irti ja akun kestoki on mitä on.. en suosittele pahemmin.. :/

Mulla on käytössä asuksen miniläppäri, ja on nopea,(itseasiassa nopeampi kuin mun peruskone) edullinen, pieni ja kevyt. Lisäksi mun mielestä ihan kivan näköinen, sellainen kiiltävä ja virtaviivainen, tykkään varsinkin siitä ettei siinä ole terävän mallisia reunoja.

Jee kiva kuulla :>

En todellakaan suosittele Acerin koneita, Samsungista oon kuullu kehuja kans…

acer on paras ! iteasiassa kaikilta tutuilta löytyy acer – joko pienenä tai isona 🙂

Acer on merkki joka on kuulema testattu huonoimmin kestäväksi merkiksi kannettavissa, Asus on taas kestänyt todella hyvin, ja itsekin omistan Asuksen. Ollut 2vuotta ja ei vielä ollenkaan kärsinyt 🙂 Nämä tiedot siis sanonut veljeni, joka todellakin on perillä tekniikasta =D

Mulla on toi acer pelittänu tosi hyvin! Ainut vaan että kadun valkosta väriä:/ onhan aluks söpö mut ei sit enää kakkasena:D

Se vaikuttaa mustakin aika suositulta merkiltä 🙂

Kiva kuulla että tuo Asus toimii, se on tosiaan se mikä mua eniten kiinnostaisi, jo hintansakin puolesta :p

Mulla on valkoinen mac ja oon huomannut tämän tosi toimivaksi: kostuta mikrokuituliina vodkalla tai vastaavalla, purista nihkeäksi ja hankaa likaista kohtaa kunnolla 🙂 Pinta ei vahingoitu mutta tummentumat saa kyytiä!

Minä liputan Asuksen puolesta, siinä on hinta/laatu-suhde kohdallaan. Sitä minulle suositeltiin, kun kolme ja puoli vuotta sitten olin konetta ostamassa. Vielä tähän päivään mennessä ei koneen kanssa ole ollut ongelmia, kun taas kaverini saman ikäinen Acer sanoi sopimuksensa irti jo pari kuukautta sitten.

pelottaako käyttöjärjestelmän vaihto? kun macissa kaikki on tehty niiiin hyvin

Lisäyksenä vielä, että kun tsekkasin, niin kaikkien koneiden osat ovat lähes identtiset, eli todellakin Acerissa ja Compaqissa maksetaan lisähintaa merkistä.

Kuulostaa hyvältä! Täytyy toivoa että tuo Asuksen kone löytyy kaupasta 🙂

Heh, no sitähän minäkin että aika samanlaisilta ne kaikki vaikutti… :p

Mulla on itellä toi Acerin miniläppäri ja loistavasti on toiminu! Akku kestää hyvin. Riippuu tietty mitä kaikkee sil tekee mut kyl normi käytös (netin selailu yms) kestää n. 5h 🙂 Ja netti toimii hyvin, löytää vaivattomasti langattomat yhteydet ja kyllä ne tikutkii toimii. Mut mitään valittamista en kyllä löydä, näppiski on hyvä kirjottaa mikä on mulle ainaki yks tärkee juttu. Ja söpö ja kevyt se on tottakai et hyvin kulkee käsilaukussa mukana 🙂 Suosittelen! Meil on toinenkin Acerin läppäri ollu käytössä 3 vuotta eikä oo mitään ongelmia ollut eli ei ainakaa merkissä pitäs vikaa olla 😛

Lisäisin vielä tuohon edelliseen että Asus on kuulemma kyllä parempi merkki kuin Acer (itselläni ei tosin ole käyttökokemuksia) mutta tuskinpa noissa miniläppäreissä kuitenkaan kauhean suurta eroa on! Luulen et sen eron huomaa sit jossain “paremmissa” koneissa, mut onhan se Asus tietty tässä tapauksessa halvempikin 😛

Avomieheni tietää näistä tietokoneista enemmän ja on valinnut talouteemme kaksi läppäriä pöytäkoneen lisäksi. Molemmat ovat Asuksen ja ovat olleet todella laadukkaita ja hyviä koneita. Ja tosiaan tuolle hifistelijälle ei kaikki kelpaa :). Tuosta Asuksen EeePc:stäkin löytyy tästä taloudesta kokemusta sillä sellainen toimii miehellä muistiinpanovälineenä yliopistolla. Itse en sitä ole kamalasti käyttänyt (en ole tottunut niin pieneen näyttöön vielä) mutta ne muutamat kerrat jolloin olen konetta saanut lainata, se on tuntunut varsin näppärältä kapistukselta. Se on todella kevyt, pieni, kauniskin ja siinä on todella pitkä akun kesto.
Vielä jännä huomio. Itse olen aina mieltänyt Asuksen laadukkaaksi merkiksi ja Acerin sekä Compaqkin huonommiksi. En tiedä onko tämä totta mutta omaa läppäriäni hankittaessa mm Acer sai huonona merkkinä vahvan EI:n mieheltäni. Näin ollen tuo hinta tuntuu hassulta. Tuo Acer Aspirekin näyttää kyllä namulta ja näppistuntumahan se tärkein on.

Itse ottaisin Acerin Aspire Onen. Oon testannut sen ja Asuksen, ja Asus vaikutti todella heppoiselta ja “lelumaiselta”. Näppis oli hankala. Täältä siis pisteet Acerille. Suorituskyvyistä en osaa sanoa mitään.

Just noista malleista ei ole mitään kokemusta, mutta ihan merkin perusteella ottaisin Asuksen ja Aceria välttelisin. (: Acereita on ollut viime aikoina tosi paljon tutuilla, mutta ne on myös hajoilleet aika ikävällä tahdilla.

Juuri hajonneen Acerin omistajana en suosittelisi ketään ostamaan yhtäkään Acer-merkkistä konetta. Ne on suosittuja varmaan halvan hintansa vuoksi (perusacerin kun saa n. 500 eurolla), mutta laadusta ei voi puhua niiden kohdalla. 🙁 Useita ihmisiä tiedän, joilla Acerista on hajonnut virtapiiri, joka ohjaa näppistä ja kaikkia muita komentoja, myös usb-hiirtä. Vika on siis ollut mulla ja lisäksi kolmella tutulla. Korjausliikkeen mukaan korjaus on niin kallis,että ei kannata. Kyse siis nimenomaan Acerin Aspire-sarjan koneista, eli en tod. suosittele!
Nyt mulla on Asus ja hyvältä vaikuttaa! 🙂

Itselläni on EEPC 1000 HE ja olen äärimmäisen supertyytyväinen ollut siihen.
Akku kestää 7-8h riippuen käytöstä, koulussa muistiinpanoja kirjottaessa ton 8h, ja kone ei ole jumittanut vielä kertaakaan vähän yli puolen vuoden yhteisen taipaleemme aikana.
Miinusta annan kyllä tuosta samasta mitä Molla kommentoi, eli omani tuntuu vähän muoviselta ja lelumaiselta, mutta poikaystävällä myös joku EEEPC (joku led slim ? :D) ja se taas ei tunnu ollenkaan “lelulta”. Tuosta 1001HA:sta en tietty osaa sanoa mitään, kun en ole sitä kokeillut, mutta luulisin, että ei ole ihan niin “lelumainen” kuin omani – on kuitenkin 1001 eikä pelkkä 1000 😉

Itselläni on Asuksen peruskannettava ja oon ollut todella tyytyväinen 🙂 Isoveljellä on myös Asuksen miniläppäri ja on tykännyt.

Suosittelen Acerin läppäriä ihan oman kokemuksen perusteella. Mulla on Acerin isompi läppäri ja nyt vähän aika sitten ostin Acerin miniläppärin ja aivan mahtava on myös se. Kummastakaan ei ole mulla mitään pahaa sanottavaa, ovat toimineet loistavasti.
Voi olla aika hankalaa kyllä kun kaikki kertovat omia mieltymyksiään mutta mun on ihan kokemuksen pohjalta hankittu.

Poikaystävältä löytyy toi Acer, mutta voin kertoo että siinä on maailman surkeimmat näppäimet! Salasanojen kirjoittaminen tuottaa tuskaa, eikä sillä vois kuvitellakaan kirjoittavansa mitään pidempää tekstiä, että että >:
Kantsii siis testailla vähän näppäimiä, muuten en osaa neuvoa. Toi eka näyttää hurjan söpöltä c:

compaq on toiminut tosi hyvin, ei lagaile edes leffoja kattelessa, aluksi pelotti minikoko mut tooosi kätevä ja akkukin kestää kauan!!

Hih, tuskinpa niissä tosiaan suuria eroja on… onneksi ;>

Hankala näppis on kyllä miinusta, mutta toisaalta konetta ei tulisi käytettyä niin paljon että sen takia pitäisi olla hankittamatta joku noista 🙂

Apua, vaikken mitään huippukonetta etsikään niin kyllä se mielellään saisi kauemman aikaa kestää eikä olla mitään ihan sekundaa 🙁

Jee :))

Itse oon jo lahjoittanut rahaa, mutta pitääpä käydä katsomassa onko tuolla muitakin keinoja miten voisin ottaa osaa 🙂

mun mielestä acer on paras =) mul on sellanen normi läppäri ja on tosi hyvä, ja oon myös kuullu et noi pienet ois hyvii

Mulla on toi Acerin läppäri, piti löytää yhteydenpitoon pieni, näppärä kone, kun lähdin Irlantiin aupairiks. Oon kyl ollu tyytyväinen, ei oo valittamista. Ja matkustellessa kulkee kätsysti mukana.

eeepc 1005ha, hintaa about se 300e (omasta maksoin 295 muutama kk takaperin). Suunnilleen samat speksit kuin nc10 mutta hintaero huima. (en siis itse arvosta sisäistä mokkulaa)
Muutenkin kymppituumanen näyttö on hyvä, ei tarvi tihrustaa. Myös näppis on lähes normikokonen eli näppärä kirjottaa. Kone on kevyt ja huomattava ero macbookkiin joka myös itselläni toimii pääkoneena <3. Akunkesto normikäytössä lähentelee sitä kahdeksaa tuntia eli voin suositella 🙂 Ainut miinus on se winukka käyttiksenä 😉

Mulle kävi kans selväksi silloin vuosi sitten kun selviteltiin mulle uutta konetta sen pinkkikoneen jälkeen, että acer on ehdoton EI – siis siellä los oy:llakin minulle myönnettiin että se on läpimätä merkki. Ja en tiedä yhtään acerin konetta joka olisi kauaa toiminut hyvin.Mullaki oli silloin vähän aikaa just se asusin miniläppäri, ja se oli tosi kiva, suosittelen sitä! Meinasin jouluksi hommata tähän taloon sellaisen uudestaan, kun myin sen edellisen aikanaan tarpeettomana pois.

Mulla on ollut joku puoli vuotta käytössä Acer aspire one, ja hyvin on toiminut. 🙂 Tässä on sisäänrakennettu mokkula ja sit tietty kanssa langaton verkko. Netti on toiminut melko ongelmitta, hyvin autossakin. Ainut miinus on, että akku kestää sellaiset pari tuntia, mutta se taitaa olla sama juttu kaikissa tän hintaluokan miniläppäreissä. Tää pinkki väri on vaan niin ihana etten vaihtaisi tätä mihinkään! 😀 <3

mun silmään toi eka kone, eli just toi eeeps tmv, on kaikkein tyylikkäin (: Ja Aceria älä ikinä osta, mulla ainaki ollu ihan kamalasti ongelmia omassa Acerin normi läppärissä.

Eihän se käyttöä häiritse 😉

Mulla on nyt käytössä tämmönen Acer Asrpire joku : D Samannäköinen kun tuossa sun kuvassa. Tästä ei ole mitään pahaa sanottavaa, edellisestä joulusta asti on ollut käytössä, eli reilun vuoden. Tosin parin viikkoa käyttöönotosta piti vaihtaa tuuletin, en tiedä sitten miten yleistä tuo on.. Ehkä tämän tuuletin oli vaan joku maanantaikappale 🙂 Nopeudesta ym. en oikein osaa sanoa, kun Linuxilla mennään ja se nyt on aina muita ohjelmia nopeempi ja kevyempi käyttää. Tai näin olen ymmärtänyt..

mäkin päätin tulla sanomaan omat kommentit, mulla oli tossa edellisenä koneena acerin kannettava niinkiun 3 muullakin kaverillani ja KAIKILTA koneet hajosi parin vuoden päästä ostosta ja koneita käytettiin melkein pelkästään nettiselailuun 🙁 en tiedä onko ne sitten nykyään parantanu laatuaan =) nykynen samsung nc10 miniläppäri on kyllä paras!

ite acerin käyttäjänä suosittelen vahvasti acer-merkkiä, itelläni on tää nykyinen läppäri ollut käytössä ja monen monta vuotta eikä oo kertaakaan pitänyt käyttää missään huollossa, aina vaan rullannu hyvin! eli siis noille jotka väittää ettei acerit toimi kunnossa edes yhtä vuotta, niin meikäläisellä on tässä tämä sama acerin läppäri toiminut jo kohta 4 vuotta putkeen ilman minkäänlaisia vikoja. 🙂 tosin se saattaa olla hyvin mallista kiinni, itelläni kun ei mikään pihan pieni ja halvin mahdollinen tää olekaan.

Mulla on toi Aceri, tykkään 🙂 Avautuu 10 sekunnissa!

Kiva kuulla, nimittäin voipi olla etten tähän hätään onnistu sittenkään saamaan muuta “kuin” Acerin 🙂

Itseasiassa yritän nyt vielä ehtiä saamaan eeepc 1008ha:n (1001ha:ta ei tähän hätään olekkaan, höh), vaikka vähän epäilyttää ettei ehdi tulla… 🙁

Hih, kiva kuulla 🙂 Ja voihan sitä konetta pitää onneksi seinässä ;>

:(( Mun on ehkä pakko ostaa Acer kun noita muita ei nyt saakaan mistään näin lyhyellä varoitusajalla…

Tuulettimien kanssa on vissiin enemmänkin ongelmia, mutta pitää vaan yrittää pitää sitä jossain hyvällä alustalla ettei pääse pölyä sisään :>

Hyvä että Aceristakin saadaan hyviä kokemuksia 🙂

Heippa:)Itse pohdin ennen joulua miniläppärin ostamista ja loppusuoralle pääsivät asuksen eee pc 1005HA ja samsungin 140. Molemmat on kevyitä ja ulkonäöllisesti oikeestaan tosi samanlaisia ja värejäkin on monta valikoimissa. Päädyin sitten lopulta Samsungiin sen akkukeston ja verkkoon pääsyn helppouden vuoksi. Samsungissa on sisäänrakennettu 3G joka on ainakin minulla toiminut kuin unelma! Myös akku on kestänyt hyvin ja konetta on helppo ja kevyt kantaa mukana. Hinta oli hieman kalliimpi kuin Asuksella, mutta huippukone! :)Toivottavasti oli jotain apua edes kommentista!

En ole kamalasti noihin Samsungeihin edes tutustunut, lähinnä olen veivannut Asusin ja Acerin välillä… mutta saa nyt nähdä jos Asusta ei tosiaan löydy mistään että lähdenkö sitten tutustumaan muihinkin merkkeihin ennen lopullista päätöstä 🙂

Mulla on ollut reilun vuoden tummansininen (:D) Acerin Aspire One käytössä. Ei moitittavaa, hyvin on pelittänyt. Ensin vinesin siitä, että kun kannen laskee, niin se ei aina lähtenytkään heti päälle kun kannen avasi, mutta päättelin itse näppäränä flickana, että asia olikin hoidettavissa asetuksia muuttamalla. :’D Mun pöytäkoneeseen tuli joku demonivirus viime kesänä, ja siitä lähtien oon käyttänyt tätä miniläppäriä joka päivä, ongelmitta. Aluksi piti vähän totutella näppäimistöön (etenkin kun siirryin tähän suoraan pöytäkoneesta) ja näytön pieneen kokoon, mutta tässä Acerissa on monia muita pikkuläppäreitä leveämpi näppäimistö JA isompi näyttö. Eli ei valittamista. Tähän saa btw sellasen ns. tehoakunkin, joka kestää kauemmin, mutta se painaa myös vähän enemmmän. Just a tip. :> Mutta sillä perusakulla tällä ei oo painoa nimeksikään, menee helposti laukussa mukana.
Ainii ja voisin vielä mainita, etten oo todellakaan ollu tälle mikään paras omistaja, oon OIKEESTI VAHINGOSSA tiputtanu tän maahan kahdesti, mutta toimii edelleen. ;D

Hyvä kokemus Acerista ilmoittautuu! Mulla on ollut vuodesta 2006 sama kannettava, Acer Aspire, käytössä ja olen tykännyt. Halusin tehokkaan kannettavan, että isommatkin pelit pyörii, ja ei ole vauhti hidastunut. Ongelmia ei ole tullut vastaan, onneksi :). Viime vuonna formatoin kovalevyn, koska sillä tavalla sain kaikki turhat tiedostot ja “muistijäljet” pois kerta rysäyksellä. Eli kyllä hyviäkin kokemuksia löytyy huonojen rinnalle 🙂

Ihanaa että näitäkin kokemuksia löytyy, jee 🙂

Asus tosiaan on ihan hyvä merkki kestävyytensä puolesta, tekniikkatietäväinen tuttu sanoi että jos ei kestä macia ostaa niin Asus sitten. Itellä meni kaikki rahat macbookiin, mutta voi jestas kun on kerranki hyvä sijoitus! En enää kykene pc-koneisiin. Ja mulla kun on tällänen näppärä 13″ lituska niin tää kulkee luennoillakin mukana ihan loistavasti.
Pois mac-fanituksesta ja takaisin aiheeseen: lähipiirini kokemuksella välttelisin Compaq-merkkiä. Ainakin sen normiläppäreihin tulee ihan ihme vikoja, esim. näyttö vaan sammuu, eikä lähde päälle ihan sama mitä tekee. Vanhempi läppärini oli muuten HP, tällä hetkellä KAHDEKSAN vuotta vanha, siinä winukka 95 ja ihan hyvin melkein pyörii edelleen 🙂 Se on sympaattinen otus. Hyvä kone on jotain niin ihanaa <3

Heh, sulla on sitten varmaan uudempi mac kuin mulla, sillä oma 13″ tuntuu painavammalta kuin synti! Mutta näin mac -ihmisenä tuo Asusin ja Macin vertailu miellyttää, toivottavasti saan siis sen Asusin minin! Jännää kun ei tiedä ehtiikö tulla ajoissa :>

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *