Jenni Ukkonen

Mitä kuuluu työnhakuun?

Teksti: Jenni Ukkonen

Ennen karanteenin alkua kerroin etsiväni töitä Dubaista ja mulla oli vieläpä maaliskuun alussa viimeinen haastatteluvaihe erääseen työpaikkaan – mitä mulle myös lopulta tarjottiin, just ennen kuin korona pamahti vauhdilla päälle ja kyseinen yritys joutui perumaan tarjouksen, sillä tilanne näytti (ja näyttää varmaan edelleenkin) todella pahalta eikä yhtään sellaiselta, että olisi oiva aika palkata uutta työntekijää. Se harmitti siinä vaiheessa tietty älyttömästi, sillä olin aidosti kiinnostunut kyseisestä roolista ja yrityksestä, mutta toisaalta, ja varsinkin nyt lähes pari kuukautta myöhemmin, näen, että parempi näin.

Eli mikä tilanne on nyt, vieläkö etsin töitä vai muuttiko korona tilanteen täysin? No, etsin kyllä edelleen töitä, mutta tiedostan, että juuri nyt se on monta kertaa aiempaa haastavampaa. Yritykset, jotka tässä tilanteessa olisivat edelleen palkkaamassa uusia ihmisiä, ovat harvassa; samoin ne roolit, mihin olisin itse hakemassa. Toki edelleen aamuisin, tai ainakin useimpina aamuina tsekkaan, mitä uusia ilmoituksia on tullut ja haen kiinnostavimpiin, mutta mistään en muista kuulleeni takaisin. Tällä hetkellä en todellakaan ota sitä mitenkään henkilökohtaisesti, koska noh, tilanne on hyvin erilainen kuin vielä vuoden alussa. Sen sijaan olen kiitollinen, että olen voinut jatkaa työskentelyä kotoa käsin; siihen korona ei ole omalta osaltani vaikuttanut.

Lisäksi olen ottanut tämän ajan hyvänä tilaisuutena lukea läpi ja parannella CV:täni, selkeyttää itselleni, mitä todella haluan tehdä sitten kun tilanne alkaa olla taas parempaan päin, ja kehittää itseäni onlinekurssien kautta; tällä hetkellä suoritan mm. markkinointiin liittyvää kurssia, minkä voin loppuun saatuani lisätä CV:seeni tukemaan  jo olemassa olevaa markkinoinnin tutkintoani. Lisäksi olen ajatellut aloittaa graafisen suunnittelun kurssin, kunhan löydän aidosti hyvän sellaisen, sillä uskon, että siitäkin olisi hyvin apua markkinointirooleja etsiessä. Näistä tällä hetkellä tekemistäni kursseista olen muuten ajatellut postata erikseen, sillä oon löytänyt jotain tosi kiinnostavia kursseja (osan voi suorittaa kokonaisuudessaan ihan ilmaiseksi / pientä maksua vastaan siitä voi saada lopuksi todistuksen) mitkä on olleet iltaisin kivaa vaihtelua Netflixin tuijottelulle… Tavallaan tämä on ollut mulle ihan hyvä juttu, niin oudolta kun se kuulostaakin myös omaan korvaani, sillä vielä vuoden alussa koin välillä että ottaisin minkä vaan läheltä liippaavankin roolin, jotta voisin jäädä Arabiemiraatteihin – nyt asenteeni on vähän eri. Viisumini on voimassa vuoden loppuun, joten olen saanut aimo annoksen “lisäaikaa” maassa pysymiseen, ja sen myötä koen voivani olla valikoivampi niiden roolien suhteen, mihin haen, tai minkä ottaisin vastaan. Tarkoitukseni ja toiveeni on nimittäin edelleen löytää ennemmin tai myöhemmin juuri sellainen rooli, mille haluan aidosti omistautua ja mistä nautin niin paljon, ettei työnteko tunnu työltä. Toivottavasti se onnistuu vielä tämän vuoden puolella, mutta tässä tilanteessa on hyvin vaikea ennustaa yhtään mitään…

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

X