Jenni Ukkonen

Mitä teen sosiaalisesti vetäytyessäni?

Teksti: Jenni Ukkonen

Oletteko te viettäneet kotikaranteenia tai vetäytyneet sosiaalisesti? Itse olen viikonlopun jälkeen pyrkinyt olemaan mahdollisimman paljon kotona, ja käymään ulkona lähinnä ulkoilemassa. Meidän talosta (kuten kaikkialta muualtakin) suljettiin kaikki yleiset tilat, kuten kuntosali ja uima-allas, joten niidenkin sijaan olen tehnyt kotitreenejä tai käynyt lenkeillä – mikä on oikeasti ollut ihan hyvä, koska just joogaa (mitä voin harrastaa kotona) ja juoksulenkkejä olin aikonutkin alkaa lisäämään treeneihini. Voin kertoa että meidän kissa on ollut tästä muutoksesta todella mielissään, hän niin rakastaa seuraa ja läheisyyttä!

Listasin itselleni viikon alussa muutamia asioita, mitä voisin tehdä joko a) koska on ollut oikeastikin tarkoitus, tai b) koska ne vaan ovat kivoja juttuja tehdä, ja ajattelin jakaa saman teidän kanssa. Kenties jollakulla on ollut samanlaisia asioita listalla, tai saatte tästä itselle ideoita saada ajan kulumaan paremmin?

Suunnittele viikon ruokailut ja kokeile uusia reseptejä – nyt on myös loistava aika kokeilla kasvipohjaista ruokavaliota. Lisäintoa siihen tarjoaa Netflixista löytyvä The Game Changers, joka on saanut lähestulkoon jokaisen tuntemani ja kyseisen dokumentin katsoneen testaamaan kasvipohjaista ruokavaliota aivan eri asenteella. Varsinkin miehet! Kertakaikkisen loistava dokkari. Itse oon katsonut sen jo kolmesti ja voisin katsoa vielä uudelleenkin.

Siivoa perusteellisesti kotona, myös kaikki ne paikat mihin et viikottain koske; kaappien sisältä ja yltä, uuni, ilmantuuletuskanavat, sängyn alusta, kylppärin joka ikinen nurkka jne.

Käy kodin viherkasvit kunnolla läpi; saavatko ne tarpeeksi tai liikkaa vettä, entä muita ravinteita? Itse vein just eilen kaikki meidän viherkasvit parvekkeelle nauttimaan auringosta ja suihkin niihin samalla ravinnetta. Jätin ne ulos yön yli ja teen saman käsittelyn vielä uudelleen ennen sisään tuomista.

Järjestele vaatekaapit ja ota sieltä ulos kaikki myyntiin tai kierrätykseen joutava; pese, silitä/höyrytä, kuvaa ja ota mitat. Listaa myyntiin.

Maalaa, varsinkin jos välineet löytyvät ennestään. Mun projektina on maata yksi isompi öljyvärimaalaus ennen viikonloppua.

Suunnittele 5-10 kivaa kevätasua valmiiksi, asusteineen kaikkineen.

Ota kuvia Instagramiin tai tee Instagram Storyja, nyt kun on kerrankin enemmän aikaa ja ihmiset ovat oikeasti puhelimilla tai läppäreillään.

Luo uusi soittolista Spotifyhin. Itse oon lisännyt eniten soittamani listan päätteeksi jotain itselleni uudempia artisteja, esim. Mike Stud oli nimi mitä en ollut aiemmin kuullut mutta oon tykännyt suurimmasta osasta kuulemistani kappaleista tosi paljon.

Katso vanhoja tai uusia leffoja. Ootteko nähnyt jo omat ikisuosikkini: American Psycho, Funny Games US, Inglorious Basterds, Talented Mr Ripley ja Blue Jasmine? Lisäksi Netflixiin on lisätty viime aikoina lukuisia Studio Ghiblin kauniita ja taiaonomaisia animaatioelokuvia – me mieheni kanssa rakastamme näitä niin paljon, että nimesimme jopa kissamme Ghibliksi! Suosikkini sieltä löytyvistä ovat The Cat Returns, Spirited Away ja The Tale of Princess Kaguya, mutta mielestäni ne ovat kaikki katsomisen arvoisia.

Aloita vaihtoehtoisesti uuden TV-sarjan maratoonikatselu. Mun keveitä suosikkeja ovat mm. Friends from College, Fleabag ja Bojack Horseman, mutta viimesimpänä aloin katsomaan (vähän vakavampaa) Mr Robot-sarjaa, ja se tempaisi saman tien mukaansa!

Lue kirjoja. Mikäli pääsette karanteenin aikana käsiksi, niin omiin ikilemppareihini kuuluvat Pachinko, Tyttö ja helmikorvakoru, Neito ja yksisarvinen, Pudonneet enkelit ja Kallista Lystiä. Olen lukenut, ja tulen varmasti yhä lukemaan, nämä kaikki  jo monen monta kertaa, enkä usko voivani kyllästyä näihin.

Pysy aktiivisena; käy reippailla kävelylenkeillä tai juoksemassaa, tai treenaa kotona. Nike Training Club eli NTC-sovelluksesta löytyy hyvin myös täysin välineettömiä treenejä. Oma suosikkini on nyt ja aina 10 minuuttia kestävä Quick Core Crush, mitä kiitän pitkälti vatsalihasteni esiin tulemisesta ja vyötäröni kaventumisesta! Kertokaa jos testaatte!

Päivitä CV:si. Juuri nyt ei varmaankaan ole otollisin aika hakea uusia töitä, sillä harva yritys palkkaa juuri nyt, mutta ehkä just siksi voisi olla hyvä aika päivittää ja uudistaa omaa CV:tä ajankohtaisemmaksi ja valmiiksi tulevia työnhakuja varten.

Aloita tavallista perusteellisempi aamu- tai iltarutiini kasvoille ja vartalolle. Kuivaharjaa, hiero, kuori, tee liinanaamio, kerrosta tuotteita jne. 

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

X