Jenni Ukkonen

Mitä tiedämme tulevasta muutosta?

Teksti: Jenni Ukkonen

Tätä postausta olen lupaillut jo useamman viikon, mutta jostain syystä aloittaminen on taas vaihteeksi harvinaisen hankalaa. Yksi syistä on varmastikin se, että vaikka olemme koko tämän ajan tiennyt, mihin mieheni on lähdössä (eikä kyseessä siis ole “pakkomuutto” vaan hänelle tarjoutui tilaisuus lähteä ja se on hänen uransa kannalta tosi hyvä juttu, siispä hän lyhyen harkinnan jälkeen otti tarjouksen vastaan), niin milloin on edelleen kuuma kysymys, mihin ei hänellä itselläänkään ole vastausta. Hänen työsuhteensa alkaa sopimuksen mukaan helmikuun alussa, mutta viisumiasioiden vuoksi uskomme, että tässä menee taatusti pidempään.

Sanoin tuossa yllä, että minne mieheni on lähdössä. Enkö siis ole itse lähdössä mukaan? No, tietysti jos mulla ei ole täällä siinä muuton ajankohdan aikoihin mitään konkreettista syytä (esim. työpaikkaa) jäädä, niin toki lähden mukaan, siitä ei ole epäilystäkään. Mutta kuten olen maininnut, juuri nyt etsin kovasti oman alani ja mielenkiintoni mukaisia töitä Dubaista ja toivon myös, että niitä vielä kevään mittaan löytyisi. Olen nyt sellaisessa tilanteessa mieleltäni, että haluan palata toimistoympäristöön ja tehdä töitä muiden ihmisten kanssa. Oppia uutta ja saada uusia haasteita. Kasvaa ja kehittyä. Toki voin yhtä lailla hakea töitä tuosta tulevasta maasta, mutta jos voin valita näiden kahden välillä, niin juuri nyt viihdyn täällä Arabiemiraateissa ja ennen kaikkea Dubaissa äärettömän hyvin, mutta on täällä hyvä ystävä/tukiverkosto valmiina ja tiedän kokemuksesta, miten työnteko täällä toimii. Uskon, että jos lähden uuteen maahan, niin kaiken aiemman perusteella ekat puolikin vuotta voi mennä sellaiseen uuteen ja uusiin tapoihin totutteluun (jo siis henkilökohtaisella tasolla, eikä edes työtasolla), eikä tämä mieheni työkeissi tule todennäköisesti olemaan taaskaan kuin 1-2 vuotta; sitten hänellä voi hyvin mahdollisesti olla joka tapauksessa paluu Dubaihin edessä, jos siis kaikki menee kuten suunniteltu. Siksikin itsestäni tuntuisi miellyttävämmältä jäädä Dubaihin tekemään töitä pariksi vuodeksi, kun vaihtoehtona on tehdä taas yksi lyhyempi työkeissi muualla, vain tullakseen sitten takaisin…

Vaikka uusi maa onkin suht lähellä (ei kovin monen tunnin lento) niin muutto uuteen maahan tuntuu tosiaan aika raskaalta ajatukselta. Sen verran mitä olemme asuntoja katsonut niin aika monet vaihtoehdot on jo valmiiksi kalustettu, joten näitä tänne ostamiamme huonekaluja, mistä osa tuntuu todella rakkailta (vaikka materiaahan ne vaan on!!) emme varmaankaan ottaisi mukaan, kaikkea ainakaan. Hiljakseltaan olen alkanut listata myyntiin jotain sieltä täältä, mutta tosiaan palatakseni taas omaan suunnitelmaani, toivon, että pääsenkin muuttamaan Dubaihin ja ottamaan valtaosan tavaroista mukaani, heh. Henkilökohtaisesti musta tuntuu, että tänä vuonna jo kahdeksan vuotta tunnettuamme meiltä varmasti onnistuisi vuoden tai parin etäsuhde – lennot ei tosiaan ole pitkiä joten voisimme halutessamme vaikka vuoro viikonlopuin käydä toisen luona. Plus, sitten meillä olisikin kaksi kotia, kahdessa eri kaupungissa, mikä tuntuu oikeasti aika hauskalta ajatukselta. Vaikka vielä joskus pari vuotta sitten olisin ajatellut, etten missään nimessä halua enää tässä vaiheessa asua eri maissa, niin nyt mieleni on ehkä vähän kehittynyt ja kasvanut ja näenkin, että se voi tehdä jopa hyvää; toisen nähdessä voisi keskittyä helpommin kivoihin juttuihin ja toisiinsa, sen sijaan että jakaa väsyneet illat ja stressaavat aamut – vaikka nekin toki osa mitä tahansa parisuhdetta on. Mutta en siis katso tätäkään asiaa enää täysin mustavalkoisesti.

Mutta tosiaan tällaisia juttuja ja mietteitä pystyn juuri nyt jakamaan. Aika näyttäköön milloin mieheni sitten lähtee ja mikä on mun “kohtalo” siinä vaiheessa. Just nyt en jaksa stressata asiasta samalla tapaa kuin vielä viime vuoden puolella, vaikka tiedänkin, että päivät menee vauhdilla ja ennemmin tai myöhemmin ollaan tosiaan sen kysymyksen edessä, tarviiko munkin pakata laukkuni. En kuitenkaan halua jättää loppuun sellaista fiilistä, että olen missään muotoa uutta maata vastaan: päin vastoin kokemus tulee joka tapauksessa olemaan äärimmäisen kiinnostava! Uskon, ettei kyseinen maa ole kovinkaan monelle tuttu paikka, joten muutinpa sinne itse tai kävisinpä viikonloppuisin, sieltä löytyy varmasti paljon kiinnostavaa jaettavaa myös blogin puolelle. Mielenkiinnosta voisi loppuun kysyä, onko kellään syntynyt fiilistä siitä, mikä maa/kaupunki on kyseessä?

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

X