Jenni Ukkonen

Miten Dubaissa asuminen eroaa Ras Al Khaimahsta?

Teksti: Jenni Ukkonen

Postaus sisältää kaupallisia linkkejä, merkattu *-merkillä.

Oon saanut jonkun verran kysymyksiä siihen liittyen, eroaako, ja jos eroaa niin miten, Dubaissa asuminen Ras Al Khamahssa asumiseen verrattuna, ja kuinka nämä kaksi kaupunkia ylipäätään eroavat toisistaan. Näihin liittyen pohdiskelin omakohtaisia fiiliksiäni; alla olevat ”väitteet” eivät siis välttämättä ole samoin aivan jokaisen kohdalla, mutta meidän ainakin!

Dubaissa tilataan KAIKKI kotiin

Ras Al Khaimahssa ei juuri ollut appeja tai muuta vastaavaa elämää ns. helpottamassa, joten viikottaiset ruokaostokset tuli tehtyä itse; samoin jos tuli tarvetta hakea jotain keskellä viikkoa, ei olisi käynyt mielessäkään yrittää tilata sitä kotiin, vaan ilman muuta tuli hypättyä autoon ja ajattelua lähikauppaan. Ainoa asia mitä siellä asuessamme tilasimme kotiin, oli satunnaiset noutoruoat, mutta niissäkin valinnan määrä oli hyvin rajattu – varsinkin kasvipohjaiseen ruokavalioon siirryttyämme. Dubai on sen sijaan äärimmäisen smart kaupunki (en tiedä miten tämän voisi parhaiten suomentaa, mutta ehkä merkityksen ymmärtää tästä?) ja KAIKEN voi ja yleensä jopa “joutuu” hoitamaan eri sovellusten välityksellä. En enää edes muista milloin olisimme oikeasti käynyt ruokakaupassa, sillä sekä viikottaiset että pienet kaappien täydennykset hoituvat puhelimen välityksellä – niistä noutoruokien vaihtoehdoista puhumattakaan! Säästää super paljon aikaa ja vaivaa – ja mikä parasta, emme enää joudu raahaamaan painavia vesipulloja kotiin, vaan nekin toimitetaan suoraa kotiovelle.

Pystymme taas kävelemään paikoista toiseen

Tämä on ehdottomasti suurimpia muutoksia meidän elämässä, sillä muutin Ras Al Khaimahssa sijaitsevan keinosaaren kaukaisimmasta (ja tyhjimmästä) kolkasta Dubain ydinkeskustaan. Kävelymatkan etäisyydeltä löytyy joka suunnasta kahviloista ja ravintoloita, suurin osa ystävistämme asuu viiden minuutin kävelymatkan päässä ja Dubai Mallille kävelee vartissa. RAK:issa meidän piti tosiaan ajaa autolla 10 kilsaa, jotta olimme lähimmällä ostarilla, eikä sitä todellakaan voinut verrata tähän maailman suurimpaan, heh. Jotenkin nyt tässä keskustassa asuessa välimatkat muutenkin – siis jopa autolla ajettavat – tuntuvat lyhyemmiltä, koska ympärillä on paljon enemmän kaikkea.

Enemmän lenkkivaihtoehtoja

Edelliseen liittyen, siinä missä RAK:issa meidän kodista ulos lähtiessa oli vaihtoehtona vain yksi lenkkivaihtoehto (korkeintaan saattoi päättää, lähteäkö kiertämään oikealta vai vasemmalta, mutta sama reitti se kuitenkin oli), voimme nyt lähteä mihin suuntaan mieli tekee, ja löytää aina samalla uutta nähtävää.

Dubai on paljon kansainvälisempi

Tämä tuskin tulee monelle yllätyksenä, sillä onhan Dubain asukkaista varmaan 80% ulkomailta tänne muutaneita. RAK:issa luku on kaikesta päätellen päinvastainen, ja toisinaan siellä liikkuessa voi joskus huomata olevansa ainoa ulkomainen. Itselläni tämä seikka muokkaa mm. pukeutumistani; Dubaissa huomaan pukeutuvani enemmän ihonmyötäisiin tai ihoa enemmän paljastaviin vaatteisiin, siinä missä RAK:issa käytin enemmän mekkoja, tai tyyliin ylisuuria paitoja toppien päällä. Ei sillä että se olisi ollut jotenkin vaadittua, mutta tuntui paremmalta ja miellyttävämmältä ratkaisulta.

Enemmän vaihtoehtoja kampaajiin, kynsisalonkeihin, harrastuksiin ym liittyen

No, tämäkään ei varmasti ole mikään ihme, mutta taas siinä missä RAK:issa luotin vain yhteen salonkiin, on täällä vähän joka kulmalla vaihtoehtoja, joka tarpeeseen omansa – ja kilpailun myötä täällä on palvelujen suhteen myös enemmän tarjouksia. Sama pätee kaikkiin harrastustoimintoihin, urheiluun ja muuhun liittyen.

Enemmän laskuja

Tämä on toki täysin tapauskohtaista, mutta meillä laskujen määrä nousi saman tien, sillä Dubaissa maksetaan mm. kuntaveroa (?), mitä RAK:issa ei ollut. Veron määrä taitaa olla 5% vuosittaisen vuokran summasta. Tietty myös monet muut asiat maksavat Dubaissa, siinä missä ne olivat RAK:issa ilmaisia; esimerkiksi parkkeeraus on jälkimmäisessä aina ilmaista, Dubaissa vain pyhinä. Muuten hintataso esim. ravintoissa jne on mielestäni aika samaa luokkaa, eli vaikka Dubai sinäänsä kallis kaupunki onkin, on RAK suht samoilla hujakoilla.

Superisti enemmän kiinnostavia kuvauslokaatioita

Eikä niitä tarvi edes etsiä kaukaa. Toki nyt asteiden ollessa vielä 40 tuntumassa ei mua edelleenkään huvita lähteä jalan kovin kauas, mutta talven alkaessa voin niin kuvitella raahaavani ystäviäni milloin minnekin kuvailemaan!

Helpompi olla sosiaalisempi

Dubaissa meillä oli jo ennestään lähes kaikki ystävämme (mieheltäni jopa lukioajoista saakka, sillä jostain syystä hänen lähes koko nuoruuden kaveriporukka on päätynyt tänne), mutta lisäksi täällä tutustuu helpommin uusiin ihmisiin; joko muiden ystävien kautta tai ihan vaikka vaan altaalla oleskellessa, baarissa jne. Ihmiset ovat avoimempia ja sosiaalisempia, varmasti osittain myös siksi että suurin osa on tosiaan jostain muualta kotoisin. Lisäksi Dubaissa on aina jotain tekemistä, naistenilloista brunsseihin, missä ihmiset tapaavat olla seurallisempia.

Dubaissa tuntee oikeasti asuvansa suurkaupungissa

Toki RAK:issakin on n. 350 tuhatta asukasta, eli ihan mini mini ei sekään ole, mutta Dubaissa koko yleinen fiilis on paljon kaupunkimaisempi, siinä missä RAK tuntuu suoraan sanottuna vähän uneliaalta, enemmän lapsiperheille täydelliseltä vaihtoehdolta.

Näitä eroavaisuuksia on varmasti enemmänkin, mutta nämä tulivat ekana mulle (ja miehelleni, jonka mielipiteitä kyselin myös) mieleen ja ”näkyvät” omassa arjessamme eniten. Olemme kumpikin niin onnellisia, että saimme asua Ras Al Khaimahssa sen ajan minkä siellä asuimme, mutta Dubai on meille ehdottomasti enemmän mieleen ja elämämme täällä tuntuu kiinnostavalta ja vilkkaammalta. Toivomme oikeasti, että voimme pysyä täällä pidempäänkin; tämä tuntuu kaikin puolin kodilta meille.

Toppi ZARA / Farkut ZARA (samantyyliset * täällä) / Sandaalit * ASOS / Laukku CHANEL / Kasvosuoja THE GIVING MOVEMENT

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter

Lue myös

X