Jenni Ukkonen

Muistutus tehdä itselle mieluisia asioita enemmän

Teksti: Jenni Ukkonen


Äitini ja siskoni olivat juuri luonanne Ras Al Khaimahssa; kerta oli kummallekin tässä emiraatissa ensimmäinen, Dubaissa he ovat käyneet aiemminkin. Kumpikin tuntui nauttivan Ras Al Khaimahsta ainakin sen perusteella, mitä sitä näkivät, ja päivittäin altaalla kuului huokailuja tyyliin, voi kun itselläkin olisi tällainen allas / ranta / tenniskenttä / saunatilat / kuntosali / maisemat / lämmintä ja mitä näitä nyt oli. Että tämä on sitä elämää, ja jos minullakin olisi tämä X asia niin tekisin sitä varmasti päivittäin. Oma reaktioni alkaa olla näin kahdeksan vuotta ulkomaillani asuttuani aikalailla vakio: arki on arkea myös täällä – että vaikka juuri nyt otankin vieraiden kanssa rennommin, niin todellisuudessa mulla on työt ja muut velvoitteet, mitkä tulevat tärkeysjärjestyksessä altaalla makoilua aiemmin, eikä elämä jatkuvasta auringonpaisteesta huolimatta ole aina mutkatonta tai pidä sisällään pelkkää iloa ja naurua.

Samalla se oli kuitenkin itselleni myös oikein hyvä muistutus. Joo: teen töitä ja olen pitkälti ottanut vastuun myös kotiin liittyvistä askereista, mutta kyllähän mulla todellisuudessa olisi aikaa tehdä vaikka mitä muuta niiden oheella ihan päivittäisellä tasolla. Niin helposti tulee vaan sanottua, ettei ole aikaa, ja sitten selattua Instaa, Youtubea tai Netflixia useampi tunti. Tänne Ras Al Khamahiin tammikuussa muuttaessani suunnittelinkin tekeväni vaikka ja mitä; että nauttisin enemmän aamiaisia parvekkeella ja kävisin saunassa tai höyryhuoneessa kerran viikossa, tai menisin spahan kerran kuussa, testaisin eri hotellien allausaluita ja alkaisin käymään joogassa kodin ulkopuolella. Miksi en sitten kuitenkaan tee näitä yksinkertaisia, helposti toteutettavia asioita enemmän? Nyt kun kesäkausikin on täällä loppu ja säät todella miellyttävät, ei ole oikein mitään syytä olla kotona sisätiloissa päivät pitkät; työni kun voin tosiaan ottaa mukaani vaikka sinne hotellin allasalueelle. Eli samalla tämä vierailu toimi minulle todella hyvänä muistutuksena, että nyt olisi hyvä aika alkaa taas tehdä kaikkia niitä itselleni mieluisia asioita, mitä vuoden alussa suunnittelin tekeväni. Ja jos aloitan nyt, ja teen niistä osan arkisia rutiinejani, minun ei enää ensi kuussa tarvi ottaa samoja asioita uuden vuoden suunnitelmieni listalle, sillä siinä vaiheessa ne ovat toivottavasti jo vakiintuneempi osa elämääni… Nyt siis otan tavoitteeksi käydä siellä saunassa ainakin sen yhden kerran viikossa, käydä ainakin kerran spassa ennen vuoden vaihdetta, tehdä ihanan aamiaisen parvekkeelle jo tänä viikonloppuna (meillä on neljän päivän viikonloppu, jee!) ja suunnata ainakin vielä kerran tai kaksi Waldorfin altaalle läppärini kanssa ennen joululomille lentämistä. Viimeisimmässä vietimme myös äitini ja siskoni kanssa staycationin ja jälleen on todettava, että tuo allasalue on mieleeni NIIN paljon!

Millaisia juttuja te ”unohdatte” tai ”ette ehdi” tehdä arjessa, vaikka niitä olisi todellisuudessa täysin mahdollista sisällyttää mukaan päiviin? Ja hei, kenen muun mielestä on aika hurjaa, että huomenna käynnistyy vuoden viimeinen kuukausi?!

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

X