Jenni Ukkonen 9.12.2011

fiilikseni botuliinista ja hualuronihaposta

Teksti: Jenni Ukkonen

Mua kiinnostaisi ihan hirmuisesti tää syksymmällä kohua aiheuttanut Tiina Jylhällä vierailu – tai siis elämä sen jälkeen. Oletko ollut tyytyväinen, menisitkö uudelleen ja erityisesti miltä tulokset näyttävät nyt kun aikaa on jo kulunut.

Hei, ois kiva tietää sun mietteitä ja tunteita botoxista (lähinnä että onko vaikutus pysynyt ja suosittelisitko muille vai onko rahan “haaskausta”), kun aikaa on nyt jo hetki kulunut siitä kun otit 🙂

Tiedän, etteivät monet pidä tätä kohua aiheuttanutta ainetta ollenkaan soviaana blogiin, jonka lukijakunnan iän valvominen on mahdotonta, mutta luotan siihen että ihmiset jotka osaavat tiensä blogeihin, ovat tarpeeksi vanhoja ja kykeneviä ajattelemaan ihan omilla aivoillaan asiaa. Sillä on myös niitä ihmisiä joita aihe aidosti kiinnostaa, eivätkä he välttämättä voi kysyä siitä muualta tai eivät saa yhtä “luotettavaa” tietoa muualta. Siispä jos pystyn näin edes yhtä avittamaan niin enemmän kuin mielelläni sen teen 🙂

Elikkä, The Lookissa käynnistä on kulunut nyt reilu pari kuukautta omien laskujeni mukaan. Tuolloin kasvoihini tuli sekä botoxia (otsaan, kulmiin) sekä hualuronihappoa (ylähuuleen).

Botoxin sanoisin kestäneen tähän päivään hyvin. Otsa kurtistuu aavistuksen enemmän kuin silloin lähempänä laittoa, ja kulmatkin on mielestäni jo vähän laskeneet, mutta tosiaan yleisesti sanoisin keston olleen tähän päivään asti hyvä.

Hualuronihappo on sen sijaan ehtinyt jo aika hyvin, tai oikeastaan lähes täysin, huulista huveta. Tätä tosin ounastelinkin, sillä muutama aiemmin huulia laittanut kaverini osasi kertoa että ensimmäisellä, ja jopa toisella kertaa hualuronihappo lähtee aika vikkelää pois, vaikka kestoksi luvataankin monta kuukautta. Vaikutus kestää sitten aina sitä kauemmin mitä useammin on käynyt toimenpiteen uusimassa.

Kaikenkaikkiaan oon ollut enemmän kuin tyytyväinen, koin että lopputulos oli juuri eikä melkein sitä mitä halusin ja mielestäni siis aivan upea. Niin luonnollinen, ettei yksikään ole ainakaan suoraa päin kasvojani “epäillyt” mitään ennen kuin on saanut siitä tietää. Ja samanaikaisesti sen verran näkyvä että itse olen sitä ihastellut päivästä toiseen, heh 🙂

Oon oikeastaan siitä lähtien kun The Lookissa kävin, miettinyt että tulen kyllä pari juttua ajan tullen uusimaan – huulet ja kulmat siis. Otsaa nyt ei juuri tällä hetkellä ainakaan tarvi, kun se on pysynyt niin hyvänä. Erityisesti kulmat oli mulle tärkeät, sillä siinä korjautui ongelma minkä kanssa olin paininut vuosia. Huulistani puolestaan ihan yksinkertaisesti pidin enemmän “laitettuina”. Tämä on niitä kuuluisia makuasioita – siinä missä toinen on sitä mieltä että huulet näyttää paremmilta luonnollisina, olen itse ollut aina sitä mieltä että laitetut huulet on vaan kauniimmat. Eikä siinä ole oikeaa ja väärää, jokainen makunsa mukaan! 🙂 Toivon että pääsisin uusimaan toimenpiteet jo nyt tulevalla Suomen vierailullani, mutta mitään en ole vielä varannut joten katsotaan miten sitä enää ehtii aikaa saamaan!

Ja tästä tullaankin siihen, että yhä edelleen voisin suositella kaikille kokeilunhaluisille ja myös sen verran rohkeille, että kestävät sitten muiden ihmisten kapeakatseisuutta ja arvostelua. Varsinkin Suomessa vaatii oikeasti aika rautaista itsetuntoa jotain näinki pientä tehdä, sillä ulkopuoliset ovat harmillisen usein niin kärkkäitä paheksumaan ja arvostelemaan – tosin epäluuloihin oon aiheen tiimoilta törmännyt myös täällä, joten eipä siitä eroon pääse varmaan missään. Mua se ei kuitenkaan ole haitannut ollenkaan, sillä oon ollut niin tyytyväinen siihen mitä ne toimenpiteet on mulle tehneet 🙂 Vaikka huulista tuo aine aika nopsaa haihtuukin niin rahanhaaskaukseksi en sitä itse laskisi – ne on kuitenkin huulet, lähes keskellä kasvoja ja ne on esillä joka päivä! Mutta tästäkin toki voidaan olla monta eri mieltä, nyt voin puhua siis vain omasta puolestani 🙂

P.S. Mulla loppui mokkulasta eilen illalla aika, eli pääsen nyt käyttämään nettiä taas vain kahviloissa (en kehtaa enää ladata lisää aikaa, kun oman netin pitäisi tulla jo tiistaina). Kommentit ja vastaukset voi siis tulla esiin hiukan viiveellä seuraavat päivät, yritetään kestää! 🙂

Kommentit (60)

Moikka, pahoitteluni että sain kommentin julkaistuksi vasta nyt, se oli mennyt alunperin roskaposteihin! Ei ollut yhteistyökamppiksesta kyse, pääsin kokeilemaan alunperin ihan muuta reittiä kuin blogin kautta, ja kun halusin tosiaan kokeilla niin olisi ollut hölmöä ilmaisesta kokeilusta kieltäytyä 🙂

Hei Jenni!
Mua kiinnostaa paljon se huulten laitto. Mielestäni kirjoitit postauksessa ettei toimenpide sattunut. Tiedän, että jokainen kokee kivun eri tavalla. Mutta osaatko verrata kipua johonkin. Vaikka jos nipistää huulia sormilla. Olen väöillä seurannut Tiina Jylhän ohjelmaa ja siinä ne huulien laitot näyttää todella kivuliailta..
Ja toinen mitä mietin oli botox. Suositeltiinko teille heti botoxia vai jotain muuta täyteainetta? Olen luullut että botoxia ei niin hirveästi pistetä, ja säkin olet vielä todella nuori, niin ihmettelin ettei teille tarjottu “miedompia” aineita. Tosin kyllähän he osaavat asian paremmin kuin minä! 😀 Kiitos paljon ja hauskaa joulun odotusta! 🙂

Oot kyllä rohkea kun näin monelle ihmisille julkisesti kerrot, että olet laittanut huulia yms. Itse olen käynyt yhdessä operaatiossa, josta pomoni tietää kun otin aika pitkän saikun, ja nyt jo kaduttaa, että kerroin pomolle, koska epäilen hänen kertoneen siitä eteenpäin.
Se arvostelu ja leimaaminen tuntuu vaan niin paskalta. Musta tuntuu, että he, jotka eivät ole tehneet mitään kauneuskirurgiaa/toimenpiteitä tms. ovat hyvin kärkkäitä arvostelemaan heitä, jotka ovat näitä tehneet, mutta toistepäin se ei taas mene niin – meillä, jotka ovat jotain tehneet ei ole tapana arvostella heitä, jotka päättävät olla ns. “luomuja”. Vähän sama kuin tatuoinneissa – monesti tatuoimattomat kauhistelevat toisten värikkäitä kehoja, mutta tatuoidut eivät välitä jos jollain on ihan “puhdas” iho.
Pointtina kuitenkin, että olet rohkea! =)

Itselläni tulee harvemmin kommentoitua mitään blogeihin vaikka ahkera seuraamaan olenkin mutta jotenkin tuli semmonen olo et pakko kommentoida tähän:)
Minusta on jotenkin hassua että itseni ikäiset tytöt (naiset?) alkaa käyttämään botoxin kaltaisia aineita, kun itse olen mieltänyt ne vaan ylemmänluokan vanhempien rouvashenkilöiden jutuksi. Varsinkin kun sullakaan ei tarvetta näin ulkopuolisen silmin millekkään parantelulle olisi 🙂 Ei siinä, jokainenhan saa tehdä itelleen mitä haluaa mutta mie en voisi itse kuvitella moisia aineita käyttäväni. Ainakaan näin nuorena. Ja mikä minua mietityttää juuri siinä että niitä alkaa nuorena käyttämään on se että kun ne pienetkin viantapaiset (persoonallisemmat piirteet?) on aina pyrkinyt peittämään niin miten sitten vanhempana kun oikeasti alkaa tulemaan niitä ryppyja yms? Eikö siinä ole vaarana että tulee mentyä jo luonnottomuuden puolelle? Tulee ns. sokeaksi sille miltä oikeasti näyttää ja yrittää parannella melkein jo sitä paranneltuakin osaa?
Toivottavasti osasin ilmaista itseni oikein, sillä tarkoitukseni ei todellakaan ole tuomita ketään joka näitä palveluita käyttää vaan lähinnä tuli kirjoitettua mitä mun mieltä jäi askarruttamaan luettuani tämän postauksen.

Cosmetic surgery and enhancements are not very popular here in Finland, it is very much behind compared to other european countries indeed! Good for you to have published the photos, i strongly believe that people should do whatever they want with their bodies! Now i must say i didn’t quite understand everything you said but anyhow i hope you haven’t receive bad reviews if you did ..well just ignore them ! happy blogging! x FEDU

Paljonko sulla maksoi huulten täyttäminen? Ite oon ainakin kiinnostunut tästä kirjoittamastasi aiheesta, tuntuu että Suomessa on vaikea saada luotettavaa tietoa mistään toimenpiteistä. Siksi on tosi mielenkiintoista lukea silta näitä juttuja! 🙂 katselin tota the lookin hinnastoa mutta en osannut oikein arvioida paljonko hinnaksi muodostuisi jos huuliin sitä täytettä ottaa :))

Olin kokonaan missannut tällaisen jutun, ja koska mitään erikoista en missään vaiheessa naamassasi ole huomannut, voitaneen vetää johtopäätös että lopputulos on ilmeisen onnistunut ja luonnollinen. 🙂
Tällaisista toimenpiteistä varmaan sataa kommenttiboksissa paskaa niskaan edestä, takaa ja sivusta, mutta koita kestää. Jokaisella on oikeus tehdä naamalleen ihan mitä itse parhaaksi näkee, eikä se oikeastaan kuulu kenellekään muulle. Oli silti mielenkiintoista lukea “käyttäjäkommenttejasi”, sillä en tunne ketään, joka olisi vastaavia palveluita käyttänyt. Kiitos siitä.

Hi Jenni,I was reading your blog, but didnt comment yet until now.
I am soon 26 and i got interested in botox and other similar things a while ago, since i believe that the earlier i will begin taking care of myself, the better i will look at 40 =) So i went to my mother (a professional beautician and cosmetologist in Helsinki) she does those injections professionally to others and gets them done herself and does some other stuff. So she talked me into not doing them yet, because our body gets used to Botox and the more we do it, the less and less results we will see. So basically, when i will be needing it the most, in my 40s, it will give me pretty lame results if i will begin injecting it at 25 every 6 months.
I tend to raise my eyebrows a lot and this gives me few lines on my forehead, but these are “mimic” or emotional wrinkles not the age ones. So, since Botox effect lasts 4-6 months, once it will get worn out, i will be raising my eyebrows again =) so i will be required to inject botox every 6 months from then on.
I understand that what you do is none of my business, but i advice to stay away from botox until mid 30ties in order to have proper results and look younger when it is really needed and instead use other professional care treatments which are made to prevent early wrinkles and pay attention to facial expressions you do to avoid deep mimic lines.
Anyway, i hope that results will make you happy and it will heal fast. Take care!

Halusin ottaa alusta saakka sen linjan, että vaikken nyt ihan uuten ihmiseen tutustuessa ja kätellessä ensimmäisenä kerro että mitä mun kasvoista löytyykään, niin se ei myöskään ole salaisuus, eikä mua haittaa siitä puhua 🙂 Se on kyllä totta että kovasti ihmisen on valmiita arvostelemaan ja leimaamaan, vaikka moni ei ehkä edes ole perehtynyt asiaan sen kummemmin. Mun saama yleisin reaktio on ollut että “eihän nuo ole yhtään sellaiset ankkamaiset” ja heh, siitä voidaan päätellä kuinka moni on nähnyt vain pieleen menneitä huulia ja ajattelee siksi että kaikki laitetut huulet on automaattisesti sellaiset 😀 Kiitokset kommentistasi 🙂

Thank you dear for leaving a comment 🙂 I’ve definitely come across people judging me or labeling me into some crazy categories afterwards, but I really don’t mind because it only shows there is so much to all this that people aren’t even aware of – it’s good to get people talking 🙂

Kiitoksia vain itsellesi 🙂 Ja siinäpä se tuli taas todistettua että lopputulos voi olla hyvin luonnollinenkin, hih 😉

Thank you for your comment and for sharing your experiences 🙂 I actually had these done approx 2 months ago already and I’ve been very happy with the results 🙂

No itse en tosiaan sanoisi että se sattui, vaikkei se tietenkään mukavaltakaan tuntunut. Se on juurikin sellainen nipistys, kai jokaiselle on joskus joku piikki vaikka käsivarteen laitettu – no, kuvittelee vaan sen saman piikin huuliin! 🙂 Sehän laitetaan ihan minuutissa tai kahdessa, minkä jälkeen homma onkin ohi, eli mistään puolen tunnin kidutuksesta ei ole kyse, heh 🙂
Nyt pitää sanoa etten asiaa oikein ajatellut, paikalla ollut sairaanhoitaja puhui botoxista joten en sitten kysellyt että mitä merkkiä tms se oli 🙂 Botoxiahan käytetään ihan jopa liikahikoilua estämään, eli varmasti voi tämänkin ikäiselle sitä halutessa laittaa 🙂
Kiitoksia paljon ja sitä samaa sinne! :))

No, nämä on taas niitä makuasioita mistä puhuin, toiset pitävät silkoisesta ja ehkä sitten joidenkin makuun “luonnottomasta” ilmeestä ja toiset kurtuista ja rypyistä – ei ole yhtä oikeaa ja väärää 🙂 Syyt miksi itse laitoin olen kyllä aiemmin tuonut esille, joten en näe tarvetta alkaa taas niitä uudestaan erittelemään. Kiitoksia kommentistasi, mukava että sen jätit 🙂

Itse olisin enemmänkin huolissani aineista mitä nuorena naamaani pistäisin, en niinkään ulkonäöstä. Myös Tiina Jylhän luotsaamisen paikkojen turvallisuutta arvioisin. Näin hoitoalan ammattilaisena ja kirurgien kanssa keskustelleena, olen yhä enemmän varma siitä, ettei noita aineita kannata antaa laittaa muiden kuin OIKEIDEN ammattilaisten. Kamalaa jälkeä tulee kun menee jokin pieleen.Usko pois, nähty on.

No voi vitsi, pakkohan se on uskoa kun näin luotettavasti lähteestä tulee! Olisi vielä pikkaisen tullut sulle lisää credittiä kun olisit kehdannut edes järkevän sähköpostin itsellesi keksiä, heh 🙂 Mutta, onhan se sanomattakin selvää että kun menee pieleen = ei hyvä 🙂

Moi Jenni!
Uudempana lukijanasi en ollut kuullut tästä aikaisemmin, ja siksi haluaisinkin kysyä, että miksi päädyit kokeilemaan botoxia ja huulien täyttämistä?

Olenkin miettinyt viime aikoina onko kasvoihisi laitettu jotain “ylimääräistä”. Joten siinä minun täytyy kyllä olla erimieltä kun aiemmat kommentoijat, jotka sanoivat ettei näy päällepäin.
Mutta en sano, että on huono asia ollenkaan! Ja ennen kaikkea kiva kun kerroit avoimesti kokemuksestasi. Itseäni kiinnostaa myös vastaavanlaiset toimenpiteet (myös ne silikonit). Ikää on hieman enemmän kuin sinulla, ja mitä enemmän sitä tulee niin varmasti enemmän pyörii nämä asiat mielessä, mutta kovasti mietityttää kans tuo turvallisuuspuoli. Jos haittavaikutuksia ei olisi tai leikkaukset eivät voisi mennä pieleen, niin ottaisin varmasti jossain vaiheessa botoxia naamaan ja implantit rintoihin ym muutakin, mutta kun eihän se näin ole.
Olen onneksi tällä hetkellä vielä ihan tyytyväinen ulkonäkööni, joten ratkaisun tekeminen näiden asioiden suhteen jää tulevaisuuteen.

Omasta mielestä aika turhaa tulla kritisoimaan aikuisen ihmisen päätöksiä omasta kehostaan,sulla kun tulokset on kuitenkin ollu luonnolliset. Eiköhän tärkeintä ole, että itse pitää itsestään. “Elä ja anna toisten elää.” ;)Mukavaa kun sulla on näin monipuoliset jutut blogissa. 🙂

Sinäänsä hassua jos juuri viime aikoina olet sitä miettinyt, kun nyt mulla ei tosiaan huulissa enää mitään näy enkä mielestäni ole kauheasti otsaakaan kuviin kurtistellut… mutta no, onhan se toki mahdollista siitä huolimatta 🙂 Ja tosiaan pakostahan sitä pitää miettiä että “mitä jos”, mutta toisaalta jos eläisi aina pelkästään niin ajatellen, niin kuka meistä lopulta tekisi mitään, kun joka asiassa ne on yleensä ne molemmat puolet ja mahdollisuus epäonnistumiseen… näin siis itse ajattelen 🙂 Ainakin itse oon kokenut olevani osaavilla käsissä, ja esimerkiksi huulien kanssa luotin että nainen joka on pistanyt satoja huulia, osaa hommansa myös mun kohdalla – ei mulla sentään niin huono tuuri ole, että just omalla kohtaa menisi pieleen 😉

Olin kiinnostunut ja mahdollisuus tuli – mitä sitä siis kieltäytymään, kun mistään lopullisesta muutoksesta ei kyse ollut 🙂

Kiitos ihana kommentistasi ja mukava kuulla jos tästä asiasta puhuminen ei sielläkään haittaa 🙂 oon suorastaan yllättynyt miten mukavasti tästä on nyt voitu jutella, toisin kuin viimeksi – tosin, ehkäpä silloin viimeksi uhonneet tosiaan pitivät lupauksensa ja lakkasivat täällä muutenkin käymästä 🙂

sattuiko se huulien laitto? 😮 olen kuullut aika monesta paikkaa että se sattuisi aika paljon… haluaisin myös laitatuttaa huuleni samalla aineella mutta neulakammoisena mua pelottaa jo etukäteen että se sattuisi ihan tautisesti!

Mä mietin tota kulmien laittoa, koska mulla on niin “raskaat kulmat” tai siis ne roikkuu tossa luomen päällä jotenkin, että saiskohan tollasella toimenpiteellä niihin vähän apua? Myönnän että itsekin olin aluksi tuomitsemassa sua, mutta eipä nää musta hirveesti eroa muistakaan “pinnallisista” jutuista, esim. ripsenpidennyksistä yms. Ja mitäköhän hintaluokkaa on toi kulmien laitto, onko esim. nettisivuilla mitään hintoja? 🙂

Ihanaa, jos sait vuosia vaivanneet kulmat ojennukseen (myrkyillä)! Ymmärrän omien kokemusten kautta, että ulkonäköhuolet, niin pinnallisia kuin ne onkin, voi aiheuttaa paljon pahaa mieltä. Toivottavasti kuitenkin hoksaat jossain vaiheessa, että on aivan eri asia vetää botoxia naamaan parikymppisenä, kun ryppyjä ei muutenkaan olisi paljon, kuin vetää niitä sitä vielä neljä-viiskymppisenä, sillä silloin alkaa näyttää jo aika luonnottomalta… en meinaan olis koskaan huomannut mitään, jos et olisi asiasta kertonut, eli näyttää ihan hyvältä ja luonnolliselta – ja luultavasti olisit meidän ulkopuolisten silmissä ihan yhtä nätti myös ilman toimenpiteitä.

Tosi hienoa, että oot uskalsit kertoa tästä 🙂 Kauneudenhoidon opiskelijana meillä on puhuttu näistä asioista tosi paljon, koska yksi opettajista on ollu plastiikkakirurgian parissa töissä. Itseäni aihe kiinnostaa tosi paljon, ja toivon, että joskus olisin kykenevä työskentelemään plastiikkakirurgin kanssa yhteistyössä. Moni suomalainen ei ymmärrä sitä, että hyaluronihappoa on meissä kaikissa jo itsessäänkin valmiina eikä se jää pysyvästi kehoon, vaikka sitä kokeilisikin. Samoin on botuliinin laita..
Itse en ole ollenkaan täyteaineita vastaan. Ja tosiaankin olen sitä mieltä, että aikuinen ihminen – olet sitten 20 tai 60, voi laittaa täyteaineita jos haluaa. Koska ensinnäkään se ei ole pysyvää ja toisekseen, jos se parantaa ihmisen itsetuntoa ja tyytyväisyyttä itseensä nii sehän on vaan positiivista 🙂 Tietysti joistakin ihmisistä sen huomaa kauaskin asti (lue:vanhoista), jos naama on tykitetty täyteen ja kaula ja decoltée on unohtunut kokonaan hoitamatta.. se ei oo niin kivan näköstä 😀
Itsekkin jossakin vaiheessa aion käydä laittamassa. En koe vielä sitä tarpeelliseksi, mutta joskus joskus… Se on parempi, että nuorempana alkaa jo tekemään “muutoksia”, kuin rysäyttää kaikki kerralla kuuskymppisenä – ei tule onnistumaan nätin näköisesti 😉 P.s Looksiin en kuitenkaan itse menisi, koska en luota heidän ammattitaitoon sattuneista syistä 🙂

Sitä vaan pohdin (jälleen), että eikö sua pelota, että kun otat jo noin nuorena, niin entäs sitten nelikymppisenä…? Ymmärtääkseni ainakin botuliini jättää pidempään käytettynä “jälkensä”, joka ei ehkä välttämättä ole niin kivan näköistä? Olen edelleenkin sitä mieltä, että olet liian nuori näihin tökötteihin, mutta en helkutissa ala tuomitsemaan, koska teen itsekin ulkonäölleni just niinku tahdon ja niin sen pitää ollakin. 😀

Heippa! Hienoa, että olet uskaltanut jakaa kokemuksesi täällä. Suomessa tosiaan ollaan kärkkäitä arvostelemaan ihan kaikennäköistä vähän rohkeampaa tai erilaista.. ja kiva, että olet saanut olla myös tyytyväinen tulokseen. 🙂 Kysyisin sun mielipidettä siitä kohusta mikä aikoinaan lähti tästä nimenomaan Tiina Jylhän vetämästä paikasta – onko se pelkkää höpinää, vai ovatko ne kenties korjanneet siellä toimiaan joidenkin ongelmien tultua julki? Kiinnostaisi kans toi botox, mutta paikasta en osaa sanoa, että missä sitä uskaltais ottaa.
Ps. Rakastan sun blogin kuvia 😉

Mitä sitten, vaikka menisikin luonnottomuuden puolelle? Henkilö itse on toivottavasti tyytyväinen ja muut ihmiset voivat sitten katsoa haluavatko näyttää samalta vaiko eivät. Win-win.
Tälleen ihan yleisluontoisesti, mikä musta olis kivaa, olis se, ettei arvotettais muiden ihmisten valintoja tai pistettäis järjestykseen, et tää on luonnotonta ja *oikea* nainen ei tätä ja tuota. Sellaisten jaotteluiden tekeminen kuitenkin pitää aina sisällään tietynlaista hierarkiaa ja arvolatautuneisuutta. Ihmisten ulkonäkökriisitkin johtuvat ennenkaikkea KAIKESTA ympärillä olevasta paineesta, ei vain median ja vastaavien näyttämästä esimerkistä.

Mä en tajuu niitä alaikäisiin vetoamisia, siis meneekö ne teinit jotenkin rikki siitä, jos lukevat, että joku parikymppinen on ottanut botoxia vai mitä häh 😀 Tuleeko niille sillä silmänräpäyksellä ylitsevuotava tyytymättömyys itseensä ja kehoonsa, ja poistuuko tämä riski jotenkin sillä että on maagisesti 18v.? Miten nuoret oppii toimimaan tässä maailmassa, jos heitä eristetään bambimaailmaan ja estetään heitä käsittelemästä asioita ja muodostamasta mielipiteitään juttuihin, jotka herättää aikuistenkin kesken keskustelua? Samassa maailmassa sitä kuitenkin eletään. Kannattais opettaa muksuilleen kriittistä ajattelua ja hyvää itsetuntoa, niin ei tarvitsisi huolehtia niin kamalasti et hitsi mitäs jos siellä netissä tuleekin jotain kauheaa vastaan.
Ulkonäköpaineet ja kriisit eivät kumpua tästä, vaan ylipäätään siitä ajatuksesta, että on jokin kamalan kapea ihmisen malli, johon pitäisi ruumiillisesti mahtua. Se ulottuu paljon pidemmälle kuin suuret tissit tai rypytön iho: se on myös sitä, ettei saa missään nimessä ole liian muodoton, jottei näytä hyihyi-pojalta, koska jokaisen naisen pitää olla selkeästi naisellinen. Se on sitä, kun hoikkia ihmisiä haukutaan sairaaksi ja ylipainoisia läskitellään. Se on sitä, kun silikonit ottanut tai pornovideoissa esiintyvä nainen ei ole enää “oikea nainen”, vaan jotain… ilmeisesti mielikuvitusta, tai jotain. Se on sitä, kun pahksutaan, että kyllä sen Madonnankin pitäisi jo pukeutua kuin ikäisensä ja nuorien naisten olla ei-liian-vakavia. Normit, normit, NORMIT. Niitä on muuallakin kuin Henkkamaukan alusvaatekuvastoissa.

Lopputulos oli kyllä todella luonnollinen! Itsekkin voisin aivan hyvin kokeilla! Ihmiset ovat kyllä turhan kapeakatseisia kauneuskirurgian/toimenpiteiden suhteen. Monesti ne käsitykset kirurgiasta on napattu seiskan yms. sivuilta, jossa esitellään sitten niitä vähemmän luonnollisia tuloksia. Tosin ei minulla niitäkään vastaan mitään ole. Pääasia, että ihminen itse tuntee olonsa hyväksi oli sitten duckface tai ei 🙂 Kauneuskirurgia on aina kiehtonut minua kovasti ja haluaisin tulevaisuudessa kyllä työskennellä kauneuskirurgian/toimenpiteiden parissa, jos vain täällä siihen mahdollisuus olisi!

Minustakin on hienoa, että olet kertonut tästä asiasta näin avoimesti. Ainahan tuota kritiikkiä riittää, välillä tuntuu siltä, että suomalaiset naiset jaksavat kritisoida mitä pienimpiä asioita.
Mielestäni paras esimerkki on se, miten äidit jaksavat arvostella toisiaan ja suitsuttaa omia valintojaan ja kerätä jotain “äitipisteitä”. En tiedä mikä siinä on, itse en jaksaisi moiseen ryhtyä. Onnellisempia kaikki olisivat, jos ihmiset osaisivat elää varmoina omista valinnoistaan ja osaisivat myös hyväksyä muiden erilaiset näkökannat asioihin. Itse olen saanut paljon kritiikkiä siitä, että äitinä panostan edelleen itseeni, omaan hyvinvointiini ja ulkonäkööni. Joidenkin mielestä se on jopa kaikki tyttäreltäni pois. Omasta mielestäni taas hyvinvoiva äiti on onnellinen äiti, jonka lapsetkin voivat hyvin. Meitä vaan on niin moneen junaan ilmeisesti.
Mutta alkuperäiseen aiheeseen liittyen, tunnen monia, jotka ovat vähän parannelleet omaa ulkonäköään, ja se on kyllä kovaa krittiikkiä keräävä aihe. Itse olen menossa yhteen osittain kosmeettisista syistä tehtävään leikkaukseen ja toiseen täysin kosmeettiseen leikkaukseen joskus tulevaisuudessa. Molemmat ovat suurehkoja operaatioita, mutta olen niihin valmis, sillä nämä asiat vaivaavat minua ihan jokapäiväisessä elämässä jatkuvasti. Mielestäni näillä leikkauksilla voi olla niin suuri vaikutus omaan hyvinvointiin ja elämänlaatuun(ainakin omalla kohdallani varmasti on!) että toivoisin ihmisten löysäävän pipoa ihan pikkuisen ja edes yrittävän samaistua tilanteeseen, jossa jokin ominaisuus omassa ulkonäössä vaivaa jatkuvasti.

Tuskin ne aineet mihinkään kehosta haihtuu, kyllä ne taitaa sinne kasvoihin jonnekin jäädä. (Näkyvä) vaikutus vain lakkaa.

wow. Täytyy sanoa että olen kauhuissani kun luen sinun iloisia vastauksia kritisoijien kommentteihin. Uskotko todella että parikymppisenä täyteaineiden kasvoihin pistelyn aloittaminen tekee sinusta pidemmän päälle tyytyväisen omaan ulkonäköösi? Eiköhän kannattaisi keskittyä enemmän siihen mitä pistät suuhusi ja miten huollat kehoasi. Pelottavinta on ettet näe itsekään missä kuplassa elät.

Itse en ymmärrä botoxia sun muita täyteaineita ja kauneusleikkauksia, mutta olen sitä mieltä, että jokainen tehköön vartalolleen ja itselleen minkä parhaaksi näkee. Toisten on mielestäni turha haukkua ja kritisoida toisten tekemisiä. Kun luin siihen aiempaan postaukseen tulleita kommentteja, että näytät liikaa Pamelalta sun muuta, niin rupesi kyllä naurattamaan. Itselläni nimittäin on ihan luonnostaan sellaiset huulet kuin sulla siinä kuvassa, eikä kukaan ole koskaan kritisoinut huuliani vaan päin vastoin ihaillut niitä. Jännä miten ihmisten mielipiteisiin vaikuttaa taustalla oleva asia. Toivottavasti ymmärsit viestini sisällön, nimittäin tarkoituksena ei ole kritisoida päätöksiäsi. Sulla tulokset ovat kuitenkin melko luonnollisen näköiset 🙂

Juu nimenomaan siihen “ongelmaan” itsekin sitä kokeilin ja todella tyytyväinen olin tulokseen :)Huomattomasti vaivattomampi tapa kuin leikkaus!

Kiitoksia kovasti kommentistasi, mukavaa saada tällaistakin näkökulmaa keskusteluun 🙂

Amen!! 😉

Monien “kokemukset” näistä on tosiaan ne pieleen menneet kuvat juurikin juorulehtien tai muiden yhtä luotettavien lähteiden sivuilla… ei varmaan monelle tule mieleenkään että joku on tehnyt jotain, silloin kun tulos on onnistunut ja luonnollinen… 🙂

Niin 🙂

Miksen voisi tehdä kaikkea noita – pistellä itseäni nyt JA lisäksi huoltaa kehoani ja pistää suuhun vain hyviä juttuja 🙂

No jälleen kerran palataan siihen, että toisen yksinkertaisesti tykkää “luonnottomasta” ja toiset siitä luonnollisesta 🙂

Hahaaa 😀 Kiitos tästäkin, ihan huomionarvoisia asioita!

Hih juu hyvin tuli sisältö esille ja kiitoksia että jaksoit sen jättää 🙂 Ja hei, en tiedä miksi joku heittäisi loukkauksena että näyttääpä Pamelalta, siis kaunis nainenhan hänkin on? Tai makuasioihin toki tämäkin kuuluu, mutta pahempiakin solvauksia voisin itse kuvitella :p

Vautsi! Oon jotenki onnistunu sivuuttamaan sun aiemman postauksen tästä aiheesta. Täytyy sanoa että tosi luonnollisen näköinen lopputulos. Jotenki oon aina yhdistäny noi huulien täyttämiset BB-hennaan, heh.
Oon itsekin tuskastellu ohuiden huulieni kanssa ja näiden postausten sekä muiden posiitivisten kokemuksien pohjalta olen alkanu harkitsemaan josko kävisin kokeilemassa, näin alkuun kuitenkin hyvin pienillä määrillä saavuttaakseni luonnollisen näköisen lopputuloksen. Ongelmana on nyt vaan se että täytän 18 vuotta vasta ensi vuoden lopussa, mutta mitä luulet; pistetäänköhän tuolla klinikalla myös alaikäisiin, jos äiti kirjoittaa lupalapun (en kyllä usko että suostuu kirjottamaan :D), ainakin napakorua 15-vuotiaana laitettaessa sellainen riitti. Entä kysyttiinkö teiltä papereita klinikalla? 😀

Pakko kommentoida, vaikka ensin ajattelin, että olen ihan hiljaa…:)
Useampi on kommentoinut sitä, että mitäs sitten 20-30 vuoden kuluttua, kun jo noin nuorena aloitat. Kuten sanoit, et varmaan ole ainoa, joka noin nuorena aloittaa, mutta totuushan on kuitenkin se, ettei näistä aineista ole minkäänlaista näyttöön perustuvaa tietoa pidempään käytettynä.
Ja toteat, että toiset tykkää luonnollisesta (vanhenemisesta) ja toiset siitä “luonnottomasta”. Mutta hyvänen aika, olet vasta 22-vuotias! Sulle tulee väkisinkin iän mukanaan tuomia muutoksia ajan kanssa, niin jos nyt jo aloitat, maltillisesti kuten sanot, mutta säännöllisesti kuitenkin, niin mitä kaikkea tarvitset/olet käyttänyt, 20, 30, 40 vuoden kuluttua???
Eli en kyllä ymmärrä, siis en ollenkaan.

Todella luonnollisen lopputuloksen olet kyllä saanut! Koska alkuperäinen postaus on mennyt ihan täysin minulta ohi, täytyy sanoa, että jos et olisi avannut asiaa uudestaan, en olisi edes huomannut. Ei sillä, että huomaisin nytkään mitään eroa 🙂
Olen itsekin miettinyt joitain toimenpiteitä tarvittaessa, esimerkiksi silmäkulmiin muodostuneet juonteet jne täyttäminen jossain vaiheessa saattavat olla aiheellisia. Ja niin, se botox.. Otsa kun kurtistuu kuin vanhalla miehellä jo nyt ja ne juonteet on siinä jäädäkseen, joten mikä ettei!

moikka jenni,
ja kiitos aivan ihanasta, piristävästä blogistasi jota on mielenkiintoista seurata päivästä toiseen!
olet hurjan rohkea kun uskallat kertoa tekemistäsi toimenpiteistä näin avoimesti – me suomalaisethan anonyymit kun olemme tunnetusti mielenpahoittavaa ja kurjien kommenttien kansaa. en selannut aikaisempia kommenteja lainkaan, mutta toivon että vastaanotto on ollut hyvää sillä niinkuin sanoit, yhtä luotettavaa tietoa kyseisestä aiheesta on hirmuisen vaikea löytää ja vaikka itse en olekkaan harkinnut vastaavia toimenpiteitä itselleni on niistä todella mielenkiintoista lukea.
et ole teoillasi satuttanut tai loukannut ketään ja kyse on omasta kehostasi joten en ymmärrä miksi toisia KIINNOSTAA kritisoida sun tekemisiäsi. vaikka en sun vanhimpiin lukioihin kuulukkaan, vaan löysin luoksesi ehkä puolisen vuotta sitten, voin silti sanoa että toimenpiteiden jälkeen en olisi kuvista huomannut eroa. olet mielestäni edelleen mielettömän kaunis nuori nainen ja jos tälläiset pienet toimenpiteet saavat sut itse tyytyväiseksi ulkonäköösi ja hyvän mielen itsellesi, en ymmärrä miksi kenelläkään pitäisi olla siihen sanottavaa – näytäthän edelleen itseltäsi. paalaan asiaan kiukkuisten elämäänsä kyllästyneiden anonyymien kanssa, kun rupeat näyttämään siltä että olisit vetänyt naamarin naamaasi ja entisestä jennistä ei ole enää hippustakaan ulkonäöllisesti jäljellä mutta sitä hetkeä odotellessa pidän sulle peukkuja pystyssä asian tiimoilta ! ihanaa joulun odotusta ja tsemppiä elämääsi, vaikutat todella herttaiselta ihmiseltä 🙂 !

En usko että alaikäisille tehdään, ihan ymmärrettävistä syistä. Suosittelen itsekin odottelemaan, vaikka odottavan aika pitkä onkin 🙂

No kaikki ei voi ymmrätää kaikkea 🙂

Hih, kiitoksia, kiva kuulla että oot sitä mieltä 🙂

Kiitoksia hurjasti kommentistasi, kiva että jaksoit sen jättää 🙂 Mukavaa joulun odottelua sinnekin 🙂

Ihan uteliaisuudesta kyselen, että oletko saanut tähän postaukseen sellaisia kommentteja, jotka ovat olleet sitä luokkaa, että ne on pitänyt jättää kokonaan julkaisematta?

Ei yhden yhtäkään, eikä tullut edelliseenkään saman aiheiseen 🙂 Hyvin harvoin tarvii muutenkin siihen sortua 🙂

Nätimpi olet ilman pistoksia! Lopeta hyvissä ajoin.. tulet näyttämään kamalalta, jos jatkat samaan malliin!

Tämä tuli kyllä yllätyksenä! Vaikka muistan joitain aikoja sitten ihastelleeni, että kylläpäs näytät freesiltä, vaikka aina kaunis olet ollutkin. Ehkä katse vähän kirkastui, kun kulmat nousivat? Mene ja tiedä, mutta hyvältä näyttää.En itse laittaisi näin nuorena nassuuni mitään, mutta erästä leikkausta olen mietiskellyt 16-vuotiaasta asti. On kuitenkin painavat syyt, joiden takia joudun punnitsemaan asiaa tarkkaan, sillä leikkaus saattaa villitä psoriasiksen leviämään ympäri vartaloa, enkä sitä riskiä haluaisi ottaa.
Kiitos, että kerroit tästä näin avoimesti. Mukavaa joulun odotusta!

Juu ehdottomasti uskon että silmät pääsee eri lailla oikeuksiinsa kun ei ole raskaat kulmat siinä “roikkumassa” tiellä 🙂 Kiitos, sitä samaa 🙂

Mitenkaan hyaluronihapon vaarallisuuteen tai vaarattomuuteen kantaa ottamatta haluaisin muistuttaa etta perusteesi aineen vaarattomuudelle tuo esille tietamattomyytesi. Vaikka kehossa olisi hyaluronihappoa muutenkin, silla ei ole mitaan tekemista sen kanssa etta samaa ainetta pistetaan suhteessa valtavat maarat yhteen paikkaan kehossa vahingoittaen kyseisen alueen solukkoa. Vahan sama kuin jotkut on sita mielta etta deodorantit aiheuttaa rintasyopaa kun syopakasvaimista on loydetty samaa ainetta kuin deodorantista. Pistaisikohan noi skeptikot sitten mielellaan viela pistoksina ko. ainetta itseensa? ;).
Muistaakseni Jylhan Tiinankin ohjelmassa mainittiin ettei Tiinan huulia tayteta enaa, pysyvat “hyvina” koska ovat niin arpeutuneet.

Hei Jenni,
En ole lukenut alkuperäistä postausta enkä seurannut siitä syntynyttä keskustelua tätä kommenttiboksia pidemmälle, mutta ymmärsin, että tässä oli kyse jonkun sortin yhteistyökampanjasta. Miksi päätit lähteä siihen mukaan?

Oletko ollut tietoinen botoxille tehtävistä eläinkokeista ja erityisesti LD50-testeistä? Haluaisin uskoa, että olet ollut näistä tietämätön ottaessasi pistoksia. Hyaluronilla tällaista taakkaa ei tietääkseni ole ja olen itsekin sitä harkinnut “sitten joskus”. Mutta botoxille jyrkkä ei..

Moikka, pahoitteluni että sain kommentin julkaistuksi vasta nyt, se oli mennyt alunperin roskaposteihin! Ei ollut yhteistyökamppiksesta kyse, pääsin kokeilemaan alunperin ihan muuta reittiä kuin blogin kautta, ja kun halusin tosiaan kokeilla niin olisi ollut hölmöä ilmaisesta kokeilusta kieltäytyä 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *