Jenni Ukkonen 2.3.2011

i love ladurée

Teksti: Jenni Ukkonen

On tämä opiskelijan arki välillä niin kauhean raskasta. Tänäänkin mun piti lähteä kaverini kanssa kaupunkiin ihan vaan kiertämään Selfridgesia ja Harrodsia ja hipelöimään huippukalliita designervaatteita… kuvitelkaa, kaikki se vaiva ihan vaan Fashion Industryn business raporttia varten! Mutta mitäpä en opintojeni eteen tekisi? 😉

Me käytiin siis kurkkimassa missä maissa valmistuu mm. Matthew Williamsonin, Jaegerin, Burberry Prorsumin ja Issan luomukset (lähinnä Kiinassa, Portugalissa ja Turkissa), ja samalla kun sitten Harrodsilla oltiin niin päätettiin käydä hakemassa vähän macaroneja mukaan Laduréelta. Kyllä näin reippaat opiskelijat on herkkunsa ansainneet! Sieltä sitten takaisin Oxford Streetille vähän järkevämpihintaisia kauppoja kiertelemään ja Starbucksia juomaan. Tehokkaasti vietetty study day ettenkö sanoisi 😉

IMG_1999

IMG_1998

IMG_2002

IMG_2004

IMG_2019

IMG_2023

IMG_2026

IMG_2029

IMG_2037

Nyt kun oon taas vaihteeksi päässyt takaisin macaronien makuun, en tajua miksi mitään muita herkkuja enää söisinkään! Siispä nyt jää kaikki suklaat ja karkit ja niiden sijaan alan aina silloin tällöin herkutella näillä ihan puhtaalla omatunnolla. Ruusunmakuiset macaronit on ikilemppareitani 🙂

Kommentit (30)

Kiitos paljon!! (=

tiedätkö muuten, missä päin lontoota sijaitsee matthew williamsonin oma varsinainen liike? 🙂

Bruton Streetiltä löytyy ja vieressä sijaitsee maailman ihanin Juicy Couturen liike :p

Onks noi ihanan näköset laduréen macaronsit kauheen kalliita kun ne on noin suloisesti pakattujakin? Miksei suomessa mitään saa noin kauniissa paketeissa? Stockalta kun hakee macaronseja saa ne vain tylsässä valkoisessa leivospaketissa ):

Siis millaisia noi macaronit on? Kun tuntuu, että kaikki niitä hehkuttaa, mutta mulla on päässäni sellainen mielikuva, että ne olisi vaan jotain sokerin ja väriaineen muodostamaa sokerimössöä, joka on kovettunut “keksiksi” tms. 😀

Ne on vähän kuin marenkia mutta paaaljon pehmoisempaa ja välissä on sit yleensä tuollaista kreemiä tai muuta 🙂

Me väsäiltiin äidin kanssa pari vuotta takaperin varmaan 100kpl macaronseja mun yo-juhliin. Ne valmistetaan tosiaan mantelijauheesta ja munanvalkuaisesta +sokeria etc.. Me tehtiin suklaisia, eli mitään väriaineita ei tarvittu kun lisäsi vähän kaakaota sekaan. En sitten tiedä esim just jostain ruusunmakuisista .. 🙂
Mutta namnamnam hyviä on, tekis mieli itsekin. Viime kerrasta on jo aikaa 🙂

Pitäisiköhän sitä viimeinkin ostaa muutama tuollainen pallero Stockmannilta ja maistaa! Monet kerrat on käynyt mielessä, mutta toistaiseksi en ole noita vielä testannut 🙂

Olen lähdössä Lontooseen keväällä, toukokuussa. Missä toi Laduree sijaitsee? Pakko päästä käymään! Nams ;)Olisiko sinulla muita matkakohdevinkkejä? Ostostelun lisäksi musikaalit, teatterit ja muu kulttuuri kiinnostaisi.
Ihania opiskelupäiviä!

Kova opiskelu palkitsee aina.. 😉

Namm 🙂 Ihanan näkösiä noi macaronit ♥ Paljos siel on muute plussa asteita?

Itse en ole koskaan tuolla käynyt, mutta kun kerta herkuista puhutaan niin oletko koskaan pyörinyt Lontoossa Angelin metroaseman ympäristössä? Upper Streetiä pitkin kävellessä tulee vastaan nimittäin yksi jos toinenkin aivan uskomaton kahvila/leipomo. Ottolenghi on ehkä maailman ihanin lounaspaikka, ja siitä muutaman kymmenen metrin päässä on toinenkin marenkeja ynnä muita leivoksia pursuileva kahvila, josta saa myös take-awayta. Suosittelen! 🙂

“Me käytiin siis kurkkimassa missä maissa valmistuu mm. Matthew Williamsonin, Jaegerin, Burberry Prorsumin ja Issan luomukset (lähinnä Kiinassa, Portugalissa ja Turkissa)”
Jotenkin todella tyhmää, että noiden merkkien vaatteista saa maksaa suuria summia, mutta silti ne valmistetaan samoissa (koyhissä)maissa kuin halpavaatteetkin 🙁 Toki tehtaissa ja valmistusprosesseissa on eroja, mutta silti! Kun paidasta maksaa helposti 500e toivoisi, että se olisi tehty käsin merkin omassa maassa…

aaah, vitsi mitä kuvia! Niin makoisia!

Macaron-leivokset on tehty kahdesta kiekosta mantelimarenkia (joskaan se ei mielestäni maistu juurikaan mantelille), joiden väliin voidaan laitaa mitä tahansa, esim. kreemiä, hilloa, suklaaganachea yms. Suomessa niitä saa nykyään ostettua useammastakin paikasta (maailmalla jo kohtuullisen pitkään jatkunut buumi tekee meillekin tuloaan), mutta suurin osa niistä tuodaan Ranskasta pakasteena, jolloin maku tietysti kärsii.
Helsingistä tuoreita ja alusta asti itse tehtyjä macaronseja saa ostettua Chjoko-nimisestä putiikista Kluuvikadulta (pieni liiketila suoran Fazerin kahvilan vieressä). Hinta on muistaakseni 1e/kpl, ja voin itse kyllä suositella lämpimästi muitakin kaupasta löytyviä herkkuja 😀

Näyttääpä herkulliselta! Täytyypä itsekin joskus maistaa:) Päiväsikin kuullosti aika kivalta!

Siis oon mä vaan joka päivä enempi ja enempi kateellinen sulle kun voit asua ja opiskella siellä Lontoossa 🙂 Ihana katsella näitä kuvia aina, vaikka ne herättääkin kauheen matkakuumeen juurinkin Lontooseen. Jatka samaan malliin <3

testaa ihmeessä! Nam! 🙂

Noo se vaihtelee ihan älyttömän paljon, varmaan kaikkea +5 ja +16 on nyt nähty viime aikoina :p

Eipä ole tullut tuolla leipomossa käytyä, mutta pitänee siellä siis vierailla 😉 Kiitos vinkistä!

Mua ihmetyttää vielä enemmän että ne jotkut 300 euron merkkivaatteet on ihan sitä samaa polyesteriä mitä löytyy H&M:ltä parillakympillä, eikä ede smitään hienompaa materiaalia :p

Hihii :)<3

Hihih, kiitos, kiva että osasit kuvailla vähän paremmin kuin minä 😉

Suosittelen ehdottomasti 🙂

Pööh, ei sitä kateelliseksi kannata heittäytyä 🙂 Onneksi Suomesta pääsee Lontooseen suht kivuttomasti, eli sitten vaan reissua suunnitelemaan 😉 Kiitos ihana 🙂

Olin just tulossa kysymään, että mitä ihmettä jengi vauhkoo noista macaroonseista nykyään, mutta täällähän oli jo kattavat infot aiheesta 😀 Eikun siis maistamaan 😉

mistä nätti huivis on? 🙂

Hihii, ei kyllä yhtään suotta vaukoa 😉

Paljonko nuo maksavat? Siis tollanen 8 kpl paketti? 🙂 Kaveri lähdössä Lontooseen lomalle ja nuita haluaisin sieltä, niin pitää antaa rahua, mutta en tiedä summaa laisinkaan..

Kolmisentoista euroa 🙂 Kannattaa hakea sitten mahdollisimman lähellä kotiinpaluuta, jotta pysyvät tuoreina 🙂

Kiitos paljon!! (=

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *