Jenni Ukkonen 28.8.2011

kosmetiikan top 10

Teksti: Jenni Ukkonen

Mua heitettiin jonkun aikaa sitten kosmetiikkahaasteella, missä ideana on listata 10 kosmetiikkatuotetta, mitä ilman ei tulisi toimeen. Nyt sain vihdoin aikaiseksi kuvata omat valintani:

Top kympistä löytyy siis (ei järjestyksessä)…


i.d. BareMineralsin foundation (levittämiseen Lily Lolon unelmanpehmeä kabuki). Tällä saa ihosta vaivatta tasaisen ja kuulaan näköisen, ja se pitää kiillon hyvin poissa. Myös peittävyyttä on helppo säädellä itse.


Antiseptinen parantava Sudocrem. Toimii hyvin esimerkiksi naarmuihin tai auringonpolttamiin, kuivista ihoalueista puhumattakaan. Niin, ja todella halpa (varsinkin kokoonsa nähden!).


Itseruskettavaa, merkillä ei kauheasti ole väliä kunhan on tummaa, heh, ja sitä tuo St Moriz ainakin on. Tätä ei kuitenkaan kannata ilman itseruskettavahanskaa levittää, sen verra ätäkästi tarttuu muuten kämmeniin. Ikilempparini on yhä Xen-Tan, vaikkakin se heti hiukan tyyriimpi merkki onkin.


Baby Oililla rasvailen (tai siis öljyän) vartaloani aamuin illoin, ja se kyllä pitää ihon pehmeänä ja tasaisen sävyisenä.


Hopeashampoo on tärkeä keltaisuutta vastaan taistelija, ja tämä Bonacuren on ollut oikein hyvä siihen tarkoitukseen. Riittoisia pullo ja siihen nähden hintakin ihan sopuisa.


Max Factorin vedenkestävä Masterpiece -ripsiväri on ehdottomasti paras ripsari mitä oon kokeillut – ja niitähän on tullut kokeiltua aika monta erilaista vuosien saatossa! Ei värise eikä valu, erottelee superkauniisti. Ainoa miinus siitä, että se on aika työn takana saada irti ripsistä päivän päätteeksi…


Punainen kynsilakka alkaa olla ikään kuin tavaramerkkejäni, sillä kynsissäni harvoin nähdään muuta väriä. OpinVodka & Caviar on ollut juuri niin ihana kynsissä kuin ajattelinkin sen olevan. Opin lakat on muutenkin ihan ykkösiä, enkä tosiaan näkisi itseäni edes muihin merkkeihin sijoittamassa (paitsi jos nyt sattuu jonkun lehden mukana ilmaiseksi tulemaan :p)


L’Occitanen ruusuntuoksuinen “monitoimivoide” kulkee aina mukana – sillä kosteuttaa niin huulet kuin kynsinauhatkin, sukii kurittomat kulmakarvat paikoilleen ja tarpeen vaatiessa taltuttaa jopa karheat hiuslatvat.


Maybellinen geelimäinen eyeliner on ollut ihan alusta saakka nappiostos – silmät saa rajattua hetkessä siististi ja intensiivisen mustiksi. Rajaus ei myöskään lähde haalistumaan tai varisemaan päivän mittaan, ja sadettakin se kestää.


Stella McCartneyn alkuperäinen Stella on ollut luottotuoksuni vuosia – tarkemmin sanottuna jo yli seitsemän vuoden ajan. Stella olikin ensimmäinen “oikea” hajuveteni ja ostan sitä aina uuden pullon kun edellinen loppuu. Siihen liittyy tuhottomasti ihania muistoja eri hetkistä ja palaan niihin aina kun suihkautan tuoksua itseeni. Kaiken lisäksi se on helppo tuoksu ja sopii mielestäni yhtä hyvin sekä arkeen kuin juhlaankin.

Lisäksi jos multa tällä hetkellä sitä löytyisi, olisin ehdottomasti kuvannut myös Moroccanoilin. Ties kuinka monet hiusseerumit ja öljyt on testattu, ja se on ainoa mihin oon palannut uudelleen ja uudelleen – ja palaan taas heti kun tämänhetkinen öljypullo on käytetty pois!

Kommentit (20)

Täältä viimeksi ostin n. 30-40 punnalla, ihan tarkalleen en muista 🙂 Ja varmaan vähän ostopaikkojen mukaan vaihtelee hinnat 🙂

paljos toi i.d. BareMineralsin foundation maksaa ja onko suomesta ? 🙂

Kokeileppas poistaa tuo ripsari vauvaöljyllä niin ei tarvitse enää hinkata silmiä punaisiksi – poiston jälkeen jollain perus puhdistusmaidolla niin ei jää kasvot öljyisiksi 🙂

Hih, kiitti vinkistä, pitääpä kokeilla olisiko se sitten silmämeikinpoistoainetta (myöskin öljymäistä) tehokkaampaa 🙂

Käytän tuota samaa ripsaria ja mun mielestä se lähtee ainakin Johnson’sin meikinpoistoaineella hyvin pois. 🙂

Mitä sävyä tuo sun mineraalimeikkipohja on? 🙂

Mulla olisi lähes käyttämätön Xen-Tan dark itseruskettava voide. Kerran olen sitä käyttänyt. Mietin, että minkähän verran sen lähettäminen sinulle Lontooseen maksaisi, ja olisitko kiinnostunut ostamaan sen postikulujen hinnalla? 🙂 Itselläni kun ei ole käyttöä sille.

Itse sain ainakin vauvaöljyllä irti ripsistäni mm. Kanebon 38:n, että kyllä sen aineen pitäisi irrottaa kaikki mahdollinen meikki 🙂

jääkö sinulla koskaan itseruskettavasta jälkiä vaaleisiin vaatteisiin?

Nyt kesällä oon käyttänyt medium beigeä, mutta talveksi pitänee siirtyä taas astetta vaaleampaan sävyyn 🙂

Pitääpä siis kokeilla, kiitos sullekin 🙂

Käytätkö opin lakan kanssa myös opin aluslakkaa? 🙂

Aluslakkaa käytän, päällyslakkaa en 🙂

Tosiaan itsellänikin lähtee juuri tuo ripsari ja muutkin vedenkestävät parhaiten pois vauvaoljyllä!!

Itsekin testasin eilen ja kivastihan ne irtosi sillä 🙂

Mitä noista Moroccanoileista käytät? Mun hiukset kaipais pikaisesti jotain tehokuuria ja tähän mennessä yksikään ei ole hoitanut edes hoitoaineen tehtävää saati sitten parantanut kuntoa millään tavalla. Moroccanoilia en oo vielä koskaan kokeillut, sitä voisi harkita seuraavaksi…

Itse painin saman ongelman kanssa Masterpieceen viitaten, kunnes löysin uuden nivea visage double effect eye make-up removerin! Toimii kuin UNELMA!

Sun listalta löytyy muutama minunkin suosima tuote. Blondien on mahdoton elää ilman hopea shampoota, ellei tavoittele keltaista tukkaa ja Maybellinen rajausväri on jotain aivan mieletöntä. Täytyypi testailla noita muitakin =)

Näitä voin kyllä kaikkia suositella tosi lämpimästi, vaikka tietenkään kaikki ei kaikilla samalla lailla toimi 🙂

hei satutko muistamaan tuon hajuveden hintaa? 🙂

Täältä viimeksi ostin n. 30-40 punnalla, ihan tarkalleen en muista 🙂 Ja varmaan vähän ostopaikkojen mukaan vaihtelee hinnat 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *