Jenni Ukkonen 31.1.2012

nam nam namu

Teksti: Jenni Ukkonen

Käytiin tänään syömässä Namussa, sillä mua oli jo kauan haluttanut päästä testaamaan millaista ruokaa sieltä löytyy. Voi vitsi… siis aivan mielettömän hyvää!! Namun keittiössä yhdistyy Japani, Kiina, Korea ja Thaimaa – eli kaikki lempparini 😀 Siispä oli niin makuuni kuin olla voi 🙂


Valittiin pääruoaksi Mustang Ssämit eli grillattua hevosen filettä!

Alkuun misokeitot 🙂

Sitten pääruokaan… ihan loistava tuo annos, liha tuli erikseen ja sitä lautasella olevien juttujen kanssa lastattiin tuollaisen salaatinlehden sisään. Sitten vaan siitä haukkailemaan. Tätä ideaa on pakko alkaa käyttää kotonakin! 😀

Jälkkäriksi otettiin vielä yhteiseksi Green Tea x 3 – annos jossa oli vihreästä teestä valmistettua creme brüleeta, kakkua ja jäätelöä. Erikoista, mutta tosi herkkua! Katosi parempiin suihin aika nopsaa 😉

Kaiken kaikkiaan oli ihana ruokakokemus, ehdottomasti nousi yhdeksi lemppariravintoloikseni. Annoskoot oli juuri sopivia (paitsi pääruoka oli jo ehkä turhan isokin, mutta samanaikaisesti niin herkullinen ettei malttanut jättää mitään syömättäkään:P) ja sellaisenkin huomion tein että kanta-asiakkaaksi ryhtymällä saa ensimmäisellä kertaa syömään mennessä kaksi pääruokaa yhden hinnalla! Eli kannattaa ehdottomasti tehdä niin, ei jää enää ruoalle sitten juuri mitään hintaakaan 🙂

Namu Food & Lounge
Kaivokatu 6
00100 Helsinki

Namu Facebookissa

Went to dine at Namu today, I had wanted to go eat there for so long! Luckily it turned out my wait was well worth it, the food was so delicious! Namu mixes cuisine from Japan, China, Korea and Thailand, which are all my favorites. Tonight I had grilled filet of horse with black pepper sauce and green tea creme brülee, cake and ice cream for the dessert. Definitely one of my favorite restaurants from now on 🙂

Kommentit (46)

Hihii, toivottavasti oli! :>

Makunsa kullakin 🙂

noinhan se yleensä menee että ne jotka eivät oikeasti ole ruokahifistelijöitä ja pitävät vaikkapa pizzaa ja hampurilaisia hyvinä vaihtoehtoina ruokaa hakiessa niin harvoin ymmärtävät näin hienojen makujen päälle. Namu on sentään helsingin parhaimmistoa, pääkokkihan voitti sen top chefin. kiitos tästä, aion käydä syömässä siellä itsekin ehdottomasti heti ensi kerran helsingin suunnalla

Hyiiiiiii ei ois pitänyt lukee tätä postausta… Vähän oksettaa.
Ja hahha täytyy sanoa, että toi sisustus on ihan hirvee.
Okei vähän negailukommentti, mutta yöööök. 😀

mmmmm kävin syömässä tuolla sen tasting menun ja se oli ihan MIELETÖN! kahdeksan ruokalajia. Ja toisen kerran söin marmorihärkää ja juuri tuon vihreät teet jälkkärin, on aika ainutlaatuisia makuja. Tuosta kaksi yhden hinnalla en tiennytkään, pitääpä käydä heti kokeilemassa. Kauankohan se on voimassa? siis onko vain kantiksille, miten kantikseksi liitytään, tiedätkö?

aika jännän näkönen tuo jälkiruoka 😀 hevonen kuulostaa aika extremeltä, mutta toisaalta sitähän se meetwurstikin on :DOon kokeillu lounasta, ne annokset on ihan valtavia ja tyyliin kympin pintaan että vastaavia lounaita ei kyllä ihan hirmuna ole 🙂 kandee kokeila

hyii hevosenlihaa 🙁 en ikinä vois syödä hevosta.

wow tuohan on ihan karppaajan annos 😛 ei tullu liian turvonnu olokaan varmaan 🙂 kylläpä alkoi nälättää.. oliko tuo tulista vai miten maustettua tuo liha?

Heh eipä mitään, kaikki on oikeutettuja mielipiteeseensä 🙂

Ymmärrän täysin kantasi 🙂

Okei täytyy myöntää, että nyt jo kaduttaa kun laitoin noin lapsellisen viestin joten anteeksi. Ei ollut tarkoitus pahoittaa mieltäsi :)Jokaisenhan omia valintoja/mielipiteitä nuo ovat. Joskus se vain unohtuu.Joten, jos viitsisit poistaa/et julkaista tuon aiemman viestini olisin kiitollinen.Kivaa loppu Suomen reissua!

Hih en ole itse karppaamiseen ihan kauhean syvällisesti perehtynyt, mutta voisin kuvitella että toimisi ainakin valtaosin juu 🙂 Aika tulista oli, mutta ei liian 🙂

Höps sentään, ei mun mieli siitä pahoitu että joku oman mielipiteensä julki tuo 😀 Hassu 🙂 Kiitos kaunis! 🙂

Haha nyt rupes vielä enemmän hävettämään ku noin ihanasti aina vastaat kaikkiin viesteihin! :DMutta hienoa, että osaat suhtautua kaikkiin kommentteihin noin hyvin 🙂

oi eiii mistä te keksittekin aina näitä ihania paikkoja, tulee itse ihan kateelliseksi kun asuu täällä syrjäkylillä 🙁 sulla vaikuttaa olevan nuo helsingin visiitit melkoisia elämysmatkoja kun aina on joka päivälle ohjelmaa

Oon aina niin iloinen kun lukija jaksaa käyttää aikaansa tänne kommentointiin, että tottakai haluan sitä parhaani mukaan kunnioittaa 🙂 kiitos sulle vielä kerran, ja turhaa häpeät 🙂

Kiitos sullekkin! 🙂 Piristit iltaani!

Hihih ihana, no ei nyt ihan joka päivälle mutta kyllähän näillä reissulla aina sitä puuhaa riittää 🙂 Mutta tänäänkin vietettiin loppuilta ihan sohvalla löhöten ja telkkaria katsellen, että ei sen kummemmin 😀

namun lounaat on ihan huippuja, suosittelen. Hinta taitaa olla suunnilleen 10-12e /annos. tarjolla aina ilmeisesti keitto, “kotiruoka” ja salaatti. Syön itse usein salaattia ja täällä saa ainakin erilaista kuin noissa perus salaattipaikoissa. mutta pitääpä käydä ala cartessakin kun on noin hyvä tarjous, jos annos on 24€ niin sehän on kahdelle lounaan hintainen 🙂

Heh voi ei, no sepä kiva jos tässä niin lopulta kävi 🙂

Kuulostaapa vaan hyvältä lounaskin, pitää ehdottomasti pitää korvan takana ensi Suomen reissua ajatellen! 🙂 Ja tuo tarjous on oikeasti todella hyvä, kannattaa ehdottomasti se hyödyntää! Käsittääkseni jäseneksi voi kuitenkin ihan ilmaseksi ryhtyä eikä se mihinkään sido 🙂

Sinulle, joka et voisi syödä hevosenlihaa: hevosenlihan syöminen on huomattavasti esim. porsaan- tai naudanlihan syömistä eettisempää. Hevonen kun on yksi harvoista ruuaksi toisinaan päätyvistä eläimistä, joita ei tehotuoteta ja jotka saavat ennen teurastamistaan elää hyvän elämän. Rankat teuraskuljetukset ovat toinen juttu, mutta noin yleisesti ottaen sanoisin kuitenkin, että eläinrakkaana hevosihmisenä söisin mieluummin hevosta kuin possua. Hevosta vaan ei monessakaan paikassa ole tarjolla juuri siksi, ettei se lähtökohtaisesti ole teuraseläin 🙂
Hyvältä näyttää ruuat, pitäisi itsekin käydä joskus kokeilemassa Namun ruokapuoli! 🙂

Tuo on kyllä ihan totta, ja varsinkin kun miettii miten paljon viime aikoina on ollut puhetta porsaiden ikävistä oloista… Sitä en sano etteikö hevosen lihan syöminen kuulosta hurjalta, mutta onhan näillä asioilla aina ne molemmat puolensa. Kiitoksia kovasti siis tästä pohdinnasta! 🙂

Oliko tuollainen yksi pääruoka suunnileen 20euroa?:) Netistä kun en löytänyt kuin niiden kallinen monien ruokalajien annosten hintoja.
20euroa ei todellakaan olisi paha yksinäänkään, saatisitten puoliksi, että pakko kyllä mennä!! 🙂

Pääruoat oli 15-24e 🙂

Wow rakastan vihreää teetä enkä ikinä ole ajatellutkaan että sitä tosiaan voisi käyttää jos jonkun ruoan (herkkujen ainakin) maustamiseen :DD sitä on kyllä pakko käydä testaamassa. aivan hurmaavan kuuloinen annos!!

paljonko alkuruoat oli suunnilleen esim tuo keitto?

namu on kyllä ehdottomasti yksi suosikeistani, toinen on Gaijin 🙂 suosittelen kaikille jotka tykkää itämaisista makuista (vai onko se mauista :D?)

oliko tuo hevonen jotain tulisesti maustettua? päällä on vissiin jotain chiliä? näyttää aivan ihanalta, enpä ole koskaan “mustangia” syönyt mutta nyt tuli hiotus testata

pari kertaa käyny namussa yöaikaan ja siellä on kyllä aina tosi kiva meno 🙂 parhaat drinkit mitä helsingistä olen saanut, ja aina jotain julkkuja voi bongata kans sieltä tavisten joukosta. sedukin on siellä aina

Hmm mitähän ne olisi olleet, parista eurosta eteenpäin… nettisivuilta löytyy kyllä hinnat 🙂

Juu itsekin tuli nyt kahtena iltana käytyä ja ihan hyvä meno oli 🙂

Miten sä pysyt syömään hevosta, jotenki ällöttää se ajatus.. Mut muuten oli varmaan kiva paikka, kaunis olet! 😉

Tuli tästä postauksesta mieleen, että oletko koskaan käynyt Camdenissa sellaisessa afrikkalaishenkisessä disko/baarissa (en kuollaksenikaan muista sen nimeä!)? Viime kerralla Camdenissa käydessäni nimittäin käväistiin kyseisessä paikassa, mutta se oli aivan tyhjä ja palvelu oli mitäänsanomaton. Siellä kuitenkin näyttää viihtyvän julkkiksia (paikka siis on aivan upean näköinen!), joten ilmeisesti se ei silti kovin huono baari olla.

Hyvin se meni alas, mutta ymmärrän kyllä täysin etteivät kaikki varmasti samoin tunne 🙂 Ja kiitos ihana 🙂

No voihan harmi kun et muista paikan nimeä, ei nimittäin ainakaan kuvailun perusteella tule mieleen mitään “se se varmasti on!!” -fiilistä! Kuulostaa ihan kiinnostavalta 🙂

Tuli paha mieli. Miten voit olla noin sydämetön että syöt hevosenlihaa ja kaiken kukkuraksi kehut sitä vielä hyväksi ? Nyt loppui lukeminen, tästä asiasta en pääse yli enkä ympäri millään, hyi olet kuvottava !

Kannattaa lukea vielä tuosta ylempää kommentti hevosenlihasta ja sen syönnistä, siinä oli aika hyvä pointti mikä tuli esiin 🙂 Muuten toivottelen sulle mukavaa kevään jatkoa ja kaikkea hyvää jatkoon muutenkin! 🙂

hevosen liha on tosi eettistä ja kaiken lisäksi ravintoarvoiltaan ja laadultaan paljon parempaa kuin nauta tai sika. Eikä tosiaan tehotuoteta. Hyvä jenni, olen ylpeä tällaisesta ekologisesta valinnasta jonka teit, siitäkin huolimatta että joillakin on niin vahvoja ennakkoluuloja. Kyllähän ulkomaillakin karsastetaan barbaareja suomalaisia jotka syövät joulupukin petteripunakuonoa – poroja 😀

Namun lounaat on parhaita, ja vaihtuu joka päivä. käyn joka päivä siellä syömässä lounastunnilla. Kun on liittynyt kantikseksi niin saa aina sähköpostiin päivän menun 🙂 suosittelen!

olet kyllä oikea herkuttelija yummy-jenni 🙂

Hihii, tänään sitä itseasiassa vielä ehtisi ehkä senkin testata kun on niin kehuttu… 🙂

Mä jotenkin arvasin, että täällä tartutaan tohon hevosenlihaan 😀 mä oon hevosenomistaja, ja henkeen ja vereen hevosihminen aina ollut. Ja silti pakkasessa tälläkin hetkellä hevosenlihaa, josta voisikin tämän innoittamana tehdä pihvit :)Hevosta syödessä kannattaa syödä vain ja ainoastaan kotimaista lihaa. En itsekkään suostu näitä teuraskuljetuksia kärsineitä hevosia syömään, vaikka joku tuolla ylempänä väheksyikin näitä kuljetuksia.
Pahoittelen tätä ihan off-topic viestiä 🙂
Hyvännäköistä ruokaa, täytyy pistäytyä! Sen verran aiheesta, että onko Lontoon suunnalle luvattu pakkasta? Lieneekö siellä sama ilmiö joka meitä hymyilytti ranskassa kun paikalliset vetää villapipoa ja toppatakkia päälle ja palelevat kun asteita on mittarissa +2 🙂

Eipäs mitään, mukavaa oli saada näkökantaa myös sinulta 🙂 Tänne kyllä on luvattu muutamaa miinusastetta, mikä tuntuu tosi hurjalta kun on ollut niiin uskomattoman leuto talvi! Nyt illalla kun laskeuduttiin oli nollassa ja heti tuntui kauhean kylmältä, vaikka Helsingissä oli kuitenkin se parisenkymmenta miinusastetta ja se oli ihan “normaalia” kun talvi kuitenkin on 😀 Nöhtäväksi jää millaista säätä nyt viikonloppuna saadan, jopa “lunta” on luvattu!! 😀

Näyttää vähän turhanki hyvältä! 😀 Mun pitäis koululla vielä tunti ootella syömään pääsemistä, toivottavasti olis ees hyvää..

Hihii, toivottavasti oli! :>

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *