Jenni Ukkonen 21.1.2011

opiskelua lontoossa, osa 1: eka syksy

Teksti: Jenni Ukkonen

Noniin, nyt voisin sitten jutustella vähän miten opiskelu Lontoossa on maistunut näin ekan syksyn perusteella – ja vähän jotain yleisiä juttuja tuosta opiskelustani muutenkin 🙂 Toivottavasti kaikki muistaa muutenkin kurkkia opiskelu -taginalle, ettei mun tarvi kauheasti itseäni taas toistella!

gossip-girl-s2e4

Eli ihan yleisesti miltä mustu opiskelu on tuntunut, niin… tosi hyvältä 😀 En tiedä mitä muuta sanoisin. Kerrankin koen oikeasti nauttivani opiskelusta, noin yleisesti ainakin (jotain poikkeuksiakin on ollut, esim. kun oon yrittänyt väsätä jotain esseetä tai portfoliota:p). On sellainen olo että opiskelen, koska haluan opiskella, sen sijaan että opiskelisin koska mun pitää.

Kieli ei ole tuottanut mitään ongelmia, vaikka totta kai uusiakin sanoja on opiskellessa vastaan tullut. Mitään sanakirjaa mulla ei kuitenkaan ole ollut ja nyt tajusin että sellainenhan mulla oli tarkoitus mukanani Suomesta tuoda – oops, ei voi mitään :p Suomessa yliopistossa opiskelusta mulla ei ole minkäänlaista mielikuvaa, joten vertailuja en lähde tekemään. Mulle opiskelu on kuitenkin tuntunut tosi luonnolliselta, eikä se ole vaatinut sen suurempia ponnisteluja kuin mitä se Suomessakin olisi varmasti vaatinut. Toki töitä on riittänyt ja välillä on tuntunut ettei ehdi tehdä muuta kuin istua nenä kiinni kirjassa muistiinpanoja tehden, mutta se vieras kieli ei ole siinä mikään tekijä ollut 🙂 Opettajilta oon saanut hyvää, osalta jopa erittäin hyvää palautetta.

Joskus silloin koulun alettua kerroinkin että meidän yliopistolla lukuvuosi on jaettu yhteensä kahdeksaan moduleen (eli kurssiin) – neljä syksyllä, neljä keväällä. Syksyn kurssit oli laitettu ekan vuoden opiskelijoille valmiiksi, kevään kursseista pystyi jo halutessaan kaksi valmiiksi annettua muuttamaan.

Nyt syksyllä mulla oli siis Introduction to Marketing, The Fashion Industry, Introduction to Journalism ja Journalistic Practises -kurssit. Tässä lyhyesti tiedot kursseista ja tehtävistä mitä niiden aikana tehtiin:

Introduction to Marketing

This module underpins the study of Marketing pathway as a single/joint/minor undergraduate degree. It outlines the fundamental principles, concepts and techniques which are essential to understanding marketing as a philosophy of business in a variety of environments

Arvosana muodostuu: 50% ryhmätyönä tehty business report (n. 6000 sanaa, yritykseksi mun ryhmälle annettiin Waitrose), 50% koe (5 kysymystä/90min)

The Fashion Industry

The module provides an introduction to the fashion industry . It examines the key players within the industry including fashion designers, suppliers and retailers together with an examination of the PESTL factors affecting the industry and ultimately its overall contribution to the UK economy.

Arvosana muodostuu: 20% business report / PESTL -analyysi itse valitusta sektorista ja brändistä (n. 2000 sanaa, itse tein Mulberrysta ja luksuslaukuista), 80% Visual Portfolio Style.comin Fall 2010 Trend Reportseihin liittyen (n. 2000 sanaa/40 sivua)

Lisäksi tehty: neljä museovierailua ja jokaisesta 500 sanan kirjoitus, 500 sanan kirjoitus koulun Textile Librarysta, ryhmätyönä tehty esitelmä itse valitusta brittisuunnittelijasta (mun ryhmällä oli Alexander McQueen) ja joka viikko muotiteollisuuden uutisten seuraaminen ja postaaminen kurssin facebook -ryhmään. Varmaan oli vielä jotain muutakin, mutta ne on ehtineet jo unohtua :p

Introduction to Journalism

This module will introduce you to the basic scope and concerns of journalism. The aims of the module are to introduce students to the development and diversification of journalism and the role of the journalist from beginnings to the present day and to initiate a critical evaluation of how the media work.

Arvosana muodostuu: kaksi n. 1500 sanan esseetä, muistaakseni ne katsotaan 50%-50%. Eka essee oli otsikolla “News values have not changed even as journalism has evolved” ja toisessa tutkin miten mediassa on käsitelty Williamin ja Katen häitä sekä sosiaalitukien leikkauksia.

Journalistic Practises

The module aims to introduce you to the practical world of journalism by teaching you some of the skills you will need as a journalist.

Arvosana muodostuu: 15% n. 1000 sanan uutinen, 20% tunnilla kirjoitettu 250 sanan uutinen, 40% n. 1500 sanan portfolio (sis. 500 sanan uutinen Williamin ja Katen häävalmisteluista, 500 sanan feature itse valitsemasta aiheesta ja 500 sanan profile feature koululla puhumassa käyneestä tyypistä). Lisäksi 25% tulee tunneilla ja läksyinä tehdyistä jutuista, joita oli paljon.

Tällä hetkellä meillä on koeviikot menossa, mutta mulla on koe vain markkinoinnista ja sekin on vasta viikon päästä. Nyt siis valmistelen loppuja koulutehtäviäni ja yritän muistaa lukea siihen kokeeseen… Uusi jakso alkaa 7. helmikuuta (eli käytännössä mun joululoma oli 17.12-7.2. Ei paha!)

Jotain pientä muutosta mun opiskeluun saattaa olla tulossa, mutta kun mitään ei ole vielä varmasti päätetty, en sano siitä tällä erää enempää. Pitää käydä PAA:n eli opinto-ohjaajan juttusilla ensin 🙂

Kommentit (17)

Kiva jos oli yhtään iloksi :))

Se onkin sieltä opiskelun-tagin alta löydettävissä, mutta muotimarkkinointia ja journalismia opiskelen 🙂

Eiiiiih, oliko ihan pakko tehdä tälläinen? aloin himota yhä enemmän ulkomaille opiskelemaan! Lontoo & koulusi kuulostaisi ihan unelmalta,vaikkei veri vedäkkään ihan tuolle alalle kuitenkaan. Hyvä Jenni,jatka samaan malliin ;-)!

monenko vuoden opiskelun jälkeen koulustasi valmistuu? 🙂

Jee, kuulostaapa hyvältä! Itsellä on hakuprosessi vielä käynnissä, siitä aloitin uuden bloginkin fiiliksissäni! Sun blogia on kyllä niin ihana lukea, varsinkin, kun sisältö ei ole semmosta toisinaan jo aivotonta ja tylsää muotiblogisisältöä, kuten monissa blogeissa!
Kirjottelen tätä pienissä skumppahöyryissä, joten lopetan nyt tähän :DOot ihana!

Kiva etta olet tykannyt Lontoossa opiskelusta! Itse muutin Suomesta Britteihin lukion jalkeen, ensin vuodeksi toihin ja siita sitten jotenkin paadyin Manchesteriin opiskelemaan… 🙂
http://thisisilona.blogspot.com/

“postaaminen kurssin facebook -ryhmään” Heh, toi kuulosti kyllä jotenkin oudolta, en pysty kuvittelemaan että meidän laitoksella postattaisiin mitään facebookiin 😀 Meillä on kyllä netissä tehtäviä, ryhmäkeskusteluja jne, mutta ne on aina vaan jossain tylsässä moodlessa tms. Ehkä suomessa ollaan vähän vanhanaikaisia jossain asioissa! Periaatteessahan facebook olisi ihan loistava tohon tarkoitukseen, kaikki ainakin käy siellä melko useesti..

Toi on niin totta,ihanaa opiskella vihdoin koska haluaa, eikä siksi että pitää. Teillä kyllä on ihan hirveesti tekemistä meijän kursseihin verrattuna! Itse aion jättää journalismin kokonaan pois ja keskittyä ihan vaan kansainvälisiin suhteisiin.

Yllättävän mielenkiintoisilta kaikki työt ja esseiden otsikot vaikuttaa, vaikkei ole varmasti helpoin homma väsätä niitä tuhansia sanoja niiden alle. Mulla ei ollut aikaisemmin mitään mielikuvaa journalismin opiskelusta, joten mahtava postaus. Olen kuitenkin iloinen puolestasi kun niin nautit opiskelustasi, ihan tulee itsellekin opiskelufiilis, vaikka töissä pitäisi jo käydä.. 🙂

Kolme vuotta menee kandiin, taitaa olla aika yleinen aika tän maan kouluissa 🙂

Hahah, meillä oli itseasiassa vielä niin kelju opettaja tuolla kurssilla, että ne jotka ei ehtineet heti ilmoittautua fb-ryhmään ei sinne enää myöhemmin sisään päässeet, ja siellä ilmoitettiin vaikka mitä tärkeitä juttuja 😀

Kiitos paljon 🙂

mihin aikaan vuodesta nuo pyrkimiset on? pitikö sun käydä jossain tasokokeessa?

Ne taitaa syksyisin alkaa ja joskus alkuvuodesta tai -keväästä päättyä. Ei tarvinut 🙂

En kyllä paljon epäillytkään ettenkö viihtyisi, mutta olihan se kiva huomata vielä erikseen 🙂

Hyvä postaus 🙂 Sai enemmän tietoa minkälaista sun opiskelusi on ja tuntuu kyllä tosi mielenkiintoselta!

Kiva jos oli yhtään iloksi :))

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *