Jenni Ukkonen

pakkaussuunnitelma

28.10.2011 Teksti: Jenni Ukkonen

Aarg, mikä tulee aina ennen ihanaa lomaa? Pakkauspaniikki tietenkin! Tällä kertaa reissusta tuleekin vielä siinä mielessä historiallinen, että oon ensimmäistä kertaa eläissäni lähdössä reissuun vain käsimatkatavaroiden kanssa! Toki ollaan siellä vain kolme päivää, mutta silti jännittää miten tästä “haasteesta” selviydyn – käsimatkatavaroillakin kun se painorajansa on, ja itsellä tuppaa aina menemään vähän yli ne… pelkkä kosmetiikkakin painaa yleensä useamman kilon 😀 Onneksi meitä lähtee sentään kolme tyttöä, niin jotkut asiat, kuten suoristusrauta, voidaan jakaa, eikä sitä siten tarvi jokaisen mukanaan raahata.

Mikäli mitään ihan ihmeellistä ei ehdi tässä ennen lähtöä sattua, niin jotain tämäntyyppistä kuvittelisin pakkaavani mukaan Pariisin matkalaukkuun:

Koska reissu on lyhyt ja sallittavat matkatavarat rajalliset, päädyin miettimään mukaan vaatteita jotka toimivat sekä päivisin että iltaisin, ja ennen kaikkea yhdessä. Jo muutamalla vaatteella pärjää kuitenkin yllättävän pitkälle kun niitä voi miksailla keskenään. Koruja tosin taidan ottaa mukaan vähän enemmän kuin kuvassa, sillä niidenkin avulla asu muuntautuu aika vaivattomasti 🙂 Vielä tässä pähkäilen lähteäkö sittenkin vain baltsuilla ja korkkareilla matkaan, ottaako sittenkin laukuksi Bayswater sillä mukana kannettavaa tuskin puhelinta, rahoja ja kameraa lukuunottamatta tulee olemaan, vaihtaako hame mekkoon ja mitäs vielä… onneksi on vielä pari päivää aikaa miettiä ja ehkä testaillakin mahdollisia asuja! Yritänkin ehtiä kuvata suunnittelemani asut noille kolmelle päivälle, kuten viime vuonnakin Pariisin reissulle tein! 🙂

Vaatteiden lisäksi matkalaukkuun menee tottakai ne välttämättömyydet kuten kosmetiikka. Miniläppärikin lähtee varmaan jotta saan vähintään sähköpostit luettua, vaikka muuten meinasinkin vaan ajastaa tänne luettavaa kunnes pääsen takaisin kotiin 🙂

Kuvat Polyvore

Kommentit (14)

No voi vitsi, hyvä tietää että kunnon lämmintäkin sitten mukaan! Tosi vaikea noista sääennusteista ottaa selkoa, näyttää muka välillä että siellä on paremmat säät kuin Lontoossa, ja sit kun täälläkin vielä ballerinoissa ja trenssissä pärjää kevyesti niin kuvittelisi että sielläkin… noo pitääpä vielä mietiskellä näitä 🙂 Ja kiitos, jotain tuollaista olisi suunnitteilla ;))

Tsemppiä pakkailuun! Mä lähden huomenna Pariisiin ja ajattelin myöskin pärjätä käsimatkatavaroilla. Paniikki iskee, miten kaikki mahtuu mukaan? Sääennusteetkin vaihtelee aika paljon…Toisaalta jos jotain jää pois, niin on hyvä syy ostaa uutta. 🙂 Toivotan kivaa matkaa vielä kerran!

Tyylikkäitä juttuja olet valinnut kollaasiin, varmasti niillä pärjää 🙂
Mua hirvittäisi kyllä tuo pelkillä käsimatkatavaroilla matkustelu, en ole itsekään koskaan niin tehnyt. Tosin jos joutuisi paljon tekemään niin varmasti oppisi pakkaamaan järkevästi!

Hyvältä näyttää! Itte lähtisin noitten nilkkurien kanssa reissuun, jotenkin ballerinat saattas tuntua liian viileiltä ja korkkarit sitten taas saattas väsyttää jalat niin nopeesti ettei pysty enää yhden päivän jälkeen kävellä :))
– Hannaveehttp://likoorikahvi.blogspot.com

Eiköhän se pakkaaminen hienosti mene. Me oltiin viime keväänä 10 päivän etelänlomalla pelkillä käsimatkatavaroilla eikä siinäkään ollut suurempia ongelmia. :)Yleensä ottaen ihmiset raahaa aivan liikaa tavaraa kun lomalle lähtevät. 😉 Mukavaa matkaa ja muista jättää tilaa tuliaisillekin!

Kyllähän sitä tietenkin “pakon edessä” osaa järkevämminkin pakata, mutta jotenkin vaikka kuinka aina yritän pakata järkevästi niin jostain sitä painoa matkalaukulle aina siunaantuu :p

Hih, korkkarit on siis lähdössä ihan vaan “iltarientoihin”, ei mun jalat kestäisi todellakaan mitään nähtävyyksillä juoksentelua 10 sentin koroissa 🙂 Eihän se tietenkään paljon paina että matkustaa nilkkurit jaloissa ja ballerinat on laukussa, joten katsotaan 🙂

Kiva postaus ja hyviä vinkkejä! Mietin, että voisitkohan joskus tehä sellasen “minioppaan” meille lukijoille, jotka vierailevat Lontoossa pitkän viikonlopun. Miellään siellä olisi varmaan pidempäänkin, mutta kun vapaa-aika on niin rajallista.Hyvää Pariisin reissua sulle!

Millainen matkalaukku sulla on minkä otat mukaan? Ja puhutko muuten ranskaa?
Mulla ei mahtuis mitenkään tavarat vain käsimatkatavaraan. Oon 178cm pitkä, enkä todellakaan minkään taskuvenuksen kokoinen ja pakkaan aina koko omaisuuden mukaan joten laukku on laitettava ruumaan. Kenkiäkin tulee otettua muutaman päivän matkalle yleensä ainakin kolmet tai neljät, koko 40-41 kenkä ei oo pieni! Laukkujen painorajat paukkuu ku ne näkee minun laukun.
Oslosta tullessa elokuussa SAS rikkoi matkalaukkuni, eikä tietenkään ota siitä vastuuta, quelle surprise! Nyt pitäis ostaa sit uusi joulukuussa tulevaa matkaa varten. Oon ajatellu hankkia Samsoniten kovakuorisen matkalaukun, onhan sillä hintaa mutta eiköhän se maksa itsensä takaisin nopeammin kuin 50e laukku joka kestää 5 edestakaista lentoreissua, ja niistä melkein kaikki vain yhden lennon matkoja. Samsoniteen onneksi saa varaosia.
Mukavaa reissua sinulle ja ystävillesi!

Olen myös lähdössä parin viikon päästä Pariisiin, joten samanlaiset jutut pyörii päässä:) Meinasin kanssa pärjätä pelkillä käsimatkatavaroilla, ja mennessä varmasti onnistuisikin, mutta ennustan, että tullessa voisi tehdä tiukkaa, joten ehkä otan ihan suosiolla sen matkalaukun!;) Ihanaa nähdä sitten sun Pariisikuvia, ja venailla omaa matkaa! Kivaa matkaa teille!

Voi kiitos, sitä samaa teille :))

Otan sellaisen perässä vedettävän mustan, minkä voi matkustamoon ottaa. Tiukkaa varmasti tulee tekemään, mutta toisaalta kun en ole sinne oikein shoppailemaan menossa niin ei tarvi onneksi miettiä jääkö tilaa paluumatkallekin 🙂 Tosi ikävää tuo laukun hajoaminen! Mullakin on muutamat kerrat hajonnut halvemmat laukut hihnalle, ja oon itsekin alkanut miettiä että se laadukkaampi laukku voisi kyllä olla tosi jees, sen verran tulee kuitenkin reissattua välillä että varmasti maksaisi itsensä pois ennemmin tai myöhemmin 🙂 Ranskaa kyllä ymmärrän hyvin, mutta se uskallanko itse sitä sopertaa, onkin toinen tarina 😀 No, kovasti ainakin yritän 😉 Ja kiitos kaunis! 🙂

Juu voisin kyllä ainakin yrittää, kiitoksia ideasta 🙂 Ja kiitos :))

oiii Pariisi, palailin sieltä juuri reilu viikko sitten ja voi miten oli ihanaa ja kaunista 🙂 ota paljon kuvia! Pariisissa oli ainakin pari viikkoa sitten auringossakin tuulista ja todella hyisen kylmä enkä ainakaan itse pärjäillyt bleiserillä/trenssillä/baltsuilla vaan kaipailin karvahupullista parkaa, hanskoja ja välillä jopa pipoa… Etenkin jos aikeissa on Riemukaaren tai Eiffelin huipulle kiipeäminen niin suosittelen panostamaan lämpimiin vaatteisiin. Ihanaa matkaa, syö maha täyteen Ladureen macaronseja 😉

No voi vitsi, hyvä tietää että kunnon lämmintäkin sitten mukaan! Tosi vaikea noista sääennusteista ottaa selkoa, näyttää muka välillä että siellä on paremmat säät kuin Lontoossa, ja sit kun täälläkin vielä ballerinoissa ja trenssissä pärjää kevyesti niin kuvittelisi että sielläkin… noo pitääpä vielä mietiskellä näitä 🙂 Ja kiitos, jotain tuollaista olisi suunnitteilla ;))

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *