Jenni Ukkonen 8.6.2010

salaisuudet julki

Teksti: Jenni Ukkonen

Noniiiiin, eiköhän tässä olla oltu tarpeeksi kauan salaperäisiä tulevan opiskelukaupunkini suhteen, vai mitä sanotte? Olisiko jo aika paljastaan minne oon lähdössä? Nyt taidan sen nimittäin vihdoin “uskaltaa” tehdä, sillä kaiken pitäisi olla asumista vaille varmaa, ja senkin ajattelin lyödä lukkoon tämän tai ainakin lähiviikkojen aikana ettei mene parhaat asunnot sivu suun 🙂
Pohjustetaan tätä nyt vielä kerran sillä tiedolla, että opiskelupaikan sain tosiaan jo viime kesänä, mutta syistä tai toisista päädyin lykkäämään opintojen aloittamista vuodella. Oon siis kutakuinkin vuoden ollut tietoinen tästä lähdöstä, ja arvatkaa vaan onko ollut vaikeaa olla paljastamatta asiaa tai olla vastaamatta kun on suoraa kysytty minne oon lähtemässä 😀 Okei, onhan tuota asiaa tullut puitua kavereiden ja jopa muutaman kanssabloggaajankin kanssa, mutta tällä blogissa tieto tulee virallisesti ilmi vasta nyt. Syksyllä siis tiedossa muutto…LONTOOSEEN!
Hahahaa, kylläpä nyt helpotti! Lontooseen vie siis mun tieni, vielä tarkemmin sanottuna London Metropolitan Universityyn muotimarkkinointia ja viestintää lukemaan 🙂 Kaiken muun oleellisen saattekin sitten myöhemmin selville, sillä mulle riitti paljastelu tällä kertaa. Kiinnostuksesta kysäisen kuitenkin onko kukaan siellä ruudun toisella puolella suuntamassa samaan kaupunkiin tai jopa kouluun? Entä kuinka moni oikeasti arvasi jo aiemmin minne oon lähdössä? ;p

Kommentit (130)

Hih, ilman muuta! Tsemppiä hakuihin 🙂

Mahtavaa! Tosi hieno juttu 🙂 Onnea näin HIEMAN jälkikäteen 😀

Hihii, hyvä ystäväni opiskelee juuri samaa alaa samassa koulussa 😀 Siellä on kuulemma paljon suomalaisia opiskelijoita. 🙂

Hihih, kiitos 🙂 Oon kyllä ollut varsinkin viimeiset kuukaudet ihan intona, kun lähtö lähestyy koko ajan :>

Tervetuloa 🙂

Hih, kiitos 😉

Jenni! Oletkohan jo syyskuun lopulla Lontoossa? Suuntaan silloin sinne (yksin ja luultavasti vain pariksi päiväksi), ja vähän olisi kiva nähdä tuttu nassu siellä vilskeessä 🙂 (ja onnittelut vielä tähän perään!)

Ihan mahtavaa että osaat tehdä näinkin ison muutoksen elämässäsi ja muuttaa uuteen maahan! Varmasti oot sitten superlahjakas englanninkielessäTekis hyvää mullekki.. 🙂

Maksaako tuo koulu?

Vau! Upeeta!

hei kai sää viel postailet sielt?

Onnea Jenni! 🙂 Tosi huippujuttu.
Lontoo on aivan mahtava kaupunki. Itse asuin Englannissa 7 kk vuonna 2007 ja tykkäsin kovasti. Lontooseen mulla oli matkaa n. tunti junalla, joten siellä tuli vietettyä melkoisen paljon aikaa.

KUULOSTAA MAHTAVALTA 😀 siis tosi upeeta, onnea! Toivottavasti jatkat bloggailua Lontoosta. Oon ehkä vähän kateellinen, vaikka oonkin aika tyytyväinen tämän hetken elämääni.. Taisin muuten arvata joskus että lähdet Lontooseen..

Onnittelut!
Mä kuulisin tosi mielelläni, miten oot järkännyt oman parisuhteen. Tuleeko toinen puolisko mukana jne? Toi koulu on nimittäin mullakin ollut joskus mielessä, oikeestaan vaan haaveilutasolla. Päädyinkin sitten lukemaan viestintää Helsingin yliopistoon, kun en yksinkertaisesti uskaltanut lähteä. Mulla on kumminkin täällä hyvin rakas poikaystävä, joka ei ole valmis muuttamaan Suomesta pois, joten päädyin jäämään.
Sinkkuna olisin siis varmasti päätynyt jonnekin päin maailmaa opiskelemaan.

Onnea! Todella hienoa 🙂

Oi, ihanaa! Onneksi olkoon! 🙂 <3
Kuinka pääsit sinne, oliko vaikea päästä siis / hakea? 🙂

Jotenkin arvasin, että sun mysteerikaupunkisi on Lontoo! 😀 Onnea ihan hirveästi. Toi koulu olisi kyllä niin unelma. Oon itse asiassa tutkaillut täsmälleen samaa koulua ja alaa kun olen miettinyt lähivuosien suunnitelmia.. Mitä pohjakoulutusta tonne vaaditaan, osaatko sanoa? Riittääkö Suomen amis vai pitäsikö olla se yo?

Ihan huippua, jenni, paljon onnea sulle opiskeluihin! 🙂 Mulla on kans ollu haaveissa Lontooseen muutto ja siellä ehkä opiskeleminenkin, mutta taitaa olla aika korkeita lukukausimaksuja noissa. Paljonko esimerkiksi tuolla maksaa ja minkäpituinen kausi? =) Muuttaako Samuli kanssasi vai jääkö Suomeen 🙁

voi hitto!! :DD tiesinnnn. kun kerroin että mun paras kaveri on lähdössä sinne myös niin vastasit jotenkin hassusti että jotenkin osasin aavistaa tätä 😀 ite oon menossa kaverini luokse lontooseen käymään joskus loka-marraskuussa ja ties vaikka sinuunkin törmäisi. voit olla varma että tuun moikkaamaan!

Huh säikähin ihan todenteolla ku näin ton että “LONTOOSEEN!” :DD Aattelin että jonneki Tampereelle tai muuhun vastaavaan Suomen kaupunkiin 😀 ehdinpäs nähdä sut livenä rovaniemellä joten mun puolesta saat lähteä ;D niin ja onnea!!

ihan mieletön juttu, onnea! odottelen innolla lisätietoja, olen nimittäin itse kiinnostunut samasta alasa =)

Kyllä mun pitäisi kaiken järjen mukaan siellä silloin olla (jos siis mitään ihmeellisempää tässä ei tapahtu), eli olis suorastaan mahtavaa nähdä sut siellä! :))

En kyllä allekirjoita että vieraaseen maahan lähteminen vaatii superlahjakkuutta maan kielessä (siellähän sen oppii!), mutta kielet on kyllä olleet aina mun vahvuus joten siinä mielessä lähden luottavaisin mielin 😉

En näe syytä miksen postailisi, jos siis blogi vielä silloin on pystyssä ja bloggaaminen kiinnostaa 🙂

Lontoo on kyllä vienyt munkin sydämen, miksi se tuntuikin luonnollisimmalta valinnalta kun aloin noita mahdollisia opiskelukaupunkeja miettiin 🙂

Kuten postauksessa sanoinkin, kaikki muu selvinnee sitten myöhemmin – ei olla noilla asioilla päitä vielä pahemmin vaivattu 🙂

oijoiii hienoa mahtavaa ! kuolen kateudesta sillä tosiaan kun piti palata suomeen eikä täällä olo kiinnosta tippaakaan ! mutta mua kyllä siinä mielessä kiinnostaa että kun saan tuon lukion pakettiin niin tarkotus ois lontooseen lähteä opiskelemaan vähän vastaavanlaista mutta hieman erikouluun. onnea paikasta ja varmasti olet sen ansainnut !

Sinne haettiin ihan sellaisen “yhteishaun” kautta, vähän samantyylinen järjestelmä kuin mikä suomessakin on 🙂

Hahah, kiitos ;>

Täällä yksi joka on myös muuttamassa Lontooseen syyskuussa, tosin taideyliopistoon graafista suunnittelua oåiskelemaan 🙂 mulle on kyllä ollut aina itsestäänselvyys että lähden ulkomaille opiskelemaan; IB lukiosta kun valmistuin niin suurinpiirtein kaikki luokaltani hajaantuivat eri puolille maailmaa opiskelemaan, suurin osa amerikkaan ja britteihin.

Kiitos paljon ja kiva kuulla että siellä on samantyylisiä suunnitelmia :))

Oi ihanaa! Oon kyllä samaan aikaan niin kateellinen ja iloinen sun puolesta 😀 Muutatko sinne siis ihan yksin vai tän Samulin kanssa?:)

Alkuun lähden ainakin yksin mutta eipä olla noita asioita vielä pahemmin mietitty – aika näyttää 🙂

Onneks olkoon! Kertoile sit täällä blogin puolella ko. oppilaitoksesta, sillä se kiinnostais mua tosi paljon… 😀

mun kaveri on itteasias siellä opiskelemassa sen undergraduate degreen ja sanoi että opettajat on tosi huonoja ja huono koulu :/ itsekki harkitsin että menisinkö tekemään postgraduate degreetä sinne mut mietinki sitte muualle.
Ja muute on ollu huhuja että koulussa olisi rahoitusongelmia, ja siksi jotain lukukausia muutettu että voi ottaa internshipin tai jotain muuta. kaveri jopa sanoi että on kuullut että koulu saattais jopa lopettaa olemisensa! :S
En halua pelotella liikaa mut sun on kuitenki hyvä tietää nämä asiat 🙂 lontoo on kuitenki hyvä kaupunki opiskella ja toivottavasti pääsen sinne itsekkin ensivuonna maisterin tutkintoa tekemään.

Jee, no palaillaan asiaan sitten lähempänä syksyä 🙂 Ja hei aivan mielettömältä vaikuttaa myös mitä olet lähdössä lukemaan, wauh!

Ilman muuta 🙂

Hihii, ilman muuta :))

Oi että, kuulostaa tosi hyvältä! Lontoo on maailman ihanin kaupunki ja tuo alakin kuulostaa juuri sopivalta sulle. Tsemppiä!

Vautsi! Oon sulle niin kateellinen:D:D Kauan ne opiskelut siel kestää?

Onnea! sinulla on hyvä tyylitaju kiva kuulla että löysit sopivan koulun 🙂

Hii, tunnistinkin sut jo eräältä palstalta 😉
jee! mä oon kans ihan fiiliksissä lähdössä sinne mun Bristoliin 🙂 ei malta odottaa!

HAA! Mulla on kanssa opiskelupaikka London Metropolitan Universityssä, viestintää myös! En oo vielä tänä vuonna lähdössä sinne rahatilanteen vuoksi, joten luultavasti opinnot alkaa siellä sit syksyllä 2011. (jos ei heru paikkaa Helsingistä :D)Mut onnea sulle, tiedän miten mahtava fiilis tää on!

Hihii, juu huomasin 😉 Oonki seurannut sun blogia sen jälkeen, hauskaa että muillakin on jo lähtötunnelmat 😉

Hahaa, huippua! Mustakin tää ylimääräinen vuosi ennen lähtöä oli oikein hyvä matkakassan kartoittamiseen, eli ihan fiksusti teet 😉 Ehkäpä me sitten ensivuonna törmäillään 😉

Auts! Luulin et muutat johki Ruotsiin, mutta että LONTOOSEEN?! Ihkua! :)Mä haluun kanssssss!

Hihii vihdoin tuli mysteeri julki, vaikka ollaanhan tässä keritty olla innoissaan jo jonkin aikaa sun puolesta! Mutta jeee intoillaan nyt sitten vielä vähän lisää kuitenkin, koska onhan tuo ihan mahtava juttu!!:)

miten kyseiseen kouluun voi hakea? =) ja missä päin lontoota se sijaitsee? olisin kiinnostunut kuulemaan enemmän 🙂 !

Voi apua, hei onnea! 🙂 Ihan mahtavaa, mutta oon tajuttoman kateellinen koska ite rakastan lontoota yli kaiken ja toi koulu olis ihan unelma. Noo, ehkä joskus sitte parin vuoden päästä ku ikääki löytyy enemmän ja muuta… mutta kuitenki onnea hei tosi paljon!

Huippujuttu, onnea! 🙂 Mitä koulussa käytännössä opiskellaan? 🙂

EIKÄ!! Vähän mahtavaa! Tuhannesti onnea oikeesti!
Jotenki ihan huippua lukea blogeista ja kuunnella kavereitten intoilua ulkomaille lähdöstä kun ite tietää että se on yks elämän rohkeimmista ja parhaimmista päätöksistä^^

Upea homma! Toivottavasti tulevista vuosista tulee kaikkea mitä odotat ja vielä vähän enemmän!
Tuleehan miekkosesi mukaasi Lontooseen? 🙂

hei – asuin melkein 4 vuotta Lontoossa, ja tiedän Lontoon hyvät ja huonot puolet suhteellisen hyvin.
Lontoo on ihana – mutta Lontoo voi olla myös hirveä. On ihanaa käydä siellä, hengailla puistoissa, käydä shoppailemassa ja tietty pubeissa mut kolikolla on kääntöpuoli. Asuminen on törkeän kallista, kalleinta missä oon ikinä asunut. Lisäksi kaikki perusasiat jotka suomessa toimivat loistavasti – ovat täysin käsittämättömiä Lontoossa. Julkinen liikenne on hidasta ja toimii silloin kun toimii, mitkään asiat ei toimi nopeasti, esim. mieheni avasti pankkitiliä yli 4kk ja jokaiseen asiaan tarvii niin monenmoista lippua ja lappua. Esimerkiksi vuokraan tarvitaan pankkitili ja utility bill, pankkitiliin tarvitaan utility bill joka on lähetetty kotiosoitteeseen jne. se on suhteessa 100 kertaa hankalampaa kuin Suomessa ja esimerkiksi vuokrattavien kämppien taso suhteessa hintaan on aivan järjetöntä. Netit ja puhelinlinjat ovat ihan surkeat. Lontoo kannattaa toki itse kokea… ja joitain tietyt asiat ei häiritse. Metropolitan ei ole rankingeissa mitenkään älyttömän ylhäällä ja niillä on ilmeisesti talouskriisi menossa (kenellä ei) mut esimerkiksi kingsiin, UCL:hen, Royal Hollowayhin ja LSE:hen on äärimmäisen hankala päästä eikä kaikissa edes ole kaikkia aineita. Britanniansuomalaiset.com / isory on kaksi tietämääni palvelua juurikin Lontoossa asuville suomalaisille – tsekkaa sieltä jos tarvit apua johonkin!

Oi onnea paikasta! Kuulostaa niin sun jutulta, aaa pääsispä itekki viel joskus muuttaa Lontoosee :))

ONNEA! =) Mulla on luultavasti samat suunnitelmat syksyllä, mutta vain työnteon merkeissä! Mun lähtö tosin varmistuu vastan heinäkuun aikana työhaastattelun jälkeen, että sitä odotellessa, heh.
Tiedän ainakin keneen ottaa yhteyttä, jos samaan kaupunkiin eksytään palloilemaan typerinä suomalaisina samaan aikaan 😉

Onneksi olkoon!
Mä olen myös lähdössä ensi lukuvuodeksi vaihtoon juuri London Met:iin ja myös muotimarkkinointilinjalle! Kiva tietää että joukossa on muitakin suomalaisia, joiden kanssa voi mahdollisesti vaihtaa kokemuksia jo ennen opintojen alkua 😀

Upeeta! Tarvitaanko tonne joku huippuhyvä todistus lukiosta? Mitä muuten itse kirjoitit?

vähänkö mahtavaa, onnee sulle ja toivottavasti siellä tulee olemaan kivaa (tai no tuskin tarvii tämmöstä toivotella kauheesti, sähän meet LONTOOSEEN, luulis siellä kaiken kivan olevan)! : )

onnea sulle sinne! haluaisitko joskus myöhemmin postauksissasi kertoa tuosta koulusta ja opiskelusta enemmänkin,kun tuo muotimarkkinointi voisi olla minuakin kiinnostava ala 🙂

Hihih, no ei Ruotsikaan varmaan poissuljettu vaihtoehto olisi ollut, kun mun isä on hoitanut omia opintojaan siellä 😉

Haettiin sellaisen yhteishaun kautta ja zone 2:lla sijaitsee ainakin se rakennus missä itse opiskelen – kannattaa tutkia koulun nettisivuja jos enemmän tietoa kaipaat 🙂

Kiitos 🙂 Mulla on siis nuo kaksi ainetta, enkä ole täysin varma kuinka ne sekoitetaan kun kumpikin sisältää vaikka ja mitä opintoja! Sitten se selviää ;))

Isory onkin tuttu paikka ennestään, oon sitä kautta saanut mielettömästi tietoa ennen ja jälkeen haun 🙂 Ja niinhän se on että aina muualla on “vaikeampaa” kuin Suomessa, sillä täällä ne asiat on jo ennestään niin tuttuja 🙂 Itse oon kuitenkin lähdössä innoissani matkaan, vaikka noista nurjapuolista oon kuullut Lontoossa asuneilta tutuilta – pitäähän ne asiat kokea itse eikä vaan säikähtää muiden kokemuksista :p

Ei tule ainakaan alkuun, mutta aika näyttää miten sitten lopulta käy 🙂 Turha noista asioista stressata näin alkukäteen tai muutenkaan 🙂

Haa, mahtavaa! Me varmaan nähdään sitten viimeistään siellä, vai? 😉

Hihihh, no toivotaan ainakin 😉 Mutta oon kyllä varautunut kaikkeen 😀

Kauheasti paljon onnea upeasta opiskelupaikasta!:) Pari kysymystä elikkäs; mitä opiskelusi käytännössä tarkoittaa? miten hait sinne? ja ymsyms:)

Osaan varmaan kertoa siinö vaiheessa kun olen päässyt opintojen makuun 🙂

Hih, ehdottomasti yksi ihanimmista 😉

ja vielä unohtui sanoa lontoo on ehkä maailman upein kaupunki;)

Moikka,
Itseäkin ulkomailla opiskelu kiinnostaa. Miten kuitenkin uskallat noin lähteä kun etkö ole seurustellut useamman vuoden? Eikö siinä ole sitten iso pelko suhteen kaatumisesta?

Oi,ihan mahtava juttu! 🙂 Onnea vaan kovasti. Ja kyllä se ulkomailla asuminen kannattaa,siinä jos jossain oppii arvostamaan suomea ja kaikkea muutakin hyvää mitä ei ehkä täällä Suomessa tule mietittyä. Onneksi on itselläkin vanhemmat sanoneet jo lapsesta asti että ulkomaille vaan jos siltä tuntuu,sieltä pääsee helposti takaisin 😉 Lähteekö poikaystäväsi mukaan? 🙂

No viimeistään! 🙂 Ootko muuten asumista miettinyt/järjestellyt vielä? Ite ajattelin et flatshare taitanee olla paras vaihtoehto, kun noi kaikki asuntolat on loppujen lopuks aika kalliita…

Oi kuinka mahtavaa! Oikein paljon onnea opiskelupaikasta! 🙂

Eikä!!!!Oiii kuin ihanaa!!!=) Apua, mulla meni oikein kylmät väreet kun luin tän jutun, siis hyvässä mielessä=) Ihan mahtava juttu, oon tosi iloinen sun puolesta vaikka en sua tunnekaan…onnea tosi paljon ja tsemppiä sinne!!Aah, en kestä, ihan huippua!!!!=) =)

Tervetuloa Englantiin! Itse oon täällä nyt reilun kuukauden asustellu Lontoon lähistöllä aupairin hommia tehdessä, Lontoo on mukava kaupunki!

Onnea! Veikkasin, että olisit menossa Lontooseen tai Tukholmaan opiskelemaan, joten en ole lainkaan yllättynyt. Muutamassa eri Euroopan maassa asuneena voin todeta, että kun on nuori ja vapaa, niin kannattaa mennä ja yrittää nauttia joka hetkestä, vaikka vaikeuksia tulee olemaan, niiltä ei välty kukaan. Ja mikä parasta, ulkomailla asumisen jälkeen on IHANAA palata Suomeen!

Mullakin on vanhemmat tosi kannustavia, sillä ovat molemmat asuneet ulkomailla nuorempana 🙂 Ja aika näyttää miten käy suhteen 🙂

MIELETÖNTÄ!oon niin kateellinen sulle sun rohkeudesta lähteä ulkomaille opiskelemaan ja muutenkin alasta ja valoisasta ja mahtavasta tulevaisuudesta 🙂 lontoo on upee kaupunki, ja musta jotenkin tuntuu et aivan nappivalinta sulle 🙂

Hihii, voi ihanaa että sielläkin intoillaan tästä :)) Kiitos 🙂

Oon kyllä samaa mieltä sun kanssa – jos ei nuorena lähde niin harvemmin sitä tulee vanhempanakaan lähdettyä, varsinkin jos on ehtinyt perustaa jo perhettä tai muuta 🙂

Kiitos paljon 🙂 Onhan tässä vuosi asian kanssa painittu ja välillä on kieltämättä ollut sellainen olo että tuleekohan tästä kuitenkaan mitään… mutta ainahan sieltä pääsee takaisin jos sellainen tilanne tulee eteen 😉

MINÄ ARVASIN! VOI luoja ei oo kateudella just nyt rajaa. :Dtästä haluan kyllä kuulla lisää, itsellä olisi kans suunnitelmissa Lontoon tai Dublinin yliopistoon haku, mutta saa nähdä, kun mulla toi rahatilanne on niiiin huono, että saattaa jäädä pelkäksi haaveeksi, mutta mielettömän siistiä, että sinä pääset =) Sun pitää kyllä sitten bloggailla sieltäkin kun vaan aikataulut antaa periksi, tosin Lontoossahan voipi MAHDOLLISESTI olla jotain muutakin tekemistä kun dataus. Hmm. Mutta siis tositosi siistiä =) Happy for you:)

No älä muuta sano!! Jännät paikat:) Toivottavasti tulisi mustakin maailmanmatkaaja sun joukkoosi!

Muistelen, että olisin veikannut Lontoota joskus aiemmin.. tervetuloa vaan tälle saarelle! Asun ite Cambridgessa, joka on n. tunnin junamatkan päässä. Myös Lontoossa oon asunu joitain aikoja sitten, ja vieläkin yritän käydä siellä ainakin jossain määrin säännöllisesti. Joten otapa vaikka yhteyttä jos haluat jotain vinkkejä tai jopa suomalaista seuraa sitten kun aika koittaa! (mailiosote on bloggerin profiilisivulla)

ja mä kun veikkailin turkua, no aina ei voi onnistuu : D ONNEA KUITENKI!

VIHDOINKIN!!!!!!!!!! Pakko myöntää, ettei toi Lontoo ollut yllätys 😉 Mutta voi että toi kuulostaa ihan unelmapaikalta! Sun lukijamäärät pomppaa varmaan miljooniin kun toivottavasti sit saadaan tänne kuulumisia Lontoosta. Innolla jään odottelemaan ja ihmettelen kyllä, miten maltoit pitää tätä näin kauan salassa!? Mä oisin varmaan huudellu heti ympäriinsä 😀

Pakko heittää hieman omaa kokemusta myös tähän opiskelusta Englannissa. On oikeen hyvä asua ulkomailla opiskelun/työn merkeissä, sillä matkustelusta saa aivan liian hyvän kuvan. Joskus oikein ärsyttää, kuinka porukka haukkuu Suomea ja ei kuitenkaan ole koskaan muualla asunut. Suomessa on toki kylmää ja ihmiset nyrpeitä ja eipä noita kauppojakaan ole paljon mitään, mutta monet asiat ovat mallillaan. Lähinnä siis ihmiset, jotka valittavat “joo ei oo todellakaan lottovoitto syntyä Suomeen” niin kyllä se vaan on jos on hiemankaan maailmaa nähnyt (en siis puhu sinusta tässä:)).
Voisin listata tähän parit plussat ja miinukset kokemuksestani:
– törkeät vuokrat- paskat kämpät (kylmät, ikkunoista vetää, likaset kokolattiamatot, sienet kylppärin seinässä jne). Kaveri maksoi Lontoossa yhdestä huoneesta tuhat puntaa, ja kämpässä siis asui muitakin tyyppejä. Kandee tsekata opiskelija-asuntolat, tosin niissä on sitte sitä menoa ja meininkiä joskus liikaakin (seinät on ku pahvia usein). Kannattaa ehdottomasti ottaa omalla suihkulla/WC:llä (ensuite) jos suinkaan mahdollista/budjetti sallii. – elämää hitaampi netti (esim jos hankkii TVkaistan niin kandee ladata kaikki ohjelmat koneelle talteen jossain koulun netissä, kotona ihan mahdotonta)- sää (aina melkeen tuulee!! ja se tihkusade…)- koulun ruoka (tämän jälkeen Suomen pöperöt luksusta)- turvallisuus, isoissa kaupungeissa siis isojen kaupunkien riskit noin yleensäkin
+ vaatekaupat+ kenkäkaupat + Primark (sieltä saa halvalla tyynyt, peitot ja astiat myös)+ Boots, saa halvalla pakkelit ja vitamiinit+ ruoka oli mielestäni paljon halvempaa kuin Suomessa, kannattaa kokeilla Tescon lasagnea, maksaa £1,50 ja on kuin kotona tehtyä!+ baarit + leffateatterit + julkinen liikenne, yleisesti ottaen julkinen on parempaa kuin Suomessa koska bussia ja metroa tulee sekunnin välein. Tottakai niissä on hirveä ryysis ja ruuhkassa saattaa esim busseilla kestää, mut ainakin niitä on ja ne ajaa suht myöhään.+ halvat juomat (esim punkkupullon saa parilla punnalla)+ ihmiset ja kieli, eli englantia kun osaa kaikki niin ei tartte panikoida etteikö ymmärrä/tule ymmärretyksi ja englantilaisten kanssa on helppo tulla toimeen
Eli onneksi on positiivisia asioita on enempi ja muutenkin sulla tulee varmaan kivat vuodet Lontoossa. 🙂

Unohtui pankeista sen verran, että kannattaa mennä avaamaan tili HSBC:ssä, siellä riittää pelkkä passi ja oma tilini avattiin n. 15 minsassa. Ja niillä on se perustili johon saa pankkiautomaatikortin ja se on ilmanen. Suomesta rahan siirto englantilaiselle tilille on ilmaista ainakin Osuuspankista, onnistuu nettipankista muutenkin käden käänteessä ja rahat on tilillä n. komen päivän päästä.

ja sisko on onnellinen kun pääsee jatkossa aina kyläilemään^^

ONNEA! Ihan mahtavaa! Itsekin olen aina haaveillut ulkomailla opiskelusta, varmasti ihan huippukokemus! Täytyy olla paljon rohkeutta lähteä, itse saattaisin jänistää… Kauan sun opiskelut siellä kestää? 🙂 Ja miten hait tuonne opiskelemaan :)?

Mullakin on taalla edessa viela 11kk, joten ehkapa siina ajassa oppii tuntemaan vahan enemman tata kaupunkia! Suomalaisia taalla en ole tavannut yhtakaan, mutta tiedan muutamia jotka asuvat taalla.. 🙂 Primarkissa usein kuulee suomen kielta mutta aika harvoin missaan muualla! 😀

Kiva kuulla, ja onnea matkaan, varmasti tulet nauttimaan 🙂 itse lähden näillä näkymin tammikuussa Englantiin, mutta hieman pohjoisempaan, Huddersfieldin yliopistoon Print Design for Fashion and Interiors-linjalle, eli vähän samaa kuin Suomessakin teen. Jänskättää jo niin paljon ja sulla lähtö on vielä aikaisemmin! 🙂

Mahtavaa! Mulla on yks kaveri london metissä opiskelemassa sisutusarkkitehtuuria ja se on ainakin viihtynyt 😀 Itse oon just suoritttanut ekan vuoden university of glasgowssa ja voin sanoa että ulkomaille lähtö on varmaan paras päätös jonka oon elämässäni tehnyt 🙂 onnea flat huntingiin ja toivottavasti kaikki sujuu hyvin!

Heh, onpas kiva juttu! Itsekin opiskelen Lontoossa (eri ahjossa tosin) ja täältä löytyy tekemistä vaikka mitä 🙂 Toivottavasti tykkäät kovasti opinahjostasi!

LONTOOSEEN?! Ihan sika hienoo! Mullaki ois unelmana päästä Lontooseen asumaan ja opiskelemaan.. Siihen tosin menee vielä monta monta pitkää vuotta, pitäis meinaan varmaan ensin saada peruskouluki täällä Suomessa käytyä 😀 Tää kyllä kannusti mua panostamaan taas syksyllä, koska nyt näkee sen et kyllä sinne ulkomaillekin voi oikeesti päästä opiskelemaan :)Tuut kyllä varmasti pärjäämään siellä, se on varmasti just sun paikka 🙂 Onnee ihan hirveesti ton johdosta ♥!

Hienoa!Itse opiskelin Lontoossa kauppatieteitä 2000-2004 ja se kaupunki on niin ihana. Lähde avoimin mielin ja siten että kulttuurishokkejakin voi tulla matkaan, viimeistää siinä vaiheessa kun tulet käymään suomessa :)Omasta kokemuksesta voin sanoa että kun uutuuden jännitys menee ohi tulee vaikeitakin aikoja mutta niiden läpi pitää vaan jaksaa. Varmaan tiedätkin jo mutta aika nopeaa tippuu pois suomen sosiaaliturvasta eli ilmoita Kelalle ja muihin tarvittaviin paikkoihin ettei niin pääse käymään koska sitten siihen takaisin pääseminen on yhtä helvettiä.Tsemppiä kovasti ja omasta kokemuksesta totean että it’s totally worth it!

Heh, ei siitä kateellinen tarvi olla, vaan sitten kun aika tuntuu oikealta niin haet vaan itsekin rohkeasti 🙂 Ennen sitä ja sen jälkeen teet vaan sitten töitä sillä mielin että kaikki mahdollinen menee säästöön – kyllä se edessä häämöttävä muutto kuitenkin sen verran motivoi 😉

Toivotaan parasta :))

Hih, kiitos tarjouksesta – voipa olla että tartun siihen jahka sinne asti pääsen 😉

Vau upeeta! Lontoo on itelläki unelmien kaupunki ja just jotain muotiin liittyvää haluaisin opiskella, kun täällä Suomessa ei oikeen mitään oo :DMitä haluaisit sitte valmistuttuas tuolta tehdä työksesi? Ja hakemisesta kysyisin vielä että onko vaikeeta päästä sisään? :)Onnea hirveesti!

Hahah, kiitos tästä – tällaisia listoja on tullut itsekin rustattua muutamaan otteeseen ja ainahan niitä plussia löytyy enemmän 😉 Eniten “ärsyttää” varmaan tuo asuminen, sillä oon tottunut aivan liian hyvään. Siis oikeasti, oon kyllä pystynyt asumaan niin paljon paremmin kuin esimerkiksi monet kaverini, joten isoimpana shokkina voi tulla juuri se että jaat kämpän useamman ihmisen kanssa ja maksat siitä mielettömän summan. Mutta maassa maan tavalla, ja kuten sanottua, se nyt olisi voinut tapahtua jopa täällä rovaniemellä 😀

Tästä iso kiitos – tällaiset käytännön neuvot tulee niiin tarpeeseen kun on siellä paikan päällä ja kaikki on ihan uutta! Osuuspankin tilikin multa jo löytyy, heh 😉

:)<3

Hihih, no mutta tuleepa sitten helpommin tutustuttua uusiin ihmisiin kun ei ole ennestään montaa tuttua 🙂

Hih, tsemppiä sitten sullekin muuton kanssa :>

Hih, kiva kuulla :)) Kiitos paljon!

Voi kiitos sullekin paljon 🙂 Ja ilman muuta opiskelet nyt sillä mielin että pääset sitten koulujen jälkeen toteuttamaan unelmiasi – tsemppiä! 🙂

Juu oon pyrkinytkin selvittämään mahdollisimman tarkasti kaikki nuo käytännön asiat, vaikka aina tuntuukin että on unohtanut jotain 😀 Kiitos paljon 🙂

ihan mahtava juttu! Onneea sulle paljon sinne 🙂 !

Kiitos paljon sullekin 🙂

Hienoa! 🙂 Täytyy kyllä myöntää et oon todella kateellinen!! 😀 Mä lähen joskus elokuussa Lontooseen pariksi kuukaudeksi, mut eihän se oo mitää siihen verrattuna et sä muutat sinne. 😀
Mullakin on suunnitelmissa muuttaa ulkomaille sit ku valmistun koulusta (eli n. vuoden kuluttua), mut en tiiä vielä yhtää minne päin maailmaa suuntaisin. 🙂

lontoo opiskelukaupunkina kiinostaa – voisitko millään tehdä postausta siitä miten hait ja miten hakuprosessi eteni? 🙂

Kuulostaa mahtavalle! Itsekin opiskelen englannissa ja voin sanoa että joo vaikka ilma on mitä on, kalliit vuokrat, huonot asunnot jne. niin on se kyllä sen arvosta :)) Onnea opiskeluun, Lontoo on kaikkea ja vielä enemmän mitä voi toivoa! Have fun!

Eikä, vähänkö on kateellinen sulle!! 🙂 Olis kiva tietää miten sinne hait ym. käytännön juttuja jos (/kun) itekin haluais lähteä ulkomaille opiskelemaan..? 🙂

aivan UPEAA, hyvä jenni ! :-)rakastan lontoota, sitä tunnelmaa ja ihmisten aksenttia!(ohh jude law ja pattinson..)ens vuodeks ois tarkotus tulla siskon kans pitemmän aikaa englantin lomaileeen. :)tuleeko koiruli ja samuli muutes mukaan? tsemppiä!

Oi että miten ihanaa, onnee 🙂 Varmasti tulee oleen niin kivoja vuosia noi sulla! Kirjotitko sen kirjeen sinne kouluun itse vai oliko sen jonkun suosittelijan tms. kirjoittama? Paljon toi suurinpiirtein, onks tuol lukukausimaksuja? Ja miten teette sun poikaystävän kaa. jääkö se tänne vai tuleeko mukaan? Sori kun kysyn näin paljon, mut mietin itekkin enkkuihin lähtöö kun lukiosta pääsen, niin mietityttää vaa kaikki tämmöset kysymykset 🙁 ja sori jos noi oli liian henkilökohtaisia, ei oo pakko vastata jos et haluu! onnee viel ja tsemppii asunnon etsintään! 🙂

oho siis tosta jäi sana maksaa, eli siis piti kysyy paljon toi suurinpiirtein maksaa? hups 😀

Eiköhän se onnistu kun kiireiltäni ehdin 🙂

Sinne haettiin tosiaan ihan yhteishaulla ja varmaan jossain välissä jahka ehdin postailen aiheesta enemmän (kun on niin monia kiinnostanut) 🙂

Koirulia ei valitettavasti voi ottaa mukaan, se tekisi asioista superista monimutkaisempia eikähän sitä tiedä miten siellä on aika kortilla 🙂 Eli ihan jää vanhempien hoivaan kuten nytkin osan ajasta on ettei joudu olemaan yksikseen 🙂

Itseasiassa sinne kirjoitettiin itse ja lisäksi suosittelija kirjoitti toisen kirjeen 🙂 Ja ne siis liitettiin siihen yhteishaku -hakuun 🙂 Mutta teen tosiaan siitä ja muista asioista sitten myöhemmin juttua! Kannattaa myös lueskella aiempia vastauksiani, siellä jotain noihinkin 🙂

Heips! Mä ite alotan kolmannen opiskelu, neljännen asumis, vuoteni Lontoossa ja olen tykänny paljon! Mitä tuut huomaamaan että opiskelu tahti on nopeempi kun Suomessa ja metodit erilaisia. Lukukausi maksut on ollu noin 3200puntaa, elikkä melkein 4000 euroo, maksut on noussut joka vuosi noin satasella. Viime aikoina on ollu myös puhetta että yliopistoihin kohdistettu valtiontuki poistuisi ja maksut voisi jopa kolmenkertaistua, jaiks!! Ite oon kokennu, että vaikka koulutus Englannissa maksaa, niin investointi omaan tulevaisuuteen kannattaa.Kaikki maholliset tuet kannattaa hyödyntää ja mä olenki oppinut rakastamaan Kelaa ;)Mun on pakko varottaa että ulkomailla asumiseen jää koukkuun, mun piti lähteä vaan kolmeksi kuukaudeksi, mutta jotenkin tässä on nyt vilahtannu 4vuotta ohitse 🙂 Lontooseen kannattaa lähtee jo kuumien miesten takia 😀
Musta on hienoa että lähdet ulkomaille opiskelemaan ja mä toivonkin että useempi Suomalainen tekisis niin!hyvähyvähyvä 🙂

onnea kovasti opiskelupaikasta! suunnittelen lontooseen hakemista seuraavassa yhteishaussa, eli suoraan lukiosta (abivuosi lähtee syksyllä), mutta epäilyttää vain nuo lukukausimaksut. lähinnä se, että suomessahan opiskelu on ilmaista, mutta brittilässä tulee hurjat summat jo maksuista, onko se sitten loppujenlopuksi sen arvoista? ehkä mä nyt tätä kautta pääsen vähän vaklailemaan millaista se opiskelu (aikalailla sama ala on harkinnassa) ja elämä oikeasti on 🙂

Itse oon samaa mieltä, että kyllä omaan tulevaisuuteen kannattaa investoida – täällä suomessa mulla ei kuitenkaan olisi mahkuja päästä noita aineita lukemaan ja muutenkin ulkomaille lähteminen on ollut aina mielessä 🙂

Just vastasinkin tuossa aiemmin, että mun mielestä omaan tulevaisuuten investointi kannattaa – tietty eri asia jos haluaa lukea alaa mitä pääsee suomessakin lukemaan / haluaa asua pääsääntoisesti suomessa 🙂 Mulla ei olis mahkuja noihin aineisiin täällä suomessa eikä mulla myöskään kiinnosta täällä koko elämääni asua kun on muitakin ihania paikkoja… mutta meistä on tietty moneksi ja kannattaakin tarkkaan miettiä noita asioita eikä lähteä ihan suin päin minne sattuu 🙂

Hienoa! 🙂 Mä olisin arvannut sun jäävän Rovaniemelle (vai missä sä nyt asut) ja lukemaan jotain kaupallista juttua. Meni siis arvaus ihan totaalisesti pieleen. 😀

Oi onnea! 🙂 Itsekin olen menossa Lontooseen opiskelemaan syksyllä 2011. Opiskelupaikka ei ole vielä varma, mutta haen mahdollisesti myös Metropolitaniin. Toivottavasti törmäillään sitten, kun sinne päin muutan, kun ei kovin montaa tuttua muuten asu Lontoossa! 🙂

Hihih, no vähän joo, mutta toisaalta enpä ollut antanut kamalasti vinkkejäkään mistä olis voinut päätellä jotain 😉

hei vautsi vau!! ihan tosi hienoa, oon ihan superiloinen sun puolesta, tulee varmasti olemaan mahtavaa aikaa sulle!!:))

Hih, ilman muuta! Tsemppiä hakuihin 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *