Jenni Ukkonen 15.4.2011

tämän hetken lemppariruoka

Teksti: Jenni Ukkonen

Viime aikoina on taas tullut tehtyä vähän pidempää päivää yliopistolla (onneksi enää huominen ja sitten kaksi viikkoa pääsiäislomaa!) ja illalla kotiin palatessa onkin aina olo niin kuollut että hyvä jos jaksaa edes ajatella ruokaa. Oonkin tässä kehittänyt ihan suuuupernopeasti ja helposti valmistuvan ruoan, mikä näyttää ja kuulostaa aika köyhältä mutta mistä itse nautin kuitenkin suunnattomasti. Enkä usko ihan kaikista epäterveellisimmänkään vaihtoehdon olevan, mikä on aina vaan plussaa – tällaisinä rankkoina päivinä kun olisi niin helppo sortua pitsaan tai hampurilaisiin 😉

IMG_3686

IMG_3683

Hahah, oikeasti on siis hyvää! Eli ihan kaikessa yksinkertaisuudessaan: parsakaalit pannulle lämpenemään, vähän maustetta oman maun mukaan sekaan, sitten murustetaan vähän fetajuustoa joukkoon, tölkki tonnikalaa, nopea sekoitus ja valmista on! Eipä enää paljon helpommaksi mene 🙂 Tonnikalan oon kyllä välillä korvannut lohella tai kanalla, ja maistuu kyllä niinkin… :p

Kommentit (16)

Siis kyllä täällä ainakin on tuoreita vihanneksia ja pinaattia kaupoissa? Vaikka ainahan ne kesällä parhaalta maistuu 🙂

Heei, kiitos tästä 😀 Oikeesti! Täällä eletään myös aika lukuelämää tällä hetkellä, ja ruokavalio on jotain niin säälittävää kun tölkkikeittoja, näkkäriä ja jotain hedelmiä.. Okei, terveellistä periaatteessa mut aika boring 😀 Huomenna jos uskaltautuis kauppaan noiden aineksien perässä, tonnikalaa kotoota tietysti löytyy niin kuin kunnon opiskelijalta kuuluukin :p

Hahah tuli muuten tosta mieleen että mun mielestä täällä noi tonnikalatölkit on paljon kalliimpia kuin suomessa 😀 En kyllä muista mitä ne suomessa on mutta joo, jotenki vähän kirpasee maksaa tollasesta “opiskelija” ruoka-aineesta enemmän ku kuvittelis sen maksavan :p Toivottavasti sielläkin kohta helpottaa!! 🙂

everywhere i go i see a food. i’m so hungry !! it look very very .
🙂

Aika ällön näköstä, mutta kyllä terveellistä. :DD Itse väännän aina mahdollisuuksien mukaan kunnon isot ruuat tyyliin lasagnea, perunamuusia ja lihapullia jne. Mutta aina ei vaan ehi sillon tosissaan tulee syötyö kaikkea “vähemmän” terveellistä einestä. Suomessa se tonnikala on jtn 1,50 molemmin puolin, riippuen mitä merkkiä ostaa. 😀 Mä oon hintahaukka.

Taidanpa kokeilla. 🙂 Tykkään juuri mahdollisimman nopeista ja helpoista ruuista. Lisäksi keveys ei ikinä ole haitta tälläiselle kesäkunnon tavoittelijalle.. 😉

Joo, Stokiksessakin tölkki tonnikalaa maksaa yli 2 e. Ei oo iisiä köyhäillä. 🙂

Mielenkiintoinen yhdistelmä, pitää joskus testata 🙂

Mä oon ollut jonkun aikaa wannabe karppaaja ja mulla alkaa tulla just tän tyyppiset ruoat korvistakin ulos..:D Nyt pitäis keksiä jotain uutta kasviksista ja lihasta, mut mitähän!

Tonnikalan hinta on hurjassa nousussa, koska tonnikala loppuu maailmasta! Tonnikalaa ryöstökalastetaan runsaasti ja tämän vuoksi laji on sukupuuton partaalla. Tonnikala on sukukypsä vasta 4-8 vuotiaana elinalueesta riippuen, joka vaikuttaa asiaan varmasti. Tonnikalan suojelemisesta on käyty keskusteluja, mutta sitä paljon käyttävien maiden vastustuksesta asiaan ei ole tullut ainakaan vielä muutoksia :(.

Mäli oon nyt viimeaikoina syöny paljon pakastevihanneksia ja oon heittäny joukkoon vähän pakastepinaattia ja pikkusen rosmariinia. Aika jees jos tykkää noista. En jaksa oottaa kesää ja kunnon tuoreita vihanneksia!

Hhehe :))

Hihih no sekin vielä 😉

Hehee okei, enpä tiennytkään että tällaista ruokaa syödään karpatessa! Oon kyllä siitä kuullut, muttei ole ollut hajuakaan että mitä se sitten käytännössä sallii syödä ja mitä ei 🙂

Kiitos kun tulit vähän valaisemaan 🙂

Siis kyllä täällä ainakin on tuoreita vihanneksia ja pinaattia kaupoissa? Vaikka ainahan ne kesällä parhaalta maistuu 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *