Jenni Ukkonen

Näiden kauneudenhoitorutiinien myötä tunnen oloni parhaimmaksi

Teksti: Jenni Ukkonen

Postaus sisältää kaupallisia linkkejä, merkattu *-merkillä.

Mulle on kehittynyt varsinkin tämän kuluneen vuoden aikana muutama ihon/kauneudenhoitoon liittyvä rutiini, mitä säännöllisesti tehdessäni huomaan kokevani oloni parhaimmaksi mahdolliseksi. Vaikea selittää, mutta jos esimerkiksi huomaan, että on alkanut olla pitkä aika siitä kun tein asian X, alan olla helpommin tyytymättömämpi omaan peilikuvaan, mutta heti sen tehtyäni oloni on oma itseni; hyvä, tyytyväinen ja itsevarma. Mitä nämä rutiinit sitten ovat?

Ihonhoito Niacinamide + Zinc-seerumilla

Tarvin * The Ordinaryn Niacinamide + Zinc-seerumia kasvoilleni aamuin ja illoin, tai alan syyttää kaikkia ihossani ilmeneviä epäpuhtauksia siitä, etten ole käyttänyt tätä nimenomaista tuotetta. Onko se oikeasti tästä kiinni vai ei, sitä en oikeasti osaa sanoa. Jokainen ystäväni, joka on myös alkanut käyttää tätä tuotetta, sanoo tosin ihan samaa, eivätkä enää myöskään uskalla lopettaa seerumia käyttöä, heh.

Gua Sha-jadekivilastalla (ja öljyllä) kasvojen ja kaulan käsittely

Toinen rutiini, minkä en voi 100% tietää tekevän just sitä mitä sen kuvittelen tekevän, mutta OLETAN että tällä * jadekivilastalla kasvojeni hierominen on syy, miksi kasvoni tuntuvat vähemmän pöhöttyneiltä. Ja tämä *öljy puolestaan syy kauniin hehkuvaan ja ravittuun ihoon.

Ihon kuivaharjaus

Ihon * kuivaharjaus saa ihoni tuntumaan miljoona kertaa kauniimmalta (varsinkin tasaisemmalta, sekä sävyn että yleisen pinnan puolesta) mikä on itselleni tärkeää varsinkin käyttäessäni paljon aikaa lyhyissä helmoissa/shortseissa ja uikkareissa. Välillä mulle tulee tästä pidempiä taukoja, mutta aina kun saan tästä säännöllisen otteen, koen koko olemukseni niin paljon paremmaksi!

Kulmien ja ripsien sävytys

Tämä muuttaa ilmeeni oikeasti NIIN paljon. Varsinkin nykyään, kun omat kulmani ja ripseni ovat oikeasti aika tuuheat, antaa pelkkä sävytys niin hyvän lopputuloksen, ettei mun tarvi juuri kulmia meikata; pelkkä harjaus (tällä * vahalla) riittää. Myös ripset tuntuvat paljon fressimmilta, sillä vaikka en todellakaan joka päivä meikkaa, on kiva, kun tuntuu että on edes jonkunlaiset ripset päässä. Käytän * tätä sekä kulmien että ripsieni sävytykseen n. parin viikon välein.

Itseruskettavan käyttö ja ihon päivittäinen rasvaus

Tämä ei varmasti ole blogia pidempään seuranneille yllätys, itseruskettavat ja ihon rasvaus ovat osa rutiinejani jo monien, monien vuosien takaa. Oma ihoni on todella vaalea ja lähinnä palaa/pisamoittuu, ei niinkään rusketu. Itseruskettavaa kerran-pari viikkossa käyttäessäni koen, että ihollani pysyy sellainen terve sävy ja hehku – ja kyllä, jos en joskus ole sitä käyttänyt, olen saanut heti kuulla näyttäväni huonovointiselta! Eli sillä on suuri ero, heh. Suosikki vartalorasvani juuri nyt on  kevyesti sävyttävä ja kimaltava * The Butter, mikä niinikään saa ihon kauniin hehkuvaksi.

Ihokarvojen epilointi (ja bikinialueen laserointi)

Mun iho ei pidä yhtään sheivaamisesta, se ärtyy ja mene punaisille näpyille lähes saman tien. Siispä * epiloin koko kropan n. kerran viikossa ja käyn laseroimassa bikinialuetta, no, niin usein kuin tarpeen. Näiden kahden myötä olen huomannut karvojen vähentyneen huomattavasti ja nykyään ihokarvoja tarviikin miettiä tai poistaa aina vaan harvemmin.

Siistit kynsilakkaukset

Inhoan kärjestä kuluneita ja lohkeilleita kynsilakkoja, ja sitäkin enemmän lakattomia kynsiä – mua oikeasti ahdistaa ajatuskin siitä, että olisin kodin ulkopuolella ilman kynsilakkaa kynsissä! Go-to sävyni sormenkynsissä on Orlyn Rose-Coloured Glasses: 2-3 kerrosta jättää kauniin luonnollisen lopputuloksen ja antaa oman kynnen kuultaa just sopivasti läpi. Varpaissa tykkään käyttää vähän enemmän värejä, koska lakkaukset niissä kestää aina paremmin. Käyn pedikyyrissä 3-4 viikon välein, sormet lakkaan yleensä itse pari kertaa viikossa.

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter

Lue myös

X