Jenni Ukkonen

nettishoppailua

Teksti: Jenni Ukkonen

Käyttämistäni nettikaupoista on tullut kyselyjä, joten nyt listailen niitä. Tuo sivupalkin listahan kaipaisi ehdottomasti päivitystä, sillä todellisuudessa kirjanmerkkeihini on tallentunut monen monta nettikauppaa, joiden tarjontaa käyn omaksi kiusakseni ilokseni silloin tällöin tutkimassa 😉 Ihan kaikista en kuitenkaan ole edes (vielä) tilannut, mutta melko samalla lailla nuo kaikki nettikaupat nykyään toimii: tavarat koriin, kassalle, syötä osoitetiedot, valitse maksutapa (EU:ssa onnistuu nykyään tosi kätevästi electornillakin tilaaminen, ainakin jos kortti on verified by visa) ja jää odottelemaan postia! Ihan liian helpoksi oon siis tuo nettitilailu nykyään tehty! EU:n sisällähän ei tarvi tullejakaan pelätä, eikä niitä tiettyy rajaan asti sieltä jenkeistäkään tilatessa tarvi maksaa. Itse pyrin kuitenkin jenkeistä tilaamista välttelemään, sillä lähes kaikki sieltä tilaamani jutut on sinne tulliin jumittuneet ja paketin arvo on sitten tuplaantunut kun on saanut veroja maksaa :/
Niin ja tosiaan jos vaatteita on tilaamassa, kannattaa kokoa valitessa ihan varalta tarkistaa (yleensä) vieressä näkyvästä nappulasta size chart, eli millaisten mitoitusten mukaan vaatteet on valmistettu. Sama pätee tietty kenkiinkin. Postikulut ynnämuut tiedot löytyy useimmiten FAQ -sivulta. Itse en ole koskaan palauttanut ulkomailta tilaamani tavaraa, mutta apu siihenkin löytyy kaupan sivuilta. Postarit jäänee kuitenkin useimmiten asiakkaalle itselleen maksettavaksi, joten kannattaa miettiä ensin olisiko joku kaveri halukas ostamaan palautettavan asian sulta 🙂
shop11
Mutta sitten niihin kauppoihin! Laitan tähän vain sellaisia missä mulla itselläni tulee useimmin “kierreltyä”, mutta ilmoitan vielä erikseen jos en ole liikkestä henk. koht. mitään tilannut!
– Suomalaisista suosin oikeastaan vain H&M:ää ja Nellya, mistä löytyy mielettömästi merkkejä ja valikoima senkun kasvaa. Tarjolla naisten ja miesten vaatteita, kenkiä, asusteita, koruja sekä kosmetiikkaa – tosi hyvä kaikille jotka haluaa myös erikoisempia merkkejä ilman ulkomailta tilaamista! Itsehän saan tosin nämä molemman parin kuukauden kuluttua unohtaa… :p
– Asos on hyvä vastine Nellylle: sieltäkin löytyy “vähän” kaikkea ja todella monilta merkeiltä (myös Asosin oma merkki).
– Lähinnä omia merkkejään myyvistä liikkeistä pidän eniten Topshopista ja Miss Selfridgesta, jotka myyvät muutenkin melko samanhenkisiä vaatteita normaaleihin hintoihin.
– Laadukkaampia merkkejä katselen Net-A-Porterista, MyWardrobesta ja Farfetchsta (tiedän ettei tää tullut oikein:-D). NAP:ista en kylläkään ole itse tilannut, kun taas Farfetch -liikkeestä on siskollani kokemuksia ja muistaakseni pelkästään positiivisia sellaisia. Myös Shopbopia ja Revolve Clothingia voin suositella, tosin ne lähettävät sitten jenkeistä… Näissä kaikissa voi näin alennusmyyntien aikaan tehdä kyllä ihan mielettömiä löytöjä!
– Kosmetiikkaa etsin eniten seuraavista: Cheapsmells, FeelUnique ja LookFantastic. FU:sta tilatessa ei muuten tule postikuluja, mutta jos en ihan väärin muista, paketit tulee EU:n ulkopuolelta – korjatkaa joku jos oon väärässä!
– Kirjat tilaan joko Amazonista tai sitten katson löytyykö CDON.comista hakemaani.
– Suosikkinettikauppani on ehdottomasti eBay – se on mulla auki ihan päivittäin ja lähes kaikki mitä ikinä kuvitella saattaa, löytyy sieltä. Välillä suosin siis ihan eBaystakin löytyviä yritysmyyjiä – tavara on uutta ja käyttämätöntä, mutta sen voi saada huomattavasti edullisemmin ja helpommin kuin jostain nettikaupasta tilaamalla. Yksityismyyjiä pyrin välttelemään, mutta toki heiltäkin voi välillä löytyä jotain kivaa.
Etsyyn oon tutustunut ihan jokunen kuukausi sitten. Sieltä löytyy paljon ihania käsintehtyjä juttuja, mm. koruja 🙂

Lue myös

X