Jenni Ukkonen

note to everyone…

Teksti: Jenni Ukkonen

Me in Twitter @jenniukk

Nyt on pakko poiketa vähän perinteisistä aiheista ja kertoa tämänpäiväisestä kokemuksestani… olkoon se varoittavana esimerkkinä ihan jokaiselle! Olin kävelemässä kotikadullani, tulossa postista ja kotiin menossa, puhelin kädessä ja korvanapit korvilla. Pari miestä pyöräili kadulla hiljakseltaan ja katsoin heitä lähinnä inhon vallassa, oon niin tottunut jo että kaiken maailman niljakkeet pyöräilee viereen ja yrittää iskeä. He jäi sitten taakseni ja itse jatkoin eteenpäin. Ihan yhtäkkiä toinen miehistä pyöräilee nopeaa vierelleni ja tarttuu puhelimeeni – tai ainakin yrittää, mutta onneksi mulla oli niin tiukka ote puhelimesta että mies onnistuu vetämään vain mun kuulokkeet ruttuun, irrottaa otteen ja jatkaa vauhdilla eteenpäin. Mun reaktio on vaan karjua kovaan ääneen jotain perään, mutta kumpikin on jo tipotiessään. Tämä tapahtui noin minuutin kävelymatkan päässä kotoani.

Tiedän että kyseessä oli vain puhelin enkä koe että nämä kaksi miestä uhkasi mun henkeä mitenkään, koska olivat niin vauhdissa, mutta koin niin suurta vihaa jälkeenpäin että tärisin varmaan seuraavan tunnin vihasta ja inhosta. Miehet näytti just siltä että on jotain huumeiden käyttäjiä ja yritti vaan saada nopeaa rahaa – vaikka sitten keskellä kirkasta päivää. Mutta se ei ole meidän muiden tehtävä heidän huumekäyttöjään rahoittaa meidän tavaroillamme! Jos tästä kokemuksesta jotain positiivistä jää käteen, niin onneksi näin eikä pimeällä kujalla asella uhattuna. Ja onneksi puhelin jäi käteeni. Mutta jatkossa pidän kyllä mielessä että varas voi iskea IHAN MISSÄ VAAN, joten ehkei ole viisainta heilutella arvotavaroitaan jokaisen pitkäkyntisen nokan edessä. Ja suosittelen samaa kaikille muillekin!

A bit different subject than normally, but I thought I’d share an experience I had today… may it be a warning example for everyone! So I was walking on my home street, coming from post office on my way to home, iPhone in my hand, earphones in my ears. Two guys were bicycling on the street quietly and I was mainly disgusted by them, cause there’s always some random guys on bicycles cycling near you trying to hit on you. But then they stayed behind as I kept walking. Suddenly one of the guys rides super fast next to me, trying to grab my phone – I say trying, as I’m clenching my phone so tightly I manage to keep it and he only ruins my earphones, lets go and rides away. My first reaction is just to shout something at them but they’re far gone already. All this happened like a minute away from my home.


I know it was just a phone and I don’t feel like these guys were threatening my life cause they were clearly in a rush, but I was just sooo angry I kept shaking for an hour after it. They looked just like junkies and were probably just in for some quick cash to do it in a clear daylight. But it’s not our job to provide them money for their nasty habits with our belongings! If anything positive was gained from this them at least it happened like this and not in a dark alley with a knife or something. And I got to keep my phone. But in the future I’m going to keep in mind that a thief can find you WHERE EVER, so might not be the wisest to flash all your expensive belongings at them. And I recommend this to everyone else too!

Lue myös

X