Jenni Ukkonen

Oletuksesi minusta

Teksti: Jenni Ukkonen

Oikein hyvää kansainvälistä naistenpäivää! Instagram Storiesissa on pyörinyt jonkun aikaa näitä, missä seuraajat pääsevät kertomaan oletuksiaan tai ennakkoluulojaan kyselijästä. Mun mielestä se on ollut kiinnostavaa seurattavaa, sillä kieltämättä meistä ihan jokainen saattaa aika helposti muodostaa omat oletuksemme ihmisestä, jota emme ole välttämättä koskaan luonnossa tavannut, ihan vaan sen perusteella, mitä he itsestään sosiaalisessa mediassa antavat. Välillä (kenties suurimman osan ajasta) totuus voikin olla sitten jotain ihan muuta kuin mitä ajattelimme.

Laitoin itsekin jokunen päivä sitten IG Storiesiin tuon kysymyksen ja tässä poimintoja sieltä. Oletteko te muuten kuinka ahkeria käyttämään tuota Questions-nappia Storiesiessa? Se on mielestäni tosi helppo väline kyselyyn, joten olisi kiva tietää, kuinka mielellänne te sitä käytätte (vastaatte kysymyksiin) eri tilateissa?

Sitten niihin oletuksiin… sanotaanko, että osa ei yllättänyt, mutta muutama sellainenkin tuli, minkä halusin päästä oikaisemaan!

Viihdyt yksin/sinulla ei ole paljon kavereita

Viihdyn kyllä yksin todella hyvin, eikä mulla ole ns. hyvän päivän kavereita kovinkaan monta, mutta mun läheiset ystävät onkin mulle sitten oikeasti läheisiä ja todella tärkeitä. Laatu ennen määrää siis omalla kohtaani! Aiheesta olen kirjoittanut myös postauksessa Koenko yksinäisyyttä?

Et tutustu helposti uusiin ihmisiin

Sanotaanko, että tutustun kyllä uusiin ihmisiin mielelläni, ja varsinkin jos mulla on jo etukäteen vahva fiilis siitä, että meillä on varmaan aika samanlainen ajatusmaailma, mutta just sellaisiin vähän pinnallisiin hyvänpäivän tuttavuuksiin en jaksa samalla lailla edes yrittää tutustua. Mutta siis esimeriksi just aiemmin tällä viikolla tapasin kahveilla erään todella ihanan ihmisen, jonka kanssa olemme seuranneet toisiamme jo pitkän aikaan ja toivon, että tapaamme vielä monet kerrat uudelleenkin, ja pari iltaa sitten kävin drinkeillä erään ystävän kaverien kanssa, eikä mua haittaisi yhtään tavata heitäkin jatkossa. Eli aina välillä tutustun kyllä myös uusiin ihmisiin ja välillä siten löytyy myös todella hyviä tyyppejä, joihin haluaa tutustua myös paremin!

Avulias ja kohtelias

No, näin ainakin haluaisin itseni nähdä. Mielestäni kohtelias hymy, tervehdys, ”miten menee”, hissin pitäminen, oven avoimena pitäminen ym pienet asiat eivät maksa itselleni yhtään mitään, eivätkä ota aikaani yhtään sen enempää kuin päinvastainen teko, mutta siitä saa parhaillaan sekä itselle että toiselle hyvän fiiliksen. Sanon aina, että hymyllä ja hyvällä käytöksellä pääsee jo aika pitkälle, ja se on myös todettu omakohtaisesti todeksi moneen otteeseen vuosien varrella!

Sulla on salaa hiustenpidennykset

Ei, ei ole ollut hiustenpidennyksiä sitten vuoden… 2011 tai 2012? Enkä muuten enää siihen rumbaan lähtisi. Onneksi juuri nyt ei ole tarvettakaan, heh!

Et viihdy Arabiemiraateissa, kaipaat takaisin Lontooseen

Itseasiassa viihdyn Arabiemiraateissa juuri nyt todella hyvin, ja mikäli meillä vaan on mahdollisuus, jään tänne mielelläni vielä pidemmäksi aikaa! Mutta kyllä, kaipaan myös takaisin Lontooseen. Tiedän kuitenkin, että Lontoossa tulemme varmasti käymään (mieheni koti-koti on siis siellä) ja kenties jonain päivänä palaamme sinne vielä pysyvästi, mutta ennen sitä haluan elää tässä hetkessä ja nauttia elämästämme täällä.

Ylimielinen, kuiva, koppava, mut pitkin tosi herttainen

En todellakaan kuvailisi itseäni ylimieliseksi, kuivaksi tai koppavaksi – mutta jos pinnistelen, pystyn näkemään, miksi joku muu niin voisi ajatella. Olen aika yksityinen ihminen enkä jaa itsestäni ehkä tarpeeksi, jottei tällaista mielikuvaa syntyisi…  Mutta siis varsinkin ylimielisyys ja koppavuus ovat vähän sellaisia asioita, mitä en oikein pysty käsittämään tai oikeuttamaan kenellekään, todella epäviehättäviä piirteitä ihmisessä. Mieluiten näen itseni herttaisena, sekä uusille että vanhoille tutuille!

Et halua lapsia

Haluan kyllä lapsia

Et halua muuttaa takaisin Suomeen

Kyse ei välttämättä ole niinkään siitä, ettenkö haluaisi, mutta se ei vaikuta kovin todennäköiseltä. Menemme juuri nyt mieheni työn mukaan eikä se varmaankaan vie häntä Suomeen. Mutta mua on aina viehättänyt ulkomailla asuminen (onhan täällä tien päällä oltu tänä vuonna jo 9 vuotta) joten katson mielelläni, minne tämä elämä meitä kuljettaa!

Säästeliäs

Olen kyllä säästeliäs (viimeaikaisia postauksia aiheesta Ostokäyttäytymiseni ja Ostaminen vs säästäminen) mutta osaan myös tuhlata rahaa, välillä ihan typeriinkin asioihin… mutta pohjimiltani olen säästeliäs ja haluan aina tietää, että mulla on jotain pahan päivän varalle.

Olet hiljainen / ujo

Hmm. Hiljainen verrattuna todella äänekkäisiin ihmisiin, kyllä – olen ehkä vähän enemmän kuuntelija, kuin kertoja. Ujo? No, ehkä vielä jossain määrin. Nuorempana olin paljon ujompi, mutta vuosien varrella siitä on vähän pakollakin päässyt eroon. En kuvailisi itseäni ujoksi, mutta ymmärrän, mistä mielikuva voi tulla. Olen pikemminkin ehkä varautunut ja kuten aiemminkin mainittu, yksityinen, ja se voi tietyissä tilanteissa näkyä ulospäin ujoutena.

 

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

X