Jenni Ukkonen

Pieni opas k-draamasarjoihin: suosikkisarjani

Teksti: Jenni Ukkonen

Tutustuin korealaisten draamasarjojen eli k-draman maailmaan kolmisen vuotta sitten, ja se oli menoa se. Erityisesti pidän vakavammista draamoista, ne on mielestäni toteutettu usein todella hyvin ja juoni on mietitty hyvin loppuun saakka; mulle ne päihittävät monet amerikkalaiset draamat mennen tullen. Lisäksi katson toisinaan vaihtelun vuoksi kevyempiä, ehkä jopa vähän ”hömppäsarjoja”, mitkä eivät aina ole millään muotoa edes realistisia. Jotkut tämän jälkimmäisen kategorian sarjoista ovat aivan liian cheesyjä tai romanttisia enkä oikeasti voi edes katsoa niitä siitä syystä, mutta osassa on just sopivassa määrin draamaa ja komediaa – ja tietenkin kauniita, upeasti puettuja ihmisiä sekä kauniita lokaatioita.

Ajattelin tehdä pienen listan omista tähänastisista suosikkisarjoistani, tosin näitä on tullut rehellisesti katsottua sen verran monta (katson osan mieheni kanssa ja osan yksin) että voi hyvin olla, että olen jo ehtinyt unohtaa jotain tosi hyviä sarjoja… nämä listat kokosin siis ihan vaan muistista, toisin sanoen nämä sarjat ovat painuneet parhaiten mieleeni. Juuri nyt itselleni uusimpana yritän seurata Memories of the Alhambra-sarjaa, mitä on mielestäni kehuttu, mutta missä on omaan makuuni vähän hidas alku…no, näin käy aika usein ja lopulta sarjasta kuoriutuu paljon kiinnostavampi ja mukaansatempaava, joten yritän tosiaan katsoa muutaman jakson ennen kun rakennan mielipiteeni siitä. Näitä alla olevia voin kuitenkin suositella todella lämpimästi, mikäli et ole varma, millaisesta sarjasta aloittaa!

Olisin halunnut lisätä jokaiseen sarjaan trailerin, mutta joihinkin näistä oli lähes mahdoton löytää sellaista, ainakaan sellaisena että siitä ymmärtäisi mitään… nämä kaikki löytyvät kyllä Netflixista, missä on varmaan myös heidän omat trailerit.

Vakavammat

Stranger

Tämä oli itseasiassa yksi ensimmäisistä draamoista, minkä katsoin ja minkä kautta jäin koukkuun, eli varmasti hyvä sarja aloittaa, varsinkin jos pitää rikosaiheisista sarjoista. Poliisi ja yleinen syyttäjä tutkivat yhdessä murhatapausta, taistellen samalla korruptoituneita kollegojaan vastaan.

Live

Sarja poliisien, varsinkin alemmilla tasoilla olevien, työn haasteista ja vaikeuksista.

Life

Sairaalaan sijoittuva sarja vallankäytöstä ja siitä, ovatko ihmishenget vai tuotot tärkeämpiä sairaalan johtokunnalle.

Misty

Naimisissa oleva suosittu uutisankkuri tapaa entisen rakastajansa ja tämän vaimon ja sekoitetaan mukaan murhatutkintaan.

Designated Survivor: 60 Days

Amerikkalaiseen saman nimiseen sarjaan pohjautuva poliittinen draama; me olimme mieheni kanssa sitä mieltä, että tämä oli jenkkiversiota paljon parempi!

Signal

Vähän poikkeava sarja kylmäksi menneestä rikostutkinnasta, joka selvitetään nykyhetkessä menneisyydestä tulevan radioyhteyden avulla… ei tosiaan ehkä realistisin siinä mielessä, mutta todella mukaansatempaava, ja käsittääkseni yksi suosituimmista k-dramasarjoista!

Chief of Staff

Poliittiseen maailmaan pohjautuva sarja, missä ei voi oikein koskaan tietää keneen luottaa.

Secret Affair

Naimisissa oleva nainen aloittaa salasuhteen musiikkiopiskelijan kanssa; sarja monimutkaisista elämäntilanteista ja ihmissuhteista.

Sky Castle

Eliittiasuinalueeseen ja teinien opiskeluun liittyvä sarja, mistä tuli yksi korealaisten sarjojen katsotuimmista heti näyttöhetkellä. Kiinnostavaa ja ajatuksia herättävää katsottavaa siitä, mikä paine sekä perheillä että nuorilla on olla aina paras ja ykkönen ja mitkä asiat todellisuudessa ovat niitä tärkeimpiä.

Kevyemmät

Lady in Dignity

Tämä oli kevyemmista draamoista ensimmäisiä minkä katsoin, mutta sarja ei missään nimessä ole pelkkää hömppää; se on vähän sekoitus murhamysteeriä, petoksia ja avioelämää kaikkine kiemuroineen, mutta lisäksi seassa on ripaus hillittömän hauskoja/hyvin näyteltyjä kohtauksia ja asuinspiraatiota!

One Spring Night

Okei – tässä on mielestäni oikeasti hyvä (romanttinen) juoni, mutta ennen kaikkea rakastan miespääosan näyttelijää, hän on mielestäni NIIIIIN suloinen. Myönnän katsoneeni tämän sarjan kahdesti alusta loppuun… putkeen. Kaksi ihmistä tapaa ja ihastuu toisiinsa täysin sattumalta, mutta toinen on varattu ja toisella on lapsi entisestä suhteesta.

Something in the Rain

Sama miespääosan näyttelijä kuin yllä, tosin tämä taisi tulla ulos ennen tuota edellistä. Myös tosi hyvä ja hauska eikä mitenkään ällöromanttinen. Muutaman vuoden vanhempi nainen alkaa tapailla nuoremman veljensä parasta ystävää eikä se suju ihan ongelmitta.

Prison Playbook

Tämä on varmasti eniten sekoitus vakavaa ja kevyttä, mutta laiton se tälle listalle, sillä tässä(kin) on tosi monta hauskaa kohtausta, vaikka sarja sijoittuukin vankilaan ja käsittelee todella vakavia aiheita. Myös tässä on muuten tuo mainitsemani lemppari miesnäyttelijä hieman pienemmässä roolissa, heh!

Search: WWW

Pääosissa kolme vahvaa bossladya, jotka työskentelevät kilpailevissa hakukoneyrityksissä; sarjassa käydään läpi heidän välistä valtataistelua ja paria romanttista suhdetta.

Crash Landing On You

Tämä sarja kuuluu niihin, minkä juonessa on omaan makuuni ehkä pikkaisen liian monta yhteensattumaa, mitä ei varmasti todellisuudessa tapahtuisi, mutta annan ne anteeksi, koska tämäkin on hauska, tässä on suloinen rakkaustarina ja kauniita vaatteita, heh. Etelä-korealainen nainen päätyy vahingossa Pohjois-Korean puolelle ja pelastuu (ja ihastuu) kuin ihmeen kautta. Sarja on kuvattu osittain Sveitsissä, ja noita kohtauksia katsoessani en voinut olla miettimättä, että kyseinen maa meni matkustuslistani kärkipäähän, kun tässä pääsee taas matkustamaan!

Itaewon Class

Koulusta ulos heitetyn ja isänsä menettäneen miehen menestystarina ravintolan omistajaksi monen mutkan ja vastoinkäymisen kautta. Tämäkin on mielestäni hyvä sekoitus vakavia aiheita sekä vähän yllättävää romantiikkaa.

 

+ Bonuksena mielestäni ihan super hauska komediasarja: The Sound of Your Heart. Tämä pohjautuu sarjakuviin ja kertoo sarjakuvia tekevästä miehestä ja hänen perheestään. Joka jaksossa on kaksi eri tarinaa ja mun on sanottava että muhun tällainen komedia uppoaa tosi hyvin! Kivaa kevyttä katsottavaa, tässä sarjassa ei ole mitään vakavaa.

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter

Lue myös

X