Jenni Ukkonen

Puhelimen päivitys – Huawei Mate 10 Pro

Teksti: Jenni Ukkonen


Puhelin saatu testiin.

Olen maininnut useampaan otteeseen olleeni äärimmäisen tyytyväinen siihen, että aikoinaan (reilu kolme vuotta sitten) siirryin Huawein puhelimiin. Sen siirron jälkeen en ole paljon entiseen haikaillut, sillä Huawein puhelimet ovat kerta toisensa yllättäneet laadullaan ja suorituskyvyllään – erityisesti jokaisessa puhelimessani on kamera ollut ihan huippuluokkaa ja akun kesto (sekä latausnopeus) on ollut todella hyvä. Nyt viimeisimpänä olen käyttänyt Huawein Honor 8-puhelinta (ihanan vaaleanpunaista vieläpä), ja ellen kokisi, että puhelin itselleni on sen verran tärkeä työväline, että aina välillä on yksinkertaisesti päivitettävä, en varmasti olisi edelleenkään vaihtamassa sitä mihinkään. Puhelin toimii edelleen moitteettomasti (vaikka en todellakaan ole mitä hellä käsisin, mitä puhelimen käyttöön tulee!) mutta huomaan, että painavat tiedostoni ovat alkaneet ottaa veroaan ja puhelin on näistä johtuen alkanut hidastua. Siispä oli aika alkaa miettiä päivitystä uudempaan versioon. Sain suureksi ilokseni testiin Huawein Mate 10 Pro-puhelimen, minkä tiesin jo ennestään olevan ihan huikea luuri, sillä Annalla on tämä sama puhelin; ihailin sitä jo silloin hänen täällä keväällä ollessaan. Eipä siis tarvinut kauan arpoa, tehdäkö siirto uudempaan!

Ensimmäisenä puhelimen käteeni saadessani miellyin sen vielä Honor 8:kin suurempaan näyttöön (ja siihen, miten terävä se on!). Tykkään, että puhelimessa on suuri, selkeä näyttö, sillä käsittelen paljon kuvia puhelimellani, ja silloin auttaa, kun näkee just eikä melkein, mitä tekee. Toisaalta se ei ole liian suuri omaankaan käteeni, eikä se näytä koomisen suurelta – tiedättekö, kun näkee joskus jonkun puhuvan johonkin, mikä muistuttaa pikemminkin tablettia kuin puhelinta? Toisena huippuominaisuutena on tietysti se kamera – itselleni puhelimella kuvaaminen kun on nykyään puhumistakin tärkeämpi ominaisuus. Huawei Mate 10 Pro:ssa on huippulaadukas ja valovoimainen Leica-kaksoiskamera f/1.6 aukolla ja puhelimen teköäly (tästä ihan kohta lisää) mahdollistaa mm. bokeh-efektin, eli se, kun kuvasta blurraantuu tausta kauniisti. Tuo mainitsemani teköälyprosessori nopeuttaa käyttökokemusta tekemällä puhelimesta älykkäämmän ja mukautuvamman; se ymmärtää ja reagoi tilanteisiin välittömästi ja esimeriksi kuvatessa puhelin ymmärtää, otanko kuvaa ihmisestä, kissasta vaiko saaresta (!!). Kamerasta löytyy myös lukuisia säätömahdollisuuksia, joten jopa vaativammissa olotiloissa (esimeriksi hämärässä) kuvien ottaminen onnistuu edelleen ilman ongelmia. Ja pakkoa sanoa, että nyt alkaa olla videokuvaaminenkin sen tasoista, ettei voi oikein muuhun verrata. Tämän kevään videoita kuvattuani olin jo alkanut miettiä vlog-kameraan satsaamista, mutta tämän kanssa sille tuskin tulee tarvetta – sen verran hyvin on tämä puhelin minut vakuuttanut lyhyessä ajassa. Sain muuten testiin myös Huawein selfie stickin, mikä toimii hyvin oman käden jatkeena myös vlogeja kuvatessa – se menee nyt Lontoossa matkavlogia kuvatessa testiin!

Uuden puhelimen käyttöönotossa on ainakin itselläni aina se hidaste, kun pitäisi saada siirrettyä kaikki tiedot puhelinnumeroista kuviin uuteen puhelimeen. Jahkailen ja jahkailen sen kanssa, kunnes huomaan kantavani ylimääräistä puhelinta mukana; yhtä, missä on vanhat tiedot ja toista, millä olen jo aloittanut mm. kuvien ottamisen. En ollut tätä aiemmin tiennyt, mutta tässä Huawei Mate 10 Pro:ssa on Phone Clone applikaatio, millä tietojen siirto vanhasta puhelimesta uuteen ei voisi juuri helpompaa olla. Eli senkään kanssa ei tarvinut tällä erää tuskastella. Uusi puhelin sisälsi hetkessä kaiken tärkeän vanhasta puhelimestani, ihan vain toisen puhelimessa vieressä ollessa. Ja näin ulkosuomalaisena arvostan sitä, että puhelimesta löytyy kaksi sim-korttipaikkaa: yksi paikalliselle ja yksi suomalaiselle numerolleni. Pystyn siis vastaanottamaan samanaikaisesti molempiin numeroihin puheluita ja viestejä ja päättämään, kummalla itse soitan. Ihan mieletöntä, että kahden puhelimen sijaan mun tarvii enää muistaa ottaa yksi puhelin mukaan!

Huawei Mate 10 Pro on nyt ollut mukanani muutaman viikon verran. Heti ensitestailuista olin ihan myyty – välillä suorastaan häkellyn kuvaa tai videota ottaessani, miten terävää ja kaunista jälkeä tällä puhelimella saa aikaa (myös tämän postauksen kuvista on osa otettu niinikään puhelimella). Olenkin vähän miettinyt, että jättäisin Lontoon reissulta kokonaan painavan järjestelmäkamerani matkasta ja kuvaisin ainoastaan puhelimellani. Ensimmäistä kertaa uskon, että olisin siihen valmis (otin nimittäin jo New Yorkissa varmaan yli 90% kuvistani puhelimella eikä mulla tullut varsinaisesti missään välissä sellainen olo, että pitääpä sittenkin ottaa nyt kuva kameralla – tai etten olisi ollut yhtä tyytyväinen puhelimella otettuihin kuviin, kuin mitä olisin ollut kameralla otettuihin!). Lisäksi mainitsin jo matkavlogin: senkin kuvaan Lontoossa yksinoikeudella tällä Huawei Mate 10 Pro:lla. Eli hyvin pian luvassa lisää käyttökokemuksia ja materiaalia uudella puhelimella kuvattuna! Teknisiä lisätietoja kaipaavat löytävät ne täältä.

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

X