Reseptit

Punajuuripihvit

Punajuuripihvit maistuvat muusin tai salaatin ja jogurttikastikkeen kera, mutta sopivat mainiosti myös vaikkapa vegeburgerien väliin.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punajuuripihvit

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • oliiviöljyä kuullottamiseen
  • 4 keskikokoista punajuurta
  • 2 perunaa
  • 1 tlk (230 g) kikherneitä valutettuna
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • 1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2 dl korppujauhoja
  • n. 1/2 dl oliiviöljyä paistamiseen

Valkosipuli-jogurttikastike

  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/2 tl chililastuja
  • 1-2 dl persiljaa hienonnettuna

Valmistusohje

Punajuuripihvit tehdään helposti näin:

1.. Hienonna sipuli ja valkosipuli

2. Kuumenna öljy pannulla, lisää sipulit ja kuullota pehmeäksi.

3. Kuori ja raasta punajuuret sekä perunat raastimen karkealla terällä.

4. Kaada kikherneet korkeaan kapeaan astiaan ja soseuta ne sauvasekoittimella.

5. Sekoita kulhossa sipuli, juurekset ja soseutetut kikherneet tasaiseksi taikinaksi. Mausta chilijauheella, timjamilla, suolalla ja pippurilla.

6. Muotoile taikinasta pieniä pihvejä ja pyörittele ne korppujauhoissa. Paista punajuuripihvit pannulla oliiviöljyssä keskilämmöllä 4–5 minuuttia per puoli.

7. Sekoita jogurttikastikkeen ainekset keskenään pienessä kulhossa, anna tekeytyä hetki jääkaapissa ja tarjoa punajuuripihvien kanssa.

Katso myös: Mehevät kasvispyörykät ja ihanat ideat lisukkeisiin – 6 erilaista ohjetta

Katso myös Kotiliesi.fi: Kasvispihvit maistuvat koko perheelle – tässä 6 herkullista kasvisohjetta

X