Jenni Ukkonen

3 x Raakakaakaotryffelit

Teksti: Jenni Ukkonen
Raw cacao chocolate truffles

Raw cacao chocolate truffles

AINEKSET / INGREDIENTS

8-15 taatelia / 8-15 dates

Pieni kourallinen manteleita / A small handfull of almonds

2-3 tl kookosöljyä / 2-3 tsp coconut oil

Raakakaakaojauhetta oman maun mukaan / Raw Cacao Powder, the amount you prefer

1-2 ruokalusikallista chia siemeniä / 1-2 tblsp chia seeds

Kookoshiutaleita / Coconut flakes

+ Matchajauhetta / Matcha powder

Innostuin kehittämään tämän helpon raakakaakaotryffeli reseptin ostettuani vastaavanlaisia ensin eräästä kahvilasta ja huomattuani sitten, että kotoani löytyi jokaikinen paketissa mainituista ainesosista. Määriä paketin kyljessä ei tietysti kerrottu, mutta sormituntumalla heittelin ainekset blenderiin, sekoitin suht tasaiseksi (blenderini ei ole mitä parhain, mutta teki tehtävänsä – vinkki! Kannattaa palastella taatelit ja mantelit pienemmiksi jo ennen blendaamista; sen helpottaa, mikäli blenderi ei ole kaikista tehokkain) ja pyörittelin sitten pieniksi palluroiksi. Ja kyllä muuten toimi! Taatelit ja mantelit (tai esim. cashew, mikäli pitää siitä enemmän) luovat massan, joten niitä tarvit sen mukaan, minkä kokoisen satsin ajattelit valmistaa. 8 suurempaa tai 15 pientä taatelia tekee jo aika monta pallukkaa. Pallukoiden ollessa valmiita, voit pyöräyttää niitä kevyesti joko raakakaakaojauheessa, kookoshiutaleissa tai matchajauheessa pinnan viimeistelyyn.

Nämä tryffelipallukat ovat todella rikkaan makuisia ja jo muutamalla saa makeanhimon loistavasti taltutettua. Mielestäni ne ovat parhaimmillaan oltuaan 30-60 minuuttia jääkaapissa. Enjoy!

3 x RAW CACAO TRUFFLES. I was inspired to create an easy raw cacao truffle recipe after I bought some ready made ones from a coffee shop and realized that I had every item from the ingredients list at home. The packet didn’t, of course, mention how much you’d need everything, but I figured I could just toss all of them into a blender, blend until smooth and then roll them into a ball form (my blender isn’t the most efficient but does its job – also it helps if you cut the dates and almonds into smaller pieces beforehand). And it worked! The dates and almonds (or cashews, if that’s what you prefer) make the base so the amount of those equals how many balls you get. I’d say 8 big or 15 small dates make a good amount already. Once the balls have been formed, you can gently roll them in more raw cacao powder, desiccated coconut or matcha powder for a layer to finish.

These truffle balls are extremely rich and a couple of them will ease your sweet cravings. I’ve noticed that these are best once they have been in a fridge for 30-60 minutes. Enjoy!

Raw cacao chocolate truffles

Raw cacao chocolate truffles

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Snapchat: jenniukk

Lue myös

X