Jenni Ukkonen

Raikas lohi-fenkolisalaatti

3.6.2015 Teksti: Jenni Ukkonen

Viimeaikoina olen testaillut taas vaihteeksi runsaasti erilaisia salaattivariaatioita, aina pinaatti ja mansikkasalaatista (joka on muuten äärettömän hyvää vuohenjuuston kanssa!) kana-appelsiinisalaattiin. Selvästi on jokin hedelmä/marjainnostus menossa salaattien suhteen, mutta hei, suosittelen testaaman!

Yhdeksi lemppareistani muodostui tämä raikas lohi-fenkolisalaatti. Löysin alkuperäisen reseptin Ruoka.fi:sta, mutta päädyin muokkaamaan sitä vielä vähän yksinkertaisemmaksi sen mukaan, mitä kotoa sattui löytymään. Ihastuin syksyisellä Bostonin reissullani fenkoliin ja sen jälkeen sitä onkin tullut nautittua sekä sellaisenaan, että teemuodossa. Rakastan sen lakritsamaista makua. Raaka fenkoli sopiikin mielestäni tosi hyvin naposteltavaksi vaikka leffaa kotona katsoessa!

Tässä salaatissa fenkoli yhdistetään täyteläiseen loheen sekä kirpeään sitruunaa – kokonaisuus toimii todella hyvin! Ruokaisuutta siihen saadaan joko linsseistä tai kuten alkuperäisessä reseptissä, mustasta riisistä.

 

Lately I’ve been trying out different kinds of salads for a change, from spinach and strawberries (which is, by the way, amazingly good with some goat cheese!) to chicken and orange salad. Clearly I’m now really into fruits and berries in my salads, but hey, I recommend to give it a go!

One of my favorites turned out to be this fresh salmon and fennel salad. I found the original recipe in Ruoka.fi but changed it up a bit according to what I had in the kitchen that day. I fell in love with fennel in Boston last autumn and since then I’ve been enjoying it either as it is as well as in a tea form. I especially love it’s licorice-like flavor. In my opinion raw fennel is a great snack for example when you’re catching a film at home!

In this salad the fennel gets paired with the rich flavored salmon and zesty lemon – a combination that works so well! It keep you full thanks to lentils or like in the original recipe, black rice.

Lohi-fenkolisalaatti

0,5-1 dl tummaa linssia (tai keittämätöntä mustaa riisiä / mustaa kvinoaa)

1 fenkoli

n.150g savulohta

2 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä

2 rkl sitruunan mehua

2 rkl raastettua sitruunankuorta

0,5 dl oliiviöljyä

suolaa, mustapippuria

Keitä linssit tai riisit ja suikaloi fenkoli ohuiksi siivuiksi. Laita siivut hetkeksi jääveteen odottelemaan. Sekoita siemenet, sitruunan mehu ja raastetut kuoret ja oliiviöljy kastikkeeksi. Tarkista maku ja sekoita linssien sekä kuivatun fenkolin kanssa ja mausta. Lisää savulohi lopuksi joukkoon. Koristele vielä halutessasi ripauksella siemeniä (esim. kurpitsa, seesami).

 

Salmon and fennel salad

0,5 – 1 dl dark lentils (or black rice / black quinoa)

1 fennel

approx. 150 g of smoked salmon

2 tbs roasted pumpkin seeds

2 tbs lemon juice

2 tbs grated lemon zest

0,5 dl olive oil

salt, black pepper

Boil the lentils or rice and cut the fennel into thin slices. Place the slices into ice water for a while. Mix the seeds, the lemon juice and grated zest with the olive oil into a dressing. Check the flavor and mix together with the lentils and dried fennel. Add the spices. Finally, add the smoked salmon. You can finish the dish with a sprinkle of mixed seeds (pumpkin, sesame etc).

Jenni Ukkonen

Arkisto

Instagram

  • Seeking shade under the palm trees 🌴 #whatiwore #ootd #boaterhat

jenniukk