Jenni Ukkonen

Rennon sunnuntai-illan kasvonaamiosuosikit x 5

Teksti: Jenni Ukkonen

Postaus sisältää kaupallisia linkkejä.

Oikein ihanaa helmikuun alkua ja sunnuntaita! Kuin tilauksesta täälläkin on ollut tänä viikonloppuna pitkästä aikaa jotain muuta, kuin pelkkää auringonpaistetta; taivas on ollut pahaenteisen tumma ja hieman on satanut vettäkin – myös ukonilmaa on luvattu. Ihan täydellinen sää pysytellä sisällä ja nauttia showsta ikkunoiden läpi.

Olen jo pitkään pitänyt yllä traditiota ottaa viikonlopun päätteeksi rennosti ja hoitaa ihoani tavallista huolellisemmin ja ajan kanssa: erityisesti kasvonaamioiden parissa. Erilaisten kasvonaamioiden ostaminen ja testaaminen on varmasti yksi heikkouksistani ja multa löytyykin kylppäristä tuotteet varmasti jokaiseen ihoani vähänkin koskevaan ongelmaan, olipa tarvetta sitten ekstra kosteudelle taikka syväpuhdistamiselle. Vuorottelen näitä naamioita viikottain sen hetkisten tarpeiden mukaan, samalla kun otan rennosti sohvalla vaikkapa lehden tai Netflixin parissa. Mielestäni se on paras tapa hyvästellä viikonloppu ja valmistautua uuteen viikkoon!

Miksi?

Kasvonaamiot sisältävät useimmiten tavallisia voiteita tai seerumeita enemmän aktiivisia ainesosia, eli ne toimivat ns. vahvempana, täydentävänä tehohoitona iholle – vähän kuin toisinaan hiuksille tavallisen hoitoaineen sijaan käytettävät tehohoidot. Ne voivat myös helpottaa/vahvistaa naamion jälkeen käytettävien tuotteiden, kuten esimeriksi kosteusvoiteen, imeytymistä ja toimintaa.

Omat suosikki kasvonaamioni tulevat tässä:

Kosteutusta: Summer Fridays Jet Lag Mask

Tämä paksu voide ravitsee ja kosteuttaa kuivan, väsyneen ja värittömän ihon välittömästi, jättäen ihon hehkuvaksi ja kimmoisaksi. Itse käytän tätä yli yön naamiona, eli laitan sen iholleni kasvojen iltapesun jälkeen ja nukun se kasvoillani, mutta naamion voi toki halutessaan myös poistaa vaikutusajan jälkeen. Tästä naamiosta olen postannut aiemmin täällä ja täällä.

P.S. Mikäli ihosi kaipaa kosteutuksen sijaan kirkastavaa kuorintaa, suosittelen todella lämpimästi saman merkin Overtime-naamiota – lue lisää tässä postauksessa!

Viilennystä ja nuorekkuutta: Peter Thomas Roth Rose Stem Cell Bio Repair Gel Mask

Kenties suloisimman tuoksuinen kasvonaamio, tämä huumaavan ruusuinen viilentävä geeli lupaa anti-aging vaikutuksen sekä vähentää ihon tulehduksia ja punoitusta. Myös tätä käytän toisinaan yli yön vaikuttavana naamiona; aamulla herään sileisiin, kirkkaisiin ja ravittuihin kasvoihin.

Tämän merkin naamiot ovat mielestäni melko hintavia, mutta se on sanottava, että itselläni suht säännöllisessä käytössä tällainen purkki kestää n. vuoden päivät, sillä geeliä ei todellakaan tarvi kerralla paljon. Mielestäni loistava idea on myös tämä useamman eri naamion testisetti, mikä on hinnaltaan huokeampi ja sisältää peräti kuusi erilaista (todella laadukasta) naamiota testattavaksi.

Kiinteytystä: Too Cool For School Egg Cream Mask Firming

Tässä yksi parhaimmista testaamistani liinanaamioista; siinä missä nämä naamiot ovat yleensä “seerumimaisia”, tämä on todella voidemainen ja ylellinen. Kollageeni kosteuttaa ihoa samalla kun munanvalkuainen ravitsee. Iho tuntuu kiinteämmältä ja nuorekkaammalta.

Mikäli ihosi kaipaa kiinteytyksen sijaan kosteutta, testaa saman merkin kosteuttava naamio – ja nyt kun näihin liinanaamioihin päästiin niin tämän lisäksi ehdottomia suosikkejani testaamistani (ja näitä on tullut testattua paljon!) on tämä hydrogeelinaamio, mikä on täysin erilainen kaikista muista testaamistani liinanaamioista (tämä tosin ei virallisesti sellainen edes ole, mutta käytetään samalla tapaa). Suosittelen!

Kirkkautta: Tonymoly Tomatox Magic Massage Pack

Tämä monitehoinen kasvonaamio puhdistaa, kirkastaa ja siloittaa ihoa. Se levitetään iholle ikään kuin hieroen, joten se on samalla todella rentouttava naamio. Pääaineena on antioksidanttirikas tomaatti, joka kasvojen kirkastamisen lisäksi auttaa vähentämään näppyjen ja tummien läikkien näkymistä kasvoilla. Kasvot ovat jälkeenpäin todella hehkuvat ja pehmeät!

Syväpuhditusta: Glamglow Supermud Clearing Treatment

Tämä palkintoja voittanut naamio on todella voimakastehoinen hoitamaan ihon epäpuhtauksia, finnejä, mustapäitä ja ihohuokosia. Iho on jälkeenpäin todella puhdas ja kirkas, mutta voimakkuuden vuoksi en suosittele tätä ahkeraan käyttöön; kerran viikossa tai parissa riittänee. Ehdottomasti paras testaamani syväpuhdistava naamio!

 

Onko teillä jotain ylitse muiden suosikki kasvonaamiota? Ilmiantakaa kommenteissa – kuten sanottua, testaan aina itselleni uusia naamioita suurella mielenkiinnolla joten olisi kiva kuulla suosituksia!

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

X