Jenni Ukkonen

Riad puhelimen kautta ja fiilikset kaupungista

Teksti: Jenni Ukkonen

Postaus sisältää kaupallisia linkkejä, merkattu *-merkillä.

Palasin Riadista kotiin jo maanantaina, mutta jotenkin tämä viikko meni taas niin vauhdilla, että vasta tänä aamuna ehdin alkaa kunnolla käymään läpi viime viikonlopun kuvia – ajattelin tosiaan että voisin jakaa vielä vähän enemmän tuosta reissusta; miltä siellä näytti, mitä mulla oli päällä, yleisiä fiiliksiä kaupungista jne. Siellä ollessanihan postasin myös ensivaikutelmia Riadista.

Täksi viikonlopuksi mieheni tulikin puolestaan tänne, eli ehdimme olla erossa vain muutaman päivän. Itse aloin suunnitella uutta matkaa Riadiin saman tien, nimittäin mulla oli pitkästä aikaa paluumatkalla sellainen olo ettei olisi vielä halunnut lähteä kotiin. Tykkäsin Riadista tosi paljon (en kyllä etukäteen edes epäillyt ettenkö tykkäisi, mutta yllätyin ehkä kuitenkin vähän, miten hyvin siellä viihdyin) ja vielä siellä on todella paljon nähtävää – tämä viikonloppu oli vain pieni raapaisu, ja muutenkin halusin kaupungin perinpohjaisen tutkistelun sijaan keskittyä viettämään aikaa mieheni kanssa. Nyt pitää kuitenkin tarkkailla vähän miten koronavirus vaikuttaa tuleviin matkoihin; mullahan meinasi jo lähtiessä tulla heti Dubaissa stoppi koska joltain kansallisuuksilta oltiin just sinä aamuna evätty pääsy Saudi-Arabiaan, ja itseasiassa paluuni jälkeen on taidettu ilmoittaa, että Arabiemiraattien asukkaat, kansallisuudesta riippumatta, eivät voi ilman jo olemassaolevaa viisumia sinne matkustaa. En tiedä lasketaanko tuota mun nyt saamaani turistiviisumia siihen (epäilen), joten pitää ensin vähän selvitellä asiaa… Mutta eiköhän nämä selviä ajan kanssa, nyt pariin viikkoon en kuitenkaan edes ehtisi sinne heti uudelleen matkustaa.

Setti ZARA (samantyylinen* yläosa ja * hame & * yläosa ja * hame) / Laukku DIOR / Sandaalit MANGO (*samantyyliset)

Mulla oli matkustusasuna ja muutamia ekoja juttuja tehdessä tämä Zaran super mukava, mutta mielestäni myös tosi kivan naköinen neulesetti. Mulla on tähän samaan settiin myös housualaosa, ja nyt mietin että taidan hankkia saman kokonaisuuden myös mustana… niin helppo asu!

Kävimme viikonlopun aikana katsomassa parissa eri compoundissa, eli gated communityssa mahdollisia asuntoja, mutta toistaiseksi mieheni asuu hotellin yhteydessä olevassa asunnossa, minne oli aina ihana palata, sillä siivoojat kävivät siistimässä asunnon päivittäin ja jättämässä pieniä naposteltavia. Toistaiseksi hänellä ei siis ole mitään kiirettä muuttaa muualle, tämä on niin helppo ja toimiva ratkaisu! Palaan tänne itsekin hyvin mielelläni uudelleen, heh.

Ekana iltana kävimme dinnerillä Globe-ravintolassa, minkä ehdottomasti parhaimpia anteja oli nämä upeat 360-näkymät kaupunkiin. Oikeastaan vasta tänne ajaessamme ja kaupunkia yläilmoista katsellessa tajusin, miten valtava kaupunki Riad on. Nuo valot jatkuvat loputtomiin! Samalla tajusin, että iltaisin Riadin asteet tippuvat (ainakin vielä tässä vaiheessa vuotta) yllättävän viileiksi ja abayani alla ollut hihaton bodysuit ei ehkä ihan ollut tarpeeksi…

Abaya HAYAT / Bodysuit ZARA (* samantyylinen, * samantyylinen) / Farkut * ASOS / Aurinkolasit * CHIMI

Ekana aamuna mulla oli yksi vaatimaton toive: mennään aamupalalle Urth Caffeen. Riadin Urth on itseasiassa aivan super viihtyisä Dubaihin vastaavaan verrattuna – todelliset LA-vibat, sekä ravintolalla että alueella. Kiireettömän aamupalan (palvelu oli muuten kaikkialla mielestäni tosi hidasta, mutta tämä on ilmeisesti aivan tavallista ja siihen tottuu nopeaa) jälkeen kävelimme tässä naapurustossa ja otimme sitten suunnaksi historiallisen Diriyah-kylän, mistä Saudi-Arabia on alkanut aikoinaan kasvaa.


Diriyah on todella kaunis ja omaan makuuni kiinnostava sekoitus vanhaa ja uutta. Haluan sinne ehdottomasti uudelleen, vähän paremmalla suunnittelulla. Meillä kävi nimittäin hyvin usein niin että oltiin liikenteessä joko sen verran aikaisin, ettei kaikkialla oltu vielä auki (tämä oli tosiaan vielä perjantai, mikä on pyhäpäivä) tai rukoilun aikaan, milloin paikat on myös kiinni. Itseasiassa yksi asia, mikä Riadissa asuessa vaatisi varmasti alussa totuttelua, on nuo rukousajat; silloin esimerkiksi kaupat ja kahvilat sulkevat ovensa, ja vaikka sisällä olevat asiakkaat toki palvellaan ja saa jatkaa shoppailua tai ruokailua tai mitä ikinä on tekemässä, niin uudet asiakkaat eivät pääse sillä hetkellä sisään. Musta tuntui että aina ostarille mennessäni oli rukousaika just alkamassa; vikoiksi päiviksi latasin jopa ne ajat puhelimeeni että osasin ajoittaa menoni paremmin!

Toinen ihan mieletön nähtävyys Riadissa, tai no, ihan kaupungin ulkopuolella, n. puolen tunnin ajomatkan päässä, on Edge of the World. Näiden kalliojyrkänteiden lisäksi alueella ei siis ole mitään muuta, mutta maisemat on luonnossa henkeäsalpaavat ja vetävät hetkeksi hiljaiseksi. Eli jos nauttii luonnosta ja sen ihmeistä, on tämä paikka pakko nähdä!

Riadista ja sen ulkopuolelta tulee varmasti löytymään ihan älyttömästi kaunista nähtävää, enkä tosiaan malttaisi odottaa että pääsen sinne seuraavan kerran tutustumaan kaupunkiin paremmin. Näiden kahden mainitsemani lisäksi keskityimme tänä viikonloppuna pitkälti eri ostareiden koluamiseen – toki mun oli nähtävä millainen tarjonta siellä on! Ostoskeskukset ovat Riadissa hyvin samanlaisessa asemassa kuin täällä Arabiemiraateissakin, ja senhän kyllä ymmärtää kun tietää miten kuuma ulkona n. puolet vuodesta on, heh.

 

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

X