Jenni Ukkonen

Souping

Teksti: Jenni Ukkonen

 

IMG_4358

Tämän vuoden puolella olen törmännyt useampaan otteeseen soupingiin, joka on käsittääkseni alkanut korvaamaan juicingia eli mehustamista. On puhuttu jopa soup cleansesta eli keitto ”detoxista”, jota voidaan pitää mehupohjaisia kropan puhdistuskuureja ravintorikkaampana ja täyttävämpänä vaihtoehtona, jolloin kuuria tekevä henkilö ei koe näännyttävänsä itseään.

Poikaystäväni on ollut koko tämän yhdessäasumisaikamme tosi ahkera tekemään keittoja, eikä varmaan ole mennyt viikkoakaan, ettei meillä ei olisi testattu jonkunlaista keittoa. Vaikka emme siis ole olleet millään keittodetoxilla, nautimme keittoja tuon tuostakin – vähintään kerran viikossa. Kylmillä säillä lämmittävä ja täyteläinen keitto onkin täydellistä syötävää. Lisäksi keittojen kautta tulee tosiaan helpommin syötyä myös ne ravinnerikkaimmat osat vihaneksista, esimerkiksi kuoret. Keittoihin voi myös lisäillä superfoodeja aivan samaan tapaan kuin terveellisiin vihermehuihin.

 

 

This year I’ve been running in to the word souping quite a bit – my understanding is that it is something that has started to take over where the juicing left things off. There’s even been talk of soup cleanses, which are cleanses more nourishing and filling than your ordinary juice cleanse, and won’t therefore leave the one on the cleanse feeling starved.

During our time living together, my boyfriend has been really into making soups at home, and I don’t know if a week has gone by when we wouldn’t have had a soup of some sort. It’s not quite a cleanse but we’ve definitely had quite a lot of soup – at least once a week. But it’s actually such a great meal to have on a winter’s day,  a warming and hearty meal. And of course in a soup you can eat even the most nutrient rich parts of the veggies, even the skins. You can also add all kinds of superfoods into soups, just like you would into healthy green juices.

IMG_4262IMG_4269IMG_4281IMG_4342

Itsekin olen vihdoin innostunut valmistamaan keittoja, jottei poikaystäväni tarvi ottaa niistä aina vastuuta. Täällä myydään kaupoissa valmiita keittosettejä, eli paketteja, jossa on esimerkiksi pari porkkanaa, purjoa ja pari juuresta mukana. Jo pelkästään ne keittämällä ja soseuttamalla saa hyvän keiton, mutta me lisätään yleensä sekaan vielä jotain muuta. Tämän viikon aloitinkin heittämällä kaupasta ostetun setin sekaan fenkolin, selleriä ja yhden chilin. Lisäksi maustoin keittoa kurkumalla ja lusikallisella Puhdistamon limenmakuista kookosöljyä. Lopputulos oli kertakaikkisen mahtava! Erityisesti kaksi viimeisintä olivat loistava lisäys keittoon. Olen muuten tällä hetkellä aivan rakastunut kurkumaan, joka ei pelkästään maistu ihanan mausteiselta, vaan pitää sisällään myös lukuisia terveysvaikutteita; se mm. puhdistaa kehoa ja on täynnä antioksidantteja ja eri vitamiineja. Tutkimusten mukaan se myös vähentää syöpään sairastumisen ja diabeteksen riskiä. Yhdenlainen superfood siis sekin!

 

Slowly I’ve started making soups too, so now my boyfriend is no longer the only one in the kitchen making soups for us. Over here they sell these really handy soup packs in grocery stores, meaning they pack together some carrots, leeks and root veggies and just by boiling and blending them you get a lovely soup in no time. We usually add something from our own cupboards into the soup though. I started this week by adding a fennel, some celery and a chili into the mix. I spiced it up with turmeric and a spoonful of lime flavored coconut oil by the Finnish brand Puhdistamo. The outcome was simply amazing! Especially the final two additions really stood out. I’m actually loving turmeric right now, not only because I love the taste of it but also because it contains so many health benefits; for example, it cleanses the body from toxins and it’s full of antioxidants and different vitamins. According to some researches it also prevents from getting cancer or diabetes. Talk about a superfood!

Lue myös

X