Jenni Ukkonen

Sunnuntailista

Teksti: Jenni Ukkonen

Millainen on teidän mielestä onnistunut sunnuntai? Tässäpä muutama asia, mitkä itse pyrin tekemään aina ennen uuden viikon aloittamista (mikä tosin täällä meillä on sunnuntain sijaan lauantai), jotta uusi viikko voi alkaa hyvällä jalalla, energisesti ja mahdollisimman mutkattomasti.

Aikainen herätys

Tietenkään sängystä ei tarvi ponkaista ylös heti kellon soidessa, mutta jos kello on soimassa esim. 8 niin kuinka kiva hengata vielä hetki sängyssä tietäen, että vielä senkin jälkeen on koko päivä aikaa nauttia sunnuntaista? Mulle kamalinta olisi nukkua puolille päivän ja tajuta, että koko päivä on kohta jo ohi. Kuka on samaa mieltä?

Treeni

Me treenataan yleensä viikonloppuisin vähän eri tavalla kuin viikolla. Viikolla nousemme ylös 6-6.15 välillä ja suuntaamme salille tunniksi. Viikonloppuisin saatamme sen sijaan mennä ulos lenkille, pelaamaan tennistä tai uimaan. Tällainen vastapaino viikon rutiinille tuntuu rentouttavalta ja samalla voimme viettää aikaa yhdessä, ilman kuulokkeita korvissa.

Tulevan viikon suunnittelu

Kirjoitan kalenteriin tulevan viikon pääjutut ja suunnitelmat, sillä en todellakaan luota vain muistiini. Plus, on ihanaa saada kaikki asiat pois mielestä suoraa paperille, mielikin tuntuu sen jälkeen kirkkaamalta ja vähemmän kuormittuneelta!

Kotiaskareet

Pyykit, tiskit, paikkojen yleinen järjestely… viikolla aikataulu voi helposti mennä sen verran kiireisemmäksi (tai väsyttäväksi), että on kiva hoitaa nämä pois kun on hetki ylimääräistä aikaa ja energiaa. Kukapa nyt jaksaisi herätä viikonlopun jälkeen tiski- ja pyykkivuoreen ja aloittaa ensitöikseen tai viikon ekan työpäivän jälkeen niiden parissa? Hyvä musiikki soimaan tai podcast päälle, niin varmasti hoituu näppärästi pois!

Tulevan viikon asujen suunnittelu

Kukapa jaksaa alkaa maanantai (tai minä tahansa muuna arki) aamuna miettimään täydellistä asukokonaisuutta? Jos mielessä on valmiina jo ainakin muutama yhdistelmä ja niihin sopiva asuste, sujuvat aikaiset ja pimeät arkiaamut heti vähän mutkattomammin. Tähän sisältyy myös mahdollinen vaatteiden huolto, eli höyrytys tai silitys, kenkien siistinen ym. jottei niitäkään tarvi alkaa aamukiireessä tekemään.

Omaa aikaa

Monesti viikonlopun jälkeen jo odotan, että mieheni menee takaisin töihin, jotta saan hetken omaa aikaa. Ennen viikonlopun päättymistä pyrinkin vetäytymään edes hetkeksi omilleni ja tekemään kasvonaamion tai muita kauneusjuttuja, mitä mieheni ei välttämättä halua kanssani tehdä. Samalla rentoudun katsomalla Netflixiä, lukemalla lehden tai kirjaa ja kuuntelemalla rentouttavaa musiikkia. Tänään ajattelin aloittaa The Crownin uuden tuottiksen, jostain syystä mieheni ei koskaan päässyt sen makuun. Kuka muu rakastaa tätä sarjaa?

Tulevan viikon ruokien suunnittelu

Tämä menee vähän samaan kategoriaan kuin kotiaskareet ja asujen suunnittelu; kenellä on oikeasti aikaa tai intoa tehdä kaikista parhaimpia ratkaisuja arjen keskellä, kun noutoruoka on niin paljon helpompi vaihtoehto? Mutta kun sunnuntaisin mietti valmiiksi edes vähän tulevan viikon ruokia ja lounaita, on huomattavasti helpompi olla tilaamatta ruokaa joka toinen ilta…

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

X