Jenni Ukkonen

Sunnuntain ihodetox

Teksti: Jenni Ukkonen

Postaus sisältää kaupallisia linkkejä, merkattu *-merkillä.

Sunnuntai on mielestäni mitä täydellisin päivä huomioida ihoa kenties tavallista enemmän; huoltaa sitä kuluneen viikon jäljiltä ja valmistaa tulevaan viikkoon. Mulle onkin kehittynyt tapa ottaa viimeistään sunnuntai-iltana rennommin ja tehdä vähän tavallista perusteellisempaa ihon puunausta – ja varsinkin nyt, kun palasimme juuri eilen reissusta kotiin, huomaan, että sekä iho että mieli kaipaa jo kovasti tätä pientä rituaaliani! Eli tänään kun kaikki päivän askareet on tehty, hyppään lämpimään suihkuun ja aloitan ihon hellimisen. Tällaiset askeleet kuuluvat omaan vakkarisettiini:

Syväpuhdistus + kuorinta

Silloin kun mulla on paremmin aikaa, tykkään puhdistaa ihon sekä öljypohjaisella putsarilla että hellävaraisesti kuorimalla, saadakseni ihon totaalisen puhtaaksi (usein aloitan tämän koko setin misellivedellä – * Lumene Pure Arctic Miracle Bi-Phase Micellar Water yhdistää itseasiassa kätevästi miselliveden ja öljyn, olen tykännyt tästä todella paljon!). Öljypohjaiset putsarit ovat suosikkejani, sillä ne jättävät ihon heleäksi ja pehmeäksi.

Höyrytys

Keitä vesi ja lisää se syvään, tarpeeksi suureen kulhoon, mitä pidät kasvojesi lähellä (vaihtoehtoisesti hyppää lämpimään suihkuun). Lämmin höyry avaa ihohuokoset, jolloin ne myös ottavat paremmin tulevat hoitavat aineet sisäänsä.

Savinaamio

Savinaamioita löytyy nykyään joka lähtöön, joten jokaiselle ihotyypille kuivasta öljyiseen löytynee omansa. Niin hauskaa kuin onkin antaa savinaamion kuivua ja kovettua iholle, ei sitä kannata jättää liian pitkäksi aikaa, jottei se ala kerätä ihon luonnollisia öljyjä mukanaan. Yksi pitkäaikaisimmista suosikeistani on * GlamGlow Supermud Clearing Treatment, joka on todella tehokas ja toimii nopeaa.

Kosteutus

Savinaamion jälkeen saatan hemmotella itseäni vielä liinanaamiolla; vaihtoehtoisesti siirryn ilman liinaa essenceen, eli kasvovesimäiseen liuokseen, joka taputellaan iholle, kosteusvoiteeseen (silmänalusille erillinen) ja mahdollisesti vielä öljyynkin. Vaihtoehtoisesti laitan essencen päälle runsaasti * Summer Fridays Jet Lag Maskia  ja nukun se kasvoillani.

Vartalon kosteutusta ei sovi unohtaa myöskään – en tiedä ihanampaa kuin levittää runsaasti tuoksuvaa vartalovoidetta tai öljyä iholleni suihkun jälkeen! * Kiehl’s Creme de Corps on voide johon palaan aina uudelleen ja uudelleen, se on ihanan ylellinen ja ravitseva voide.

Alla lisää suosikkituotteitani * :

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

X