Food

Suosikki arkiruokaa: korealainen bibimbap

24.3.2019 Teksti: Jenni Ukkonen

Sunnuntain kunniaksi ajattelin laittaa jakoon todella helpon reseptin yhteen meidän suosikki arkiruokaan, korealaiseen bibimbapiin. Meillä on yleensä arjessa muutama eri ruoka, mitä teemme muita enemmän, sillä ne on helppo ja nopea laittaa kasaan ja niitä pystyy muokkailemaan hieman toiveiden ja sen mukaan, mitä kaapista sattuu milloinkin löytymään. Bibimbap on niistä yksi; se on riisipohjainen kulho (jos olen ymmärtänyt oikein, on nimen käännös englanniksi mixed rice – korjatkaa toki jos olen väärässä, en nimittäin ole eläissäni korean kieltä opiskellut!) jonka päälle laitetaan esimeriksi lihaa (tai tofua, toimii myös!), vihanneksia, chilitahnaa/kastiketta sekä raaka tai pannulla käytetty kananmuna. Me harvoin käytämme tähän ruokaan mitään virallista reseptiä; toisinaan etsimme ideoita päällisiin, muuten teemme annokset melko vapaalla kädellä. Oletteko jo testannut?

Korealainen bibimbap

  • Keitä riisi
  • Aseta riisin päälle esim. naudanlihasuikaleita tai paistettua tofua, suikaloitua porkkanaa, paistettuja sieniä, kesäkurpitsaa tai kurkkua (itse tykkään käyttää viipaloidut sienet ja kurkut nopeaa pannulla chiliöljyn kanssa), paprikaa, pavun versoja, kimchiä (me ostetaan valmista kaupasta; löytynee myös Suomesta hyvin varustelluista ruokakaupoista tai aasialaisista kaupoista) ja paistettu kananmuna
  • Halutessasi voit viimeistellä kulhon chilitahnalla tai -kastikkeella – Sriracha käy hyvin!
  • Sekoita riisi ja päälliset keskenään ja nauti!

 

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube