Food

Suosikki nyt: kukkakaali-kikhernesalaatti

17.8.2019 Teksti: Jenni Ukkonen

Olen ohimennen jo maininnut tästä Anna-lehden resepteistä tänä kesänä bongaamastani ja testaamastani kukkakaali-kikhernesalaatista, mistä tuli heti ensikokeilulla suosikkini – olen tehnyt sitä sittemmin n. kerran viikossa suuren kulhon, ja se toimii loistavasti niin kevyenä lounaana tai illallisena sellaisenaan, tai mitä voi “jatkaa” lisäämällä esimeriksi tummaa pastaa tai kvinoaa sekaan tai rinnalle. Nyt viimeisimpänä tätä salaattia tehdessäni tajusin, että olen onnistunut missaamaan parikin alkuperäisestä reseptistä löytyvän ainesosan kokonaan, joten kaipa olen tehnyt tästä jollain tapaa omaa versiota koko ajan… Mutta tekipä salaatin alkuperäisen ohjeen taikka oman variaation kanssa, kyseessä on todella helppo ja nopeasti valmistuva, huippumaittava salaatti, jota suosittelen lämpimästi testaamaan! Alkuperäiseen ohjeeseen linkki yllä, ja alla oma sekoitukseni (en tosin ole käyttänyt ekan kerran jälkeen mitään ohjetta tähän vaan teen salaatin ihan fiilispohjalta – mikä ehkä selittää myös tuon muutaman ainesosan missaamisen!):

Kukkakaali-kikhernesalaatti

1 kukkakaali
1 punainen chili
1 limetin mehut
Reilu loraus oliiviöljyä
1 ruukku / nippu korianteria (alkuperäiseen ohjeeseen kuuluu myös pussi babypinaattia; itse lisään jotain muuta salaattia jos meillä sattuu olemaan, tai teen pelkällä korianterilla)
1 tölkki kikherneitä (tarkista, ettei mukaan ole lisätty sokeria tms)
1 teelusikka kookosöljyä
Ripaus suolaa
Loraus vaahterasiirappia
Mustapippuria

Huuhtele kukkakaali ja leikkaa pieniksi paloiksi / muruiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja leikkaa pieniksi paloiksi. Sekoita suuressa kulhossa chilit, limettimehu ja öljy. Sekoita sitten joukkoon kukkakaali, korianteri ja mahdollinen muu salaatti.

Huuhtele kikherneet, kuumenna öljy pannulla ja lisää kikherneet pannulle. Lisää vaahterasiirappi ja suola, paista kunnes vaahterasiirappi “haihtuu” ja kikherneet saavat hieman väriä pintaan. Lisää mustapippuri. Sekoita kikherneet salaatin sekaan.

Kuten sanottua, sekaan voisi todella hyvin lisätä myös esim. pastaa, kvinoaa tms. Tällä kertaa meillä oli myös niin paljon porkkanoita, että leikkasin pari porkkanaa kapeiksi paloiksi ja kuullotin pannulla, minkä jälkeen heitin nekin salaattiin. Tykkään myös ripotella annoksen päälle hitusen za’atar-mausteseosta. Ihanan raikas ja rouskuva salaatti lämpimiin päiviin!

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

Suosittelemme