Jenni Ukkonen

Syksyistä pesänrakennusta

Teksti: Jenni Ukkonen

Vaikka meillä täällä Arabiemiraateissa on edelleen päivisin yli 40 astetta eikä syksystä ole siis minkään sortin tietoa, olen jotenkin alitajuntaisesti alkanut ”valmistautua” syksyyn ja sen myötä alkanut tekemään oloani mahdollisimman mukavaksi nimenomaan kotona (no, se ei tosin paljon vaadi – en ole varmasti eläissäni tuntenut oloani yhtä kotoisaksi kuin nykyisessä kodissamme!). Itselleni syksy onkin tätä nykyä ehkä enemmän mielentila – rakastan syksyä ja sen fiilistelyä, joten hei, miksei?

Syksyä olen ehtinyt fiilistellä ja vastaanottaa toistaiseksi seuraavin keinoin:

Leipomalla piirakoita; viime viikolla testasin ensimmäistä kertaa elämässäni kurpitsapiirakan tekoa, ja vaikka se paras resepti tähän onkin vielä löytämättä, niin yritys ei ollut hullumpi ensikertalaiselta. Tänään tein vuorostaan Caritan Syksyn herkullisimman omenapiirakan ohjetta mukaillen piiraan, jota tosin jouduin lopulta hieman muokkaamaan, sillä valitettavasti olin lukenut yhden osion ruokakaupassa väärin – perus! Piiras onnistui onneksi hyvin myös pienestä sähläyksestä huolimatta – kiitos helposta ja herkullisesta ohjeesta Caritalle ja suosittelen myös teitä testaamaan!

Valmistamalla pata- ja laatikkoruokia ja lämpimiä keittoja; eli tehden ruokia, jotka ovat lämmittäviä, täyttäviä ja ah niin kotoisia. Tämä jos jokin on itselleni merkki syksystä, kun salaatit väistyvät patojen tieltä! Keittiössä on siis tullut vietettyä ainakin kaksin kerroin enemmän aikaa, kuin kesäkuukausina.

Pumpkin Spice-mausteen lisääminen kahviin. Harmikseni Starbucksin legendaarinen PSL ei ole vielä tälle vuodelle saapunut Arabiemiraatteihin, mutta helppo (ja vähemmän makea) mausteseos syntyy myös kotona sekoittamalla 4 teelusikallista jauhettua kanelia, 2 teelusikallista jauhettua inkivääriä, 1 teelusikallinen jauhettua neilikkaa ja 1/2 teelusikallista jauhettua muskottipähkinää. Tee seos pieneen purkkiin ja käytä oman maun mukaan! Halutessasi voit lisätä juomaan myös hieman vaniljaa tai vaahterasiirappia.

Ekstra tyynyjen ja vilttien kantaminen olohuoneen sohvalle, tuoksukynttilöiden sytyttämisellä ja Netflixissä uuteen sarjaan hurahtamalla. Syksyn tullen alkaa varmasti taas monta uutta sarjaa, mihin jäädä koukkuun. Mitkä on teidän lemppareita juuri nyt?

Mukaviin kotiasuihin satsaamalla – vietän aikaa kotiasuissa AINA kotona ollessani, joten niitä voi uusia välillä ihan hyvällä omatunnolla. Parasta on kuitenkin ihan vaan rento huppari ja shortsit!

Joogalla. Suosittelen lämpimästi aloittamaan joogan, mikäli ei ole siihen vielä hurahtanut. Itse joogaan tällä hetkellä kotona (vaikkakin mielessäni on etsiä studio, missä alkaa käymään), eli se toimii hyvin myös silloin, kun ulkona on sellainen sää, mikä ei inspiroi ottamaan asketakaan mihinkään suuntaan. Pari kynttilää palamaan ja oma joogastudio pystyyn! Mikäli hyvä app joogalle on haussa niin itse suosin tässäkin NTC appia, minkä kautta treeniohjelmia on super helppo seurata.

Ihanaa syysviikonloppua teille!

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

X