Travel

Kolme päivää Tallinnassa puhelimeni kautta

26.2.2018 Teksti: Jenni Ukkonen

Huh hei, hei mikä viikko takana! Olisikohan sitä otettu taas tarpeeksi rennosti, että saattaa alkaa taas tohinalla tekemään kaikkea, mitä to do-listalta nyt löytyykään? Viikko sitten maanantaina suuntasimme tosiaan Tallinaan, ja sieltä palattuamme vietimme vähintäänkin railakkaan perjantain Helsingissä, ennen kuin mieheni suuntasi takaisin Arabiemiraatteihin ja minä tulin tänne pohjoiseen viettämään aikaa vanhempieni kanssa. Pari päivää olen tässä nyt istunut sisällä ja ihmetellyt, kun energiaa ei olisi oikein mihinkään, mutta nyt on uusi viikko ja aika tarttua tuumasta toimeen! Pääsin tosiaan myös lipsumaan video viikossa-suunnitelmastani, mutta Helsingissä ja Tallinnassa kuvasin klippeja aina tilaisuuden tullen, joten tänään illasta ajattelin kokeilla, saako niistä minkäänlaista kokonaisuutta kasaan… Nyt alkuun kuitenkin vähän Tallinnan kuvasaldoa puhelimeni kautta kera muutaman huomion ja vinkin 🙂

P.S. Olin tilannut tänne vanhempieni luokse Zaran nettikaupasta kaikenlaista, ja ihme kyllä huteja oli vain yksi! Harmikseni olin epähuomiossa tilannut tästä ihanasta hameesta (mielestäni tosi Gossip Girl/Serena-henkinen!) itselleni auttamattoman liian suuren koon… Kurkatkaa blogikirppikseltäni, mikäli se voisi löytää uuden kodin luotanne? Hametta on vain kokeiltu päälle ja se on täydellisessä kunnossa.

THREE DAYS IN TALLINN THROUGH MY PHONE. Oh my, what a week it was! I wonder if I have finally taken it easy enough in order to return back to business and start going through my to-do list? As you already know, last week Monday we traveled to Tallinn and upon returning, we had a pretty exciting Friday in Helsinki, prior to my love returning to the UAE and me flying to Rovaniemi to spend some quality time with my parents. I’ve been here now for a couple of days, just baffled about how little energy I’ve had, but now it’s a new week and I’m ready to get to it! I also managed to completely miss my video per week schedule, however, I filmed some clips in Helsinki and Tallinn and will see if I can put them together for a little vlog… But first, some pictures from Tallinn through my phone, along with a couple of notes I made 🙂

Tallinn Hilton Park

Yövyimme Hilton Tallinn Park-hotellissa, mikä ihastutti tyylikkäällä sisustuksellaan (tuo sängynpääty – sellainen jonain päivänä vielä itsellekin!) ja viihtyvyydellään. Hotellin sijainti oli omasta mielestäni vähän erikoinen; matkaa keskustan kauppoihin ei toki ollut kuin n. kilometrin tai reilun verran, mutta lähistöllä ei mielestäni ollut juurikan mitään. Tai ehkä onnistuin vain kuumeissani missaamaan, jos siellä jotain oli? Vahva suositus kuitenkin hotellille!

We stayed in Hilton Tallinn Park hotel, which was very stylishly decorated (I would love to have this type of headboard in my own home someday!) and also cozy. I would say that the location is a bit strange; it’s not exactly far away from the center (perhaps approx. 1 km) but there’s nothing right there, around the hotel. Or maybe I was too sick to notice? Anyway, I’d definitely recommend this hotel!

Tallinn Hilton Park

Tässä vielä samaisen hotellin aulasta ja aulabaarista. Bongasin viereisessä pöydässä tämän kauniin ja erikoisen värisen teesetin ja olihan sitä sitten tilattava itsellekin teetä, jotta pääsin nauttimaan sen näistä… Ihastuin väritykseen niin, että nyt pitää ehkä etsiä jotain saman tyylistä myös omaan kotiin! Myös tuo aulan lamppurykelmä saa minuta pisteitä, vau!

Here is also their lobby and lobby bar. I spotted this beautiful tea set on a table next to me and literally had to order tea for myself so that I’d get to enjoy it from this set… I fell in love with the pearly shade and I think I will want to find something like this for my home. I’m also loving the light fixture in the lobby!

Se on todettava, että kerta toisensa jälkeen pidän Tallinnasta aina vaan enemmän. Mielestäni se on Helsingistä käsin loistava kohde lyhyttä getawayta ajatellen ja kaupunki tarjoaa varmasti vaikka ja mitä koettavaa, varsinkin, jos vaan yhtään jaksaa tehdä ensin taustatyötä. Viihtyisiä kahviloista, tunnelmallisia ravintoloita, kulttuuria ja historiaa, sekä tietysti shoppailtavaa – niin paikallista käsityötä, kuin kansainvälisiä merkkejä!

I just have to say, every time I visit Tallinn I find myself liking it more. It’s such a perfect getaway destination from Helsinki and the city surely offers a lot; especially if you’re ready to do some research ahead of your trip. Cozy cafés, romantic restaurants, culture and history, and of course, shopping – both local brands and international ones!

Tallinna shoppailu

Kauneustuotteiden ja -merkkien tarjonta on todellakin kohdillaan! Löytyy niin ihania paikallisia merkkejä (kiitos sinä, joka vinkkasit Pillerkaar-putiikista, nimittäin sieltä lähti muutaman paikallisen merkin tuote mukaan!) kuin kansainvälisiä kulttimerkkejä. Viru-keskusken Creme de la Creme-liikkeen (mm. Diptyque, Byredo, By Terry) lisäksi suosittelen varaamaan hyvin aikaa Kaubamajan kosmetiikkaosaston selaamiseen – jos pidät hajuvesistä, niin heillä on mieletön niche-parfyymien valikoima. Myös rakastamani korealainen kosmetiikka oli hyvin esillä.

If you love beauty shopping, you’re in luck! You can find amazing Estonian brands (a reader of mine told me about a little boutique Pillerkaar, from where I bought some local brands) and international cult brands. Creme de la Creme in Viru shopping center carriers brands such as Diptique, Byredo and by Terry, and I also recommend taking some time to roam around the beauty department in Kaubamaja – they have a great selection of niche perfumes. They also have a good selection of Korean skincare items.

Tallinn Hilton Park

Kävin vuosia sitten erään blogireissun yhteydessä Restoran Crussa syömässä ja nyt halusin mennä sinne vihdoin uudelleen. Ravintola ei edelleenkään ollut pettymys – tunnelma oli viihtyisä ja annokset vähintäänkin innovatiivisia, paikallisia makuja tarjoillen. Pidimme tästä molemmat ja jätimme tarjoilinjamme kautta kokille viestin, että olen viime kerrasta saakka haaveillut ja puhunut eräästä jänisannoksesta, mitä siellä silloin aikoinaan maistelin.

Years ago when I was in Tallinn on a blog trip, I visited Restoran Cru for dinner. I really wanted to show it to my love so we went there and were not disappointed – the atmosphere is so nice and the dishes are innovative, to say the least, serving local flavors. We both loved it and I told the waiter that since my first visit, I have been telling people about this amazing rabbit dish that I had there many years ago.

 

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Jenni Ukkonen

Arkisto

Instagram

  • Cheers to the final weekend before the Christmas holiday 🙏 The countdown is on... #desert #sunset #rcmemories

jenniukk

Kommentit (10)

Heh, aulabaari itsessäänkin on jo kiva vierailun kohde 🙂

Näenkö oikein että vasemmassa nimettömässä ois toi upea sormus?! Jos on niin valtavasti onnea ❤️????

Hih, kiitos – ihan oikein näit :)<3

Seuraan mielenkiinnolla kommentointia sormuskommenttiin . Arabiemiraateissa ei mies ja nainen saa asua yhdessä ellei ole naimisissa ja myöskään spouse-viisumia ei voi hakea ilman naimisiinmenoa. Ja jos ei ole työ- eikä puolisoviisumia, ei voi kovin pitkään yhtäjaksoisesti maassa oleskella. Toki säännöllinen visarun jonnekin rajan yli on mahdollista, mutta jos asumisesta jäisi kiinni, niin seuraukset voisi olla vakavat.

Lisään vielä tähän viestiisi (minkä sisällön siis itse tiesin, olenhan täällä jo toista vuotta) että Schengen-alueen passin omistajat eivät varsinaisesti voi tehdä visa runeja, sillä maassa saa olla turistiviisumilla max. 90 päivää yhteensä 180 päivästä, tai tämän tiedon ainakin itse olen aikoinaan saanut 🙂

Heh mäkin vaan kiinnitin huomiota tuohon sormukseen! Upea!! <3 Ja onnea jos oot mennyt kihloihin 🙂

Kiitos Annika :)<3

Tuo Hilton on kans mun mielestä vähän syrjässä vaikkei kaukana olekaan. Itse en ole yöpynyt hotellissa, mutta olen käynyt aulabaarissa teellä :DMunkin mielestä nuo lamput on ihanat, kuten hotellin aula! Mielestäni Vertti Kivi on suunnitellut tuon sisustuksen.

Heh, aulabaari itsessäänkin on jo kiva vierailun kohde 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *