Jenni Ukkonen

Tässä kuussa aion…

Teksti: Jenni Ukkonen

Kävin kuluneena viikonloppuna ystäväni kanssa kahdessa eri workshopissa, joista toinen oli Self love-aiheinen. En suoraan sanottuna tiennyt yhtään mitä odottaa, mutta tuon workshopin aikana jokainen paikalla ollut pääsi ääneen ja kertomaan, mikä juuri tällä hetkellä on kenties eniten itsensä rakastamisen tai itsestä välittämisen tiellä, keskustelutyyppisesti. Itse olen esimerkiksi arjessa hyvin pitkälti rutiinieni orja, ja vaikka nuo rutiinit ovat minulle yhtäaikaisesti tärkeitä ja näin kotoa käsin työskennellessä myös todella oleellisia, niin välillä toivoisin osaavani olla spontaanimpi ja suovani itselleni niitäkin asioita, joita yleensä vain mietin tai suunnittelen tekeväni; kuten varaavani keskelle viikkoa hieronnan tai kasvonaamion, ilman, että sille pitäisi olla jokin selkeä syy. Suoraan sanottuna välillä ajattelen, etten elä elämääni niin täysillä kuin voisin, tai ota siitä kaikkea irti; sen sijaan tuntuu, että suurin osa päivistä ja viikoista menee melkein kuin autopilotilla, enkä edes tajua pysähtyä nauttimaan yksittäisistä hetkistä tai tehdä jotain ”tavallisesta” poikkeavaa. Vaikka en tosiaan ole sidottu tiettyihin kellonaikoihin tai ihmisiin, käyttäydyn usein kuin rutiinien rikkominen olisi jotenkin kamalan suuri juttu, joka sekoittaa pakan totaalisesti. Tunnistaakohan kukaan muu itseään tästä?

Tätä vuotta on enää neljä kuukautta jäljellä. En halua joulukuun lopulla katsoa tätä vuotta ja miettiä, mihin tämäkin nyt oikein meni tai olematta varma, saavutinko oikein mitään. On aika alkaa tekemään muutoksia, edes pieniä sellaisia. Siispä päätin, että tässä kuussa aion…

Lisätä arkeeni enemmän positiivisia juttua

Tuo mainitsemani workshop sai tajuamaan sen, ettei mun niinkään tarvi rikkoa rutiinejani, jos se on se mitä pelkään tai varon, vaan pikemmin lisätä niihin. Siis lisätä päiviin ja viikkoihin jokunen kiva asia kaikkien ”pakollisten” tehtävien jatkeeksi tai väliin; pedikyyri, kahvihetki ystävän kanssa, kävely rannalla, pitkä aamiainen parvekkeella, uusien ruokareseptien testaamista… mitä vaan, mikä tuntuu siinä hetkessä ilahduttavalta ja innostavalta.

Pitää ainakin yhden itselleni tekemän lupauksen

Mikään ei harmita enemmän, kuin se, että päätän tai lupaan itselleni tehdä jotain, enkä sitten teekään – varsinkin jos jätän sen tekemättä ilman mitään kunnon syytä (”ei ollut aikaa” ei toimi omalla kohtaani, sillä aikaa kyllä on jos sitä vaan tekee). Siitä tulee niin aikaansaamaton olo jos ei saa pidettyä edes itselle tekemiään lupauksia, ja tosiaan itseähän siinä vain harmittaa. Eli tässä kuussa vähintään yksi itselle tekemäni lupaus pitää myös tulla toteen, olipa se sitten vaatekaappini siivoaminen tai että opettelen vihdoin ja viimeinen käyttämään kameraani paremmin.

Nauttia hiljaisista hetkistä

Kotona yksin ollessani nautin hiljaisuudesta, mutta hyvin usein huomaan, että mulla on siitä huolimatta jotain “taustahälynä”; useimmiten YouTube-video tai joku sarja, minkä olen katsonut jo miljoona kertaa. Tässä kuussa yritän päästä tuosta tavasta eroon ja olla enemmän ihan puhtaassa hiljaisuudessa – tai korkeintaan kuunnella taustalla rauhallista tai klassista musiikkia.

Olla spontaanimpi

Läheiset ystäväni tietävät, että mua pitää yleensä kysyä hyvissä ajoissa (=vähintään päivää tai kahta aiemmin) esimerkiksi lounaalle tai drinkeille, sillä stressaannun helposti jos joudun muokkaamaan aamulla päättämääni aikataulua ja tehtävälistaa – mutta he tietävät onneksi myös sen, että välillä mua on siitä huolimatta kysyttävä ulos hetken mielijohteesta, sillä joskus niitä aikatauluja on yksinkertaisesti hyvä pystyä muokkaamaan lennosta! Tässä kuussa aion vastata useammin “kyllä” jopa samana päivänä tuleviin kutsuihin, ja kysyä itsekin ystävää kahville sen kummemmin sitä suunnittelematta.

Käydä jossain itselleni uudessa paikassa

Viime kuukausien aikana olen koonnut listaa paikoista, missä haluan tänä syksynä (lähinnä siis säiden viiletessä) käydä, ja nyt alkaakin olla sopiva aika alkaa käydä juurikin niitä paikkoja läpi. Listalta löytyy niin museota kuin moskeijaa, rantaa ja hotellia, mutta lisäksi jokunen kahvila ja ravintola, missä en ole vieläkään käynyt. Niistä riittäisi varmasti vaikka joka viikonlopulle tehtävää, joten tässä kuussa haluan käydä ainakin yhdessä, ellen useammassakin!

 

Mitä te aiotte tässä kuussa tehdä tai saada aikaan?

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

X