Jenni Ukkonen

Täynnä energiaa

Teksti: Jenni Ukkonen

Hienoa uutta viikkoa! Tuntuu että lähes joka toinen postaukseni alkaa näillä sanoilla, mutta haluampa nyt kuitenkin toivottaa sitä teille kaikille!

Olen huomannut olevani Intiasta paluusta saakka jotenkin erityisen energinen. Kenties akkuni täyttyivät kerrankin kunnolla tällaisella aidosti rennolla lomalla, tai sitten nämä pidentyneet päivät tekevät tehtävänsä. Kotiinpaluun jälkeen olen herännyt joka ikinen päivä ilman herätyskelloa 6-6.15 välillä (jopa viikonloppuisin!) ja vieläpä todella virkeänä. Tämän seurauksena olen myöskin jaksanut käydä salilla treenaamassa heti sängystä noustuani ja senkin myötä päivät ovat lähteneet energisesti vauhtiin. Toki vastapainona huomaan, että alan jo iltaysin maissa hakeutua makkaria kohti, mutta toisaalta onhan siinä vaiheessa ollutkin jo aika pitkä päivä takana, että sitäkään en pidä varsinaisesti huonona asiana. Päin vastoin! Olen aina ollut sitä mieltä että menen mielummin nukkumaan just niin aikaisin kun uni tulee ja herään sitten virkeänä uuteen aamuun niin aikaisin kuin mahdollista.Voi olla, että seuraava huomio on pelkkää omaa kuvitelmaani, mutta uskallan väittää, että myös kasvipohjainen ruokavalio on osasyy tähän jopa hieman yllättävään energiapuuskaan. Reissusta palattuamme emme tosiaan ole syönyt lainkaan mitään lihaa ja ekan kotona vietetyn viikon jälkeen jäivät myös kaikki maitotuotteet (lähinnä siis juustot – muuten emme maitotuotteita juuri arjessa käytäkään). Ennen tätä kulunutta viikonloppua totesinkin, että vielä ei ole tullut mitään cravingeseja välttelemiämme ruoka-aineita kohtaan ja tässä vaiheessa vähän mietin, että tuleekohan edes – hyvin olemme pärjännyt ilmankin. Itseasiassa nyt viikonloppuna huomasin vielä sellaisenkin jutun, että aiemmin todella napakat farkut olivat mulle nyt vyötäröltä sentin tai jopa pari löysät – jos tällaiset ihan oikeasti huomattavat havainnot ei kannusta pysyvämpään muutokseen niin en sitten tiedä mikä. No mutta, kuukautta on vielä jäljellä; katsotaan sitten kuun lopulla rehelliset fiilikset vielä uudelleen! Tässä vaan tällaisena välihuomiona ajattelin laittaa nämäkin mietteet ylös.

Myös tieto alkamaisillaan olevasta kesästä antaa juuri nyt virtaa. Täällä Arabiemiraateissa sää alkaakin jo olla kuuman kostea, mutta vielä toistaiseksi olen ennen kaikkea nauttinut siitä. Huomaan siirtyväni päivisin parvekkeelle joko läppärin, lehden tai kirjan kanssa ja nautiskelevani ulkona olosta; ehkä puoliksi tietämättäni yritän ottaa siitä nyt kaiken ilon irti, ennen kuin siirrytään yli 40 asteeseen. Mulla on myös kesä-, heinä- ja elokuulle jokaiselle kuulle vähintään viikon reissu muissa maisemissa tiedossa, joten niitäkin jo odotellessa… Oletteko te tehnyt lomasuunnitelmia kesälle?

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

X