Jenni Ukkonen

Terrasse des Épices in Marrakech

13.11.2014 Teksti: Jenni Ukkonen

Nimetön 2i

If I’d had to choose just one dining spot in Marrakech that you shouldn’t miss out on, it would have to be Terrasse des Épices.

Tucked away from the biggest tourist crowds in Medina, Terrasse des Épices is at the end of a rather narrow alley and getting there will surely make you question if you’re even heading to the right direction. Just don’t turn back on your heels and head to Jemaa el-Fna square instead – keep on walking a bit further. On your right you’ll finally see a rather small plate stating the name of the restaurant. Climb up some stairs and you’re in one of the most beautiful open air restaurants that you’ll ever see.

Not only that, but you’re in for a treat food-wise too. I had the most amazing ‘no bullshit’ beef tagine (I called it ‘no bullshit’ because it wasn’t one of those with a few strips of beef, but actually a whole plate of it – no veggies in sight! The carnivore in me was truly satisfied that night), while my companion had a scrumptious monk fish tagine. You can find quite traditional dishes on the menu but with a lot more quality than on your average restaurant in the area. The avocado ‘juice’ was for once without milk but with a clear liquid – must have been water or a mix of water and lemon drops. As much as I love the creamy avocado milks, this was refreshing on a whole new level!

Jos mun tarvisi valita yksi dinneripaikka, jota ei Marrakechissa ollessa kannata missata, se olisi Terrasse des Épices.

Terrasse des Épices on työnnetty vähän kauemmas Medinan pahimmista turistirysistä, kapean kadun perälle, ja sitä etsiessä tulee lähes väistämättä kyseenalaistamaan, onko edes menossa oikeaan suuntaan. Ei kuitenkaan missään nimessä kannata kääntyä kannoillaan ja mennä illallistamaan Jemaa el-Fnan aukiolle sen sijaan. Jatka vaan eteenpäin. Lopulta oikealla puolella on pieni kyltti, jossa on ravintolan nimi. Pari kerrosta portaita ja saavut varmasti yhteen kauneimmista ulkoilmaravintoista, missä olet koskaan ollut.

Eikä siinä suinkaan kaikki, sillä myöskin ruoka on todella herkullista. Söin ihan mielettömän ‘no bullshit’ beef taginen (kutsuin sitä no bullshitiksi, koska se ei ollut tyypillinen tagine parilla lihasuikaleella, vaan koko lautanen oli pelkkää lihaa eikä kasviksia ollut mailla halmeilla! Sisäinen lihansyöjäni oli todella tyytyväinen tuona iltana) ja seuralaisen merikrotti tagine oli täydellisen herkullinen sekin. Ravintolan menuusta löytyy melko perinteisiä annoksia, mutta ne on selvästi alueen muita perus ravintoloita laadukkaammin valmistettuja. Avokadomehu oli kerrankin tehty maidon sijaan johonkin muuhun – veikkaukseni on veteen tai veden ja sitruunan sekoitukseen. Niin paljon kuin kermaista avokadomaitoa rakastankin, tämä oli ihan erillä tapaa raikas!

Best for: A nice dinner date, traditional dishes

Location: 15 Souk Cherifia, Sifi Abdelaziz

Nimetön 2 (kopio) 2i   Nimetön 5 (kopio) 5iiMy beef tagine with figs

Beef tagine viikunoilla

Nimetön 6iNimetön 7iThey don’t serve wine at Terrasse des Épices (at least I didn’t see it on the menu) but they do some damn good juices instead!

Terrasse des Épices ei tarjoile viiniä (ainakaan en nähnyt sitä listalla) mutta mehuja siellä kyllä osataan valmistaa!

Nimetön 9 (kopio) 9i

Lue myös

Suosittelemme