Outfits

The Black Coat

13.10.2015 Teksti: Jenni Ukkonen

IMG_4327

Niin tylsältä kuin se ehkä kuulostaakin, on mielestäni tyylikäs, hyvin istuva musta takki yksi parhaista asioista, mihin investoida. Sellainen, joka menee kaiken päällä: niin juhlamekon kuin shoppailemaan lähtiessä ylle vedetyn neuleen ja risafarkkujen.

Kaapistani on elämäni aikana löytynyt useampi musta takki, mutta yksi yhteinen tekijä niillä on aina ollut: pituus. Pidän parhaimpana sellaista, joka lopuu jonnekin lantion ja polvien välille. Se on tarpeeksi pitkä peittämään vähän sääriä jos alla on vaikkapa se juhlamekko, mutta ei liian pitkä lyhentämään omaa pituutta.

Helppoa viikonlopun asua varten yhdistin takkini VELVET by Graham & Spencerin uuteen cashmereneuleeseen, vahapintaisiin farkkuihin ja Chanelin ballerinoihin – niitä piti käyttää niin kauan, kuin sää salli. Nyt alkaa olla jo ehkä vähän liian kolea. Yksinkertainen asu, mutta sen eri rakennuspalikat olivat mieleeni. Toisinaan less is todellakin more! Vai mitä sanotte?

 

As boring as it sounds, I think one of the best investments one can do is a stylish, well-fitting black coat. One that goes over anything: to be worn over a dress on a night our or simply to a shopping trip with a jumper and some ripped jeans.

I have had many of those black coats in my lifetime and one thing that has always remained the same is the length of the coat. Something between the hips and the knees is ideal in my opinion. Long enough to cover legs even if you’re wearing a dress underneath but not too long to shorten you in height.

For an easy weekend outfit I paired the coat with my new favorite cashmere jumper by VELVET by Graham and Spencer, coated jeans and Chanel flats – had to use them while the weather still approved. Now it’s getting a bit too chilly for them. It was a very simple outfit but I think it was the components that made it really nice in my opinion. Sometimes less simply is more! What do you think?

IMG_4248

IMG_4276

WEARING

Coat REISS / similar by Esprit, Soaked in Luxury, Mango, Hope & Selected Femme

Cashmere jumper VELVET BY GRAHAM AND SPENCER

Coated jeans ZARA

Sunglasses TOM FORD / similar by Tom Ford

Bag FENDI

Flats CHANEL

 

Commercial links

Jenni Ukkonen

Arkisto

Instagram

  • Still one of my favourite areas to wander in Dubai ✨ #alseef #dubai #mydubai #latergram

jenniukk

Kommentit

Piti hetki miettiä, mutta takin nimi on Naples! En tiedä, onko sitä enää myynnissä, mutta kannattaa tsekata 🙂 Reissilla on kyllä usein sesongista toiseen tosi samanmallisia takkeja, joten vähintään jotain saman henkistä voisi löytyäkin…

Kommentit

I really like outfits like these. They are such a classic and just always work when you put them on. And I also totally agree, a basic black coat is a good investment and will never really get out of style!

Thank you Caro 🙂

Ihan huippu! Tyylikäs asu! On ihana pitää baltsuja niin kauan kuin sää suinkin sallii – täällä Suomessa on menty jo baltsukelien ohi. Itse tykkään hirmuisesti lämpimästä, aurinkoisesta ja kuivasta syksysäästä, koska silloin on ihana pukea kevyttä lämmintä ja tarkenee vielä hiukan nilkkureita kevyemmillä kengillä. Toisaalta ne nilkkurit ja paksummat huivit on kyllä aina yhtä kiva kaivaa taas esiin kaapista..! 🙂

Heh, no nyt alkaa täälläkin olla jo ne kelit ohi… nopeasti muuttui sää sellaiseksi, että talven tulon voi melkein jo haistaa!

Heippa! Osaatko sanoa, mikä uon takin mallin nimi on? Yritin katsoa Reissin sivuilta, mutta en löytänyt mielestäni tätä nimenomaista mallia. Se on ihana ja just sellanen mitä oon ettinyt!!

Piti hetki miettiä, mutta takin nimi on Naples! En tiedä, onko sitä enää myynnissä, mutta kannattaa tsekata 🙂 Reissilla on kyllä usein sesongista toiseen tosi samanmallisia takkeja, joten vähintään jotain saman henkistä voisi löytyäkin…

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *